Acer RevoCenter - datové úložiště se 4 HDD

6. 4. 2011 20:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejsnazší způsob, jak zavést do dat pořádek

Acer RevoCenter - datové úložiště se 4 HDD

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Fotografie, videa, hudba, filmy, hry a spousty dalších souborů - naše digitální knihovny se neustále zvětšují. Digitální archívy však máme rozesety na mnoha pevných discích, DVD či CD discích anebo paměťových kartách a je stále obtížnější si pamatovat, kde jsou všechny soubory uloženy, nemluvě o jejich sdílení. S novým Acer RevoCenter patří takový chaos minulosti.

Acer RevoCenter umožňuje ukládat, spravovat a chránit celou knihovnu digitálních médií na jediném zařízení, na němž je mohou najít a sdílet členové vaší rodiny i přátelé. Nejlepší však je, že RevoCenter lze využít i jako mediální server clear.fi, který umožňuje streamovat digitální mediální obsah do několika aplikací nebo zařízení podporujících technologii clear.fi a sdílet hry na serveru, poslouchat hudbu, prohlížet si fotografie a sledovat filmy na velkoplošné televizní obrazovce. RevoCenter má navíc certifikaci DLNA, zajišťující ještě lepší interoperabilitu.

Kompaktní a stylové zařízení v matně černém satinovaném provedení se hodí k jakémukoli zařízení v domácnosti. Přední dvířka, ozdobená elegantními měděnými detaily, zakrývají čtyři šachty pro pevné disky s maximální celkovou kapacitou 8 TB, které lze vyměnit za provozu. Disky je možné snadno vyměňovat i přidávat, protože je stačí zasunout do šachty a provést jednoduché nastavení. Kapacitu můžete tedy snadno rozšiřovat, a tak získat více místa pro rozsáhlé digitální knihovny.

Acer RevoCenter chrání data. Automatické zálohování vytváří každý den úplnou zálohu všech počítačů v domácnosti, a tedy se nemusíte obávat selhání pevných disků ani lidské chyby. Jakmile jsou data zálohována, obnovení souborů, složek anebo celého počítače je zcela jednoduché. Stačí vybrat zálohu, jíž chcete obnovit, a kliknout na ni. Dále už se nemusíte o nic starat. Obnovení zahrnuje i původní nastavení veškerých dat a aplikací.

Na Acer RevoCenter můžete ukládat snímky, filmy nebo data z jakéhokoli zařízení zapojeného do vaší domácí sítě, a tedy je lze snadno sdílet a sledovat prostřednictvím systému sdílení médií Acer clear.fi. Multimediální soubory mohou být také odesílány přímo z fotoaparátu nebo USB flash disku. Jednoduše připojíte zařízení a stisknete tlačítko USB Copy. Data budou automaticky roztříděna a uložena podle typu souboru do složek, které vyberete.

Server Acer RevoCenter, osazený procesory Intel® Atom™ D410 nebo D510, se vyznačuje vysokým výkonem a současně minimální spotřebou energie. Uživatel může rovněž nastavit čas přechodu serveru do pohotovostního režimu i čas jeho opětovné aktivace a tím ještě více snížit spotřebu.

Acer RevoCenter spolehlivě chrání data, která budete mít neustále na dosah. K domácímu serveru budete mít vždy zajištěn vzdálený přístup prostřednictvím internetu a bezpečné osobní webové adresy. Uživatelsky příjemné webové rozhraní vám usnadní přístup k serveru kdykoli a odkudkoli, jakož i ukládání nebo stahování souborů, připojení k domácímu počítači anebo správu serveru.

Technické údaje Acer RevoCenter
Systém
Procesor: Procesor Intel® Atom™ D410 (pro RC100), D510 (pro RC101)
Čipset: Intel® ICH9R
Vlastnosti systému
Pevné disky: Až čtyři pevné disky 3.5" SATA s možností výměny za provozu1
Max. kapacita pevných disků: 8 TB2
Flash ROM: 256 MB flash
RAM: Až 2GB unbuffered DDR2 800 MHz SDRAM (jeden slot pro paměťový modul)
Přední vstupy/výstupy: Vpředu:
• port USB 2,0
Vzadu:
• port Ethernet (RJ-45)
• 4x port USB 2.0
• port eSATA
• zapuštěné tlačítko pro obnovení systému/resetování
Síť: Gigabit Ethernet
Šasí
Rozměry: 200 (š) x 180 (h) x 212 (v) mm (7.87 x 7.09 x 8.35”)
Hmotnost:3 4,5 kg (9,92 lbs.) (bez pevného disku)
5,1 kg (11,24 lbs.) (s jedním pevným diskem)
Napájení: 220 W, 100-240 VAC
Splnění předpisů
Elektromagnetická kompatibilita/bezpečnost: Nemko (CB & Bauart), MET, CE, FCC, BSMI, CCC, VCCI
Zabezpečení
Internetová bezpečnost: Služba McAfee® Total Protection™ (šestiměsíční zkušební verze)
Podpora operačního systému
Operační systém: Microsoft® Windows® Home Server
Síťový klient: Windows® 7
Windows Vista®
Windows® XP
Certifikace
DLNA® 1.5
Windows® 7 Digital Media Server (DMS)
Windows®. Life without Walls™. Acer doporučuje Windows 7.

1. Pevný disk s operačním systémem nelze vyměnit za provozu. Pokud tak učiníte, dojde k havárii systému. Jestliže chcete disk vložit do jiné šachty, je třeba systém vypnout. Společnost Acer neodpovídá za problém/škodu způsobenou takovým postupem.
2. Správná funkce za zajištěna pouze v případě, že jsou používány díly schválené společností Acer. Použití jiných dílů jen na vlastní riziko.
3. Hmotnost serveru závisí na konfiguraci. Uvedená hmotnost platí pro typickou konfiguraci.

Tiskové zprávy

Diskuse