Acer představuje notebooky Aspire 5253

8. 4. 2011 08:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představuje notebooky Aspire 5253 s novými procesory AMD Fusion

Acer představuje notebooky Aspire 5253

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Pokud hledáte notebook s vyšším výkonem na práci nebo s jedinečnou grafikou ke sledování oblíbené zábavy ve vysoké kvalitě, nemusíte už hledat dál. Právě nové notebooky Acer Aspire 5253 splní veškeré vaše potřeby!

Notebooky řady Aspire 5253, které jsou navrženy pro vysokou produktivitu, rodinnou zábavu i vzdělání dětí, zajistí při každodenním používání počítače lepší zábavu ve vysokém rozlišení, multitasking a také výraznou úsporu energie.

Srdcem těchto laptopů je nový výkonný procesor Accelerated Processing Unit (APU) AMD řady E a technologie VISION společnosti AMD, které umožňují sledovat ve špičkové kvalitě filmy i streamovat videa z internetu ve vysokém rozlišení a vyznačují se dostatečným výkonem na zpracování i těch nejnáročnějších aplikací, grafikou s podporou DirectX® 11 a delší výdrží baterie. Progresívní multitasking, hraní náročných her, míchání hudby a úprava fotografií, jakož i vytváření a stříhání filmů ve vysokém rozlišení dokazují, že s notebooky řady Aspire 5253 dokážete realizovat veškeré své kreativní představy.

Notebooky řady Aspire 5253 jsou dodávány se systémem Clear.fi. Je to nový systém sdílení médií Acer, který vychází z přesvědčení, že je nejjednodušší shromáždit veškerý multimediální obsah do jediného systému se společným rozhraním bez ohledu na to, kde jsou takové soubory fyzicky uloženy. Clear.fi představuje řešení, které nezávisí na platformě. Je plně funkční ihned po vybalení zařízení z přepravního obalu a automaticky zjišťuje přítomnost dalších přístrojů s podporou Clear.fi, které jsou připojeny k moderní bezdrátové síti a umožňují sdílet veškerý uložený digitální obsah s ostatními přístroji s mediálním rozhraním Clear.fi.

Nové počítače této řady jsou nabízeny ve velikostech s úhlopříčkou 39,5 cm (15,6”). Jsou vybaveny displejem Acer CineCrystal™ s vysokým rozlišením s podsvícením LED diodami, které zaručují dokonale realistický obraz s naprosto zřetelným podáním detailů. Zobrazení ve vysokém rozlišení a s poměrem stran 16:9 umožňuje sledovat na noteboocích řady Aspire 5253 doma i na cestách filmy v kvalitě, nad níž se tají dech.

Nejnovější standard HDMI® je navržený nejen pro sledování zábavy ve vysokém rozlišení na větší ploše, ale také podporuje systémy s rozlišením vyšším než 1080p a navíc je rozšířen o vyhrazený datový kanál. Umožňuje tedy přenášet obraz, zvuk i data jediným kabelem a dokonale využít zařízení s IP adresou.

Výkonné procesory zvýší produktivitu a paměť (až 8GB) zaručuje ultrarychlou odezvu systému i bezproblémový multitasking. Pro ukládání dat jsou určeny pevné disky s velkou kapacitou, které snadno pojmou váš rozrůstající se digitální archív. Navíc čtečka paměťových karet zjednodušuje přenos a sdílení souborů.

Několik způsobů připojení usnadňuje přístup k internetu a komunikaci. Acer InviLink™ 802.11a/b/g/n Wi-Fi CERTIFIED® s podporou bezdrátové technologie Acer SignalUp™ zaručuje spolehlivé bezdrátové spojení, zatímco Gigabit Ethernet zajišťuje ultrarychlé a stabilní pevné připojení. Volitelný modul Bluetooth 3.0 je ideální pro rychlý a bezpečný přenos dat na krátké vzdálenosti. Navíc vestavěnou webovou kameru s vysokým rozlišením Acer Crystal Eye a mikrofon oceníte při živých hovorech s přáteli na celém světě nebo při sestavení obchodních videokonferencí.

