MSMT a Microsoft - dodatek Memoranda o porozumění

6. 4. 2011 12:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podepsalo s Microsoftem dodatek Memoranda o porozumění

České školy získají software v celkové hodnotě až 12 miliard korun

Česká republika a Microsoft dnes podepsali dodatek Memoranda o porozumění programu Microsoft Partneři ve vzdělávání. Jsme tak jednou z prvních zemí, která se připojila k celosvětovému programu DreamSpark pro vyučující. Díky podepsané spolupráci mohou čeští učitelé zdarma využít celkem 26 softwarových nástrojů, z nichž 17 je určeno vývojářům a grafickým návrhářům
a v 5 případech jde o servery. Pokud této nabídky využije všech 120 tisíc vyučujících, dosáhne darovaný software hodnoty 12 miliard Kč.
„Zapojením do programu DreamSpark učitelé získají časově neomezené licence k softwaru, jehož nabídka se každý rok rozšiřuje o nové nástroje a jejich nové verze,“ vysvětluje Jan M\xFChlfeit, Chairman Europe, Microsoft. „Vyučující tak budou moci pracovat s nejaktuálnějším softwarem, což může výrazně zkvalitnit proces výuky a zlepšit připravenost studentů pro praxi,“ doplňuje Roman Cabálek, generální ředitel společnosti Microsoft.
„Jsem rád, že se nám podařilo pro české učitele získat programové vybavení v hodnotě až 12 miliard korun. Je to jeden z dalších kroků, které povedou ke zkvalitnění výuky na českých školách,“ dodává k podpisu smlouvy Josef Dobeš, ministr MŠMT.
„Kvalitní vzdělávání je pro českou vládu prioritou, je to jeden z předpokladů pro zvýšení konkurenceschopnosti celé České republiky. Podle ekonomických odborníků je důležité zvyšovat nejen čtenářskou, matematickou a ekonomicko-finanční gramotnost českých žáků, ale také se máme zaměřit na IT znalosti. Věřím proto, že dnešním podpisem dodatku memoranda dáme učitelům nástroj, který přispěje právě k prohloubení znalosti studentů v této oblasti,“ říká premiér Petr Nečas.
Více informací o programu DreamSpark, který již nyní používají desetitíce českých studentů, naleznete na stránkách www.DreamSpark.cz a www.DreamSpark.com.