Microsoft Small Business Server 2011 Essentials

6. 4. 2011 12:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Pro malé firmy nabízí jednoduché sdílení dat, zálohování a propojení s online službami

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Microsoft uvolnila ke stažení zkušební verzi Small Business Server (SBS) 2011 Essentials, jednoduchého serverového operačního systému pro malé společnosti do 25 zaměstnanců. Nabízí funkce, které potřebuje každá firma - jednoduché sdílení firemních dat a tiskáren, vzdálený přístup zaměstnanců, automatické zálohování, ochranu a obnovu uživatelských dat. Verze Essentials také podporuje jednoduché propojení s online službami pro komunikaci v cloudu. Finální verze bude v prodeji od 1. května.
„Menší firmy potřebují sdílet data a umožnit zaměstnancům vzdálený přístup k firemním datům. V prostředí malých firem, které nemají svou serverovou infrastrukturu, je často opomíjeno zálohování. Nasazení SBS 2011 Essentails je jednoduché a firmám ušetří mnoho starostí i financí,“ říká David Hruška, manažer serverové divize společnosti Microsoft.
Základem cenově dostupného řešení SBS 2011 Essentials je moderní, bezpečný a rychlý Windows Server 2008 R2. Zjednodušení nástrojů a přítomnost průvodců minimalizuje nároky na nasazení serveru a správu firemní sítě. Licence serveru dovoluje připojení až 25 uživatelů nebo zařízení bez nutnosti dokupování dalších klientských přístupových licencí. Nástroje správy serveru také umožňují jednoduché propojení s cloudovými službami, doplňky třetích stran a automatické zálohování uživatelských dat.
Produkt byl dosud dostupný pro předplatitele MSDN a TechNet, ale vyzkoušet si jej nyní mohou i zájemci z řad běžných uživatelů stažením z webových stránek http://www.microsoft.com/sbs. Zkušební verze bude funkční 180 dní a produkt bude k dizpozici také v českém jazyce. V obchodech bude produkt k zakoupení od 1. května 2011.

Tiskové zprávy

Diskuse