Notebooky řady Aspire 5253 se vyznačují účelným profilem zajišťujícím snadnější přepravu. Jsou chráněny proti poškrábání a znečištění otisky prstů povrchovou úpravou s praktickou texturou, která jim dodává přirozený vzhled a je příjemná na dotyk. Notebooky jsou nabízeny ve třech volitelných barevných odstínech - černé Mesh Black, hnědé Mesh Brown a červené Mesh Red. Barevné řešení a povrch plochy pro opření dlaní jsou sladěné s celkovým provedením počítače a potrhují jeho atraktivní vzhled. Klávesnice Acer FineTip zaručuje snadné a rychlé psaní díky velkým klávesám, zatímco vícedotykové ukazovací zařízení umožňuje ovládat notebooky bez myši a pohodlně zvětšovat, otáčet, navigovat a prohlížet webové stránky pohybem prstů.

Laptopy jsou šetrné k životnímu prostředí, neboť využívají technologii, materiály a procesy, které splňují platné mezinárodní standardy. Z toho důvodu jsou displeje vybaveny LED lampami, které snižují spotřebu energie a podílejí se na vyšším výkonu, a dále energeticky účinnými procesory, které přispívají k delší výdrži baterie a lepší přenosnosti.

Technické údaje Aspire 5253G
Operační systém:1 Originální Windows® 7 Home Premium 64bitový2
Originální Windows® 7 Home Basic 64bitový2
Procesor a čipset:1 Procesor AMD E-350 (1 MB L2 cache, 1,60 GHz, DDR3 1066 MHz, 18 W)
AMD A50M Fusion Controller Hub
Systémová paměť:1, 3 , 4 Podpora Dual-channel DDR3 SDRAM:
• až 4GB paměť DDR3 1066 MHz s možností rozšíření na 8 GB pomocí dvou modulů soDIMM5
Displej: 15,6" LCD displej Acer CrystaCrystal™ TFT, s vysokým jasem (200 nit), s vysokým rozlišením 1366 x 768 pixelů
Poměr stran 16:9
Grafika: ATI Radeon™ HD 6470M s 512MB vyhrazenou pamětí DDR3 VRAM, podpora Unified Video Decoder 3 (UVD 3), technologie OpenEXR High Dynamic-Range (HDR), Shader Model 5.0, Microsoft® DirectX® 11, OpenGL® 3,1, OpenCL™ 1.1 (plánováno)
Podpora dvou displejů
16,7 miliónů barev
Externí rozlišení/obnovovací kmitočet:6
• Port VGA až 2048 x 1536: 85 Hz
• Port HDMI® až 1920 x 1080: 60 Hz
Dekódování MPEG-2/DVD
Dekódování VC-1 a H.264 (AVC)
Dekódování MPEG-4 Part 2 DivX® a Xvid
Aplikační rozhraní Microsoft® DirectX® Video Acceleration (DXVA) (API)
Rozhraní HDMI® (High Definition Multimedia Interface) s podporou HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)
Zvuk: Podpora zvuku s vysokým rozlišením
Vestavěný monofonní reproduktor
Kompatibilní s MS-Sound
Vestavěný mikrofon
Ukládání dat: Pevný disk:
• 250/320/500/640/750 GB nebo větší1, 7
Čtečka paměťových karet typu “2 v 1” pro karty:
• Secure Digital™ (SD) / MultiMediaCard™ (MMC)
Optická mechanika:1 8x DVD-Super Multi double-layer
Webová kamera: Řešení Acer Video Conference1, které zahrnuje:
• webová kamera Acer Crystal Eye s rozlišením 1280 x 1024
Bezdrátové a pevné připojení k síti: WLAN:1, 8, 9
• Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
• Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™
• podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp™
WPAN:1
• Bluetooth® 3.0+HS
• Bluetooth® 2.1+EDR
Lokální síť: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready;
Ochrana soukromí:1 Ochrana BIOS heslem uživatele, ochrana heslem správce, ochrana pevného disku heslem
Slot pro zámek Kensington
Rozměry a hmotnost: Rozměry
381 (š) x 253 (h) x 25/34 (v) mm (15 x 9.96 x 0.98/1.33”)
Hmotnost
2,6 kg (5,74 lbs)10 se šestičlánkovou baterií
Napájení a baterie: Standard řízení spotřeby procesoru ACPI 3.0: podpora úsporných režimů standby a hibernation
Síťový adaptér
Třípólový 65W síťový adaptér:
• 95 (š) x 50 (h) x 25,4 (v) mm (3.74 x 1.96 x 1.96”)
• 216 g (0.47 lbs.)10 s 180 cm kabelem pro připojení k notebooku
Baterie
Standardní šestičlánková Li-ion baterie 48 Wh/4400 mAh
Výdrž baterie: 3 hodiny a 20 minut11
ENERGY STAR®
Vstup a ovládání: Klávesnice
Klávesnice Acer FineTip se 103/104/107 klávesami se standardními číslicovými klávesami a mezinárodní jazykovou podporou
Ukazovací zařízení
Vícedotykové ukazovací zařízení s podporou přetáčení a otáčení obrazovky či stránek dvěma prsty
Mediální klávesy
Mediální klávesy (označené na klávesnici): přehrát/přerušit, stop, předcházející, následující, zvýšit a snížit hlasitost
Vstupy a výstupy:
Software:12 Produktivita: Acer Backup Manager1; Acer ePower Management1; Acer eRecovery Management; Adobe® Flash® Player 10; Adobe® Reader® 9.1; Bing™ Bar; eSobi™; předinstalovaný Microsoft® Office 2010 (aktivace vyžaduje zakoupení produktového klíče)13; Microsoft® Office Starter 201014; Norton™ Online Backup
Zabezpečení: McAfee® Internet Security Suite Trial15; MyWinLocker®1 (s výjimkou Číny a Hongkongu)
Multimédia: NTI Media Maker™
Hry: Oberon GameZone1 (s výjimkou USA, Kanady, Hongkongu, Koreje); WildTangent®1 (pouze USA a Kanada)
Komunikace a ISP: Microsoft® Silverlight™; Windows Live™ Essentials
Utility a nástroje: Acer Accessory Store1 (pouze Belgie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemí, Španělsko, Švédsko, Velká Británie); Acer Identity Card; registrace Acer; Acer Updater; zkratka eBay® 20091 (pouze Kanada, Francie, Německo, Itálie, Mexiko, Španělsko, Velká Británie, USA); zkratka Netflix1 (pouze USA)
Volitelné vybavení: Paměťové moduly soDIMM 1 GB/2 GB/4 GB DDR3 1066 MHz
Šestičlánková baterie Li-ion
Trojpólový 65W síťový adaptér
Externí modem USB 56k
Záruka: Jednoletá mezinárodní záruka (ITW)
Windows®. Life without Walls™. Acer doporučuje Windows 7.
1. Specifikace závisí na modelu.
2. Pouze 64bitový software umožňuje využít přednosti 64bitového zpracování.
