MeeGo na Open Source Conference/LinuxExpo 2011

6. 4. 2011 20:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Před více než rokem přišly společnosti Nokia a Intel s novou otevřenou platformou pro vývojáře softwaru na mobilní zařízení. Spojením a nahrazením platforem Maemo a Moblin tak vznikl nový jednotný systém postavený na Linuxu s názvem MeeGo.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


MeeGo ale není jen obyčejný operační systém pro smartphony, netbooky, tablety a další zařízení. Přínáší totiž opravdu hodně inovací. Obsahuje podporu pro hardware velkého množství zařízení a pyšní se především rychlým bootem a dobrou prací s kernel-mode-settingem. Přívětivé uživatelské rozhraní je připraveno pro využití inovativních vychytávek z oblasti komunikací a grafiky.
Open Source Conference přivítá významného zahraničního hosta, Kevina Craina z regionálního vedení Intelu. Ten návštěvníkům ukáže, co MeeGo umí, jaké jsou jeho perspektivy do budoucna, a jak se mohou vývojáři na jeho vývoji podílet.

Výjimečným zážitkem bude také přednáška Sparkyho Rhoda z Googlu. Popíše své zkušenosti s vývojem Androidu a s komunitou okolo tohoto obrovského projektu. Návštěvníkům také poradí, jak aplikace pro Android vyvíjet a distribuovat.
Open Source Conference/LinuxExpo 2011 se uskuteční v úterý 19. dubna 2011 v pražském kongresovém centru U Hájků. Podrobný program, spolu s registračním formulářem a profily partnerů a zúčastněných projektů, naleznete na www.oscon.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse