EA - Anime film Mass Effect v roce 2012

7. 4. 2011 20:22    Rubrika: Tiskové zprávy

ANIME FILM MASS EFFECT V ROCE 2012!

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Filmová adaptace oceňovaného sci-fi titulu v podání Electronic Arts a FUNimation Entertainment

Divize BioWare™ společnosti Electronic Arts a přední distributor japonských animovaných snímků v Severní Americe FUNimation® Entertainment dnes oznámili uzavření dohody o natočení anime filmu na motivy Mass Effect™, jedné z nejslavnějších značek videoherního průmyslu. Jako koproducent byla k účasti na tvorbě filmu přizvána mezinárodní produkční společnost T.O Entertainment se sídlem v Tokiu. Děj filmu a velkolepá dobrodružství hlavních hrdinů se budou odehrávat v tradičním prostředí sci-fi světa Mass Effect, plného nebezpečných forem mimozemského života a dosud neprozkoumaných planet.
Výkonný producent série Mass Effect, Casey Hudson ze studia BioWare, se ujme téže funkce i při výrobě filmu. Vedoucí tým dále doplní prezident a výkonný ředitel FUNimation Gen Fukunaga, ředitel původní zábavné tvorby FUNimation Chris Moujaes a výkonní ředitelé T.O Entertainment Takeichi Honda a Yui Shibata.
„V posledních několika letech jsme představili různé části světa Mass Effect prostřednictvím několika médií. Rozšíření příběhů v oblasti anime filmu je pro nás další skvělou příležitostí,“ uvedl k oznámení dohody Casey Hudson, výkonný producent série Mass Effect. „Partnerství s FUNimation je zárukou toho, že obsahově velmi bohatý svět Mass Effectu bude ztvárněn v té nejvyšší kvalitě a s důrazem na detail, jaký proslavil hry série Mass Effect.“
„Vznik tohoto filmu umožňuje především existence obrovské a nesmírně oddané komunity hráčů série Mass Effect,“ řekl Gen Fukunaga, prezident a výkonný ředitel FUNimation. „Vedle již běžící produkce videa Dragon Age se velmi těšíme na další projekt s týmem studia BioWare a otevření další kapitoly v tomto báječném sci-fi světě.“
Produkční práce na anime filmu Mass Effect jsou již nyní v plném proudu. Uvedení filmu do digitální a domácí distribuce je plánováno na léto 2012.
Původní Mass Effect a pokračování Mass Effect 2 získaly dohromady více než 250 ocenění a 100 perfektních desítkových skóre od herních kritiků z celého světa. Hra Mass Effect 2 je aktuálně v prodeji pro videoherní a zábavní systém Xbox 360®, počítačový zábavní systém PlayStation®3 a PC. Již brzy se přitom objeví nové informace o dalších dobrodružstvích velitele Sheparda v novém titulu studia BioWare Mass Effect 3. Další informace o sérii Mass Effect naleznete na stránkách http://www.masseffect.com nebo na nově designovaných stránkách BioWare http://bioware.com. Aktuální informace vás čekají také na česko-slovenských komunitních stránkách sociálně sítě Facebook na adrese http://www.facebook.com/masseffect.czsk.

Tiskové zprávy

Diskuse