3. Sdílená systémová paměť může být přidělena pro podporu grafiky v závislosti na velikosti systémové paměti a dalších faktorech. Skutečná velikost systémové paměti, která je k dispozici operačnímu systému, bude zmenšena o velikost paměti využívanou grafickým řešením a zdroji, které potřebuje operační systém.
4. Systém je dodáván s pamětí DDR3 1066 MHz, avšak skutečná frekvence paměti může záviset na podpoře procesoru/čipsetu.
5. Pouze 64bitový operační systém umožňuje plně využít výkon 4GB paměti a větší.
6. Rozlišení/obnovovací frekvence závisí na vlastnostech monitoru a nastavení barev/hloubky.
7. 1 GB = 1 miliarda bytů. Skutečná kapacita naformátovaného média je menší a může se lišit v závislosti na předinstalovaném software a operačním systému. Acer eRecovery Management využívá až 10 GB uvedené kapacity pevného disku jako vyhrazený prostor pro zálohování.
8. Skutečná propustnost dat může záviset na stavu sítě a faktorech prostředí, např. na provozu v síti, režii sítě, konstrukci budovy a nastavení přístupového bodu.
9. Acer Nplify™ je bezdrátové řešení s vysokou propustností, které zaručuje vynikající výkon a spolehlivé spojení při používání aplikací pro přenos hlasu, obrazu a dat. Wi-Fi CERTIFIED® podporuje bezdrátovou technologii Acer SignalUp™ a splňuje standardy 802.11b/g/n a 802.11b/g.
10. Hmotnost se může lišit v závislosti na konfiguraci notebooku, dílech namontovaných prodejcem, provedení ve výrobě a zvoleném přídavném vybavení.
11. Uvedená výdrž baterie je založena na testování v produktivním režimu MobileMark 2007® a s aktivovaným bezdrátovým spojením. Více informace o testech MobileMark2007® naleznete na webových stránkách na adrese www.bapco.com. Údaje o výdrži baterie jsou udávány pouze pro srovnání. Skutečná výdrž baterie závisí na modelu, konfiguraci, aplikacích, nastavení řízení spotřeby, provozních podmínkách a používaných funkcích. Maximální kapacita baterie se snižuje v závislosti na čase a délce používání.
12. Dodávaný balík software může záviset na konfiguraci hardware, operačním systému a místní dostupnosti.
13. Je třeba zakoupit produktový klíč k Office 2010, aby bylo možné aktivovat jednu z následujících sad Office 2010, které jsou předinstalovány v tomto osobním počítači: Office Home a Student 2010, Office Home a Business 2010, Office Professional 2010.
14. Zahrnuje předinstalovaný Microsoft® Office 2010 Je třeba zakoupit produktový klíč, aby bylo možné aktivovat celou sadu Microsoft Office 2010. V tomto osobním počítači jsou předinstalovány programy Word a Excel s omezenou funkčností, které obsahují reklamy. Aplikace PowerPoint, Outlook a Publisher nejsou předinstalovány.
15. Délka zkušební doby závisí na příslušné oblasti a specifikaci. 365denní zkušební doba pro Čínu, Tchaj-wan, Hongkong a Singapur (v modelech s OS v tradiční a zjednodušené čínštině), 60denní zkušební doba pro ostatní oblasti.

Technické údaje Aspire 5253
Operační systém:1 Originální Windows® 7 Home Premium 64bitový2
Originální Windows® 7 Home Basic 64bitový2
Procesor a čipset:1 Procesor AMD E-350 (512 KB/1 MB L2 cache, 1.60 GHz, DDR3 1066 MHz, 18 W)
AMD A50M Fusion Controller Hub
Systémová paměť:1, 3 , 4 Podpora Dual-channel DDR3 SDRAM:
• až 4GB paměť DDR3 1066 MHz s možností rozšíření na 8 GB pomocí dvou modulů soDIMM5
Displej: 15,6" LCD displej Acer CrystaCrystal™ TFT, s vysokým jasem (200 nit), s vysokým rozlišením 1366 x 768 pixelů
Poměr stran 16:9
Grafika: Grafika ATI Radeon™ HD 6310 s 256 MB vyhrazenou systémovou pamětí s podporou Unified Video Decoder 3 (UVD 3), OpenCL® 1.1 (plánovaný), OpenGL® 3.1, technologie OpenEXR High Dynamic-Range (HDR), Shader Model 5.0, Microsoft® DirectX® 11
Podpora dvou displejů
16,7 miliónů barev
Externí rozlišení/obnovovací kmitočet:6
• Port VGA až 2560 x 1600: 60 Hz
• Port HDMI® až 1920 x 1080: 60 Hz
Dekódování MPEG-2/DVD
Dekódování VC-1 a H.264 (AVC)
Dekódování MPEG-4 Part 2 DivX® a Xvid
Rozhraní HDMI® (High Definition Multimedia Interface) s podporou HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)
Zvuk: Podpora zvuku s vysokým rozlišením
Vestavěný monofonní reproduktor
Kompatibilní s MS-Sound
Vestavěný mikrofon
Ukládání dat: Pevný disk:
• 250/320/500/640/750 GB nebo větší1, 7
Čtečka paměťových karet typu “2 v 1” pro karty:
• Secure Digital™ (SD) / MultiMediaCard™ (MMC)
Optická mechanika: 8x DVD-Super Multi double-layer
Webová kamera: Řešení Acer Video Conference1, které zahrnuje:
• webová kamera Acer Crystal Eye s rozlišením 1280 x 1024
Bezdrátové a pevné připojení k síti: WLAN:1, 8, 9
• Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
• Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™
• podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp™
WPAN:1
• Bluetooth® 3.0+HS
• Bluetooth® 2.1+EDR
Lokální síť: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready;
Ochrana soukromí:1 Ochrana BIOS heslem uživatele, ochrana heslem správce, ochrana pevného disku heslem
Slot pro zámek Kensington
Rozměry a hmotnost: Rozměry
381 (š) x 253 (h) x 25/34 (v) mm (15 x 9.96 x 0.98/1.33”)
Hmotnost
2,6 kg (5,74 lbs)10 se šestičlánkovou baterií
Napájení a baterie: Standard řízení spotřeby procesoru ACPI 3.0: podpora úsporných režimů standby a hibernation
Síťový adaptér
Třípólový 65W síťový adaptér:
• 95 (š) x 50 (h) x 25,4 (v) mm (3.74 x 1.96 x 1.96”)
• 216 g (0.47 lbs.)10 s 180 cm kabelem pro připojení k notebooku
Baterie
Standardní šestičlánková Li-ion baterie 48 Wh/4400 mAh
Výdrž baterie: 3 hodiny a 20 minut11
ENERGY STAR®
Vstup a ovládání: Klávesnice
Klávesnice Acer FineTip s 103-/104-/107 klávesami se standardními číslicovými klávesami a mezinárodní jazykovou podporou
Ukazovací zařízení
Vícedotykové ukazovací zařízení s podporou přetáčení a otáčení obrazovky či stránky dvěma prsty
Mediální klávesy
Mediální klávesy (označené na klávesnici): přehrát/přerušit, stop, předcházející, následující, zvýšit a snížit hlasitost
Vstupy a výstupy: Čtečka paměťových karet typu “2 v 1” (SD™, MMC)
Tři porty USB 2.0
Port HDMI™ s podporou HDCP
Port pro připojení externího displeje (VGA)
Konektor pro sluchátka/reproduktor/line-out
Konektor pro připojení mikrofonu
port Ethernet (RJ-45)
Konektor pro připojení síťového adaptéru.
Software:12 Produktivita: Acer Backup Manager1; Acer ePower Management1; Acer eRecovery Management; Adobe® Flash® Player 10; Adobe® Reader® 9.1; Bing™ Bar; eSobi™; předinstalovaný Microsoft® Office 2010 (aktivace vyžaduje zakoupení produktového klíče)13; Microsoft® Office Starter 201014; Norton™ Online Backup
Zabezpečení: McAfee® Internet Security Suite Trial15; MyWinLocker®1 (s výjimkou Číny a Hongkongu)
Multimédia: NTI Media Maker™
Hry: Oberon GameZone1 (s výjimkou USA, Kanady, Hongkongu, Koreje); WildTangent®1 (pouze USA a Kanada)
Komunikace a ISP: Microsoft® Silverlight™; Windows Live™ Essentials
Utility a nástroje: Acer Accessory Store1 (pouze Belgie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemí, Španělsko, Švédsko, Velká Británie); Acer Identity Card; registrace Acer; Acer Updater; zkratka eBay® 20091 (pouze Kanada, Francie, Německo, Itálie, Mexiko, Španělsko, Velká Británie, USA); zkratka Netflix1 (pouze USA)
Volitelné vybavení: Paměťové moduly soDIMM 1 GB/2 GB/4 GB DDR3 1066 MHz
Šestičlánková baterie Li-ion
Trojpólový 65W síťový adaptér
Externí modem USB 56k
Záruka Jednoletá mezinárodní záruka (ITW)
Windows®. Life without Walls™. Acer doporučuje Windows 7.
1. Specifikace závisí na modelu.
2. Pouze 64bitový software umožňuje využít přednosti 64bitového zpracování.
3. Sdílená systémová paměť může být přidělena pro podporu grafiky v závislosti na velikosti systémové paměti a dalších faktorech. Skutečná velikost systémové paměti, která je k dispozici operačnímu systému, bude zmenšena o velikost paměti využívanou grafickým řešením a zdroji, které potřebuje operační systém.
4. Systém je dodáván s pamětí DDR3 1066 MHz, avšak skutečná frekvence paměti může záviset na podpoře procesoru/čipsetu.
5. Pouze 64bitový operační systém umožňuje plně využít výkon 4GB paměti a větší.
6. Rozlišení/obnovovací frekvence závisí na vlastnostech monitoru a nastavení barev/hloubky.
7. 1 GB = 1 miliarda bytů. Skutečná kapacita naformátovaného média je menší a může se lišit v závislosti na předinstalovaném software a operačním systému. Acer eRecovery Management využívá až 10 GB uvedené kapacity pevného disku jako vyhrazený prostor pro zálohování.
8. Skutečná propustnost dat může záviset na stavu sítě a faktorech prostředí, např. na provozu v síti, režii sítě, konstrukci budovy a nastavení přístupového bodu.
9. Acer Nplify™ je bezdrátové řešení s vysokou propustností, které zaručuje vynikající výkon a spolehlivé spojení při používání aplikací pro přenos hlasu, obrazu a dat. Wi-Fi CERTIFIED® podporuje bezdrátovou technologii Acer SignalUp™ a splňuje standardy 802.11b/g/n a 802.11b/g.
10. Hmotnost se může lišit v závislosti na konfiguraci notebooku, dílech namontovaných prodejcem, provedení ve výrobě a zvoleném přídavném vybavení.
11. Uvedená výdrž baterie je založena na testování v produktivním režimu MobileMark 2007® a s aktivovaným bezdrátovým spojením. Více informace o testech MobileMark2007® naleznete na webových stránkách na adrese www.bapco.com. Údaje o výdrži baterie jsou udávány pouze pro srovnání. Skutečná výdrž baterie závisí na modelu, konfiguraci, aplikacích, nastavení řízení spotřeby, provozních podmínkách a používaných funkcích. Maximální kapacita baterie se snižuje v závislosti na čase a délce používání.
12. Dodávaný balík software může záviset na konfiguraci hardware, operačním systému a místní dostupnosti.
13. Je třeba zakoupit produktový klíč k Office 2010, aby bylo možné aktivovat jednu z následujících sad Office 2010, které jsou předinstalovány v tomto osobním počítači: Office Home a Student 2010, Office Home a Business 2010, Office Professional 2010.
14. Zahrnuje předinstalovaný Microsoft® Office 2010 Je třeba zakoupit produktový klíč, aby bylo možné aktivovat celou sadu Microsoft Office 2010. V tomto osobním počítači jsou předinstalovány programy Word a Excel s omezenou funkčností, které obsahují reklamy. Aplikace PowerPoint, Outlook a Publisher nejsou předinstalovány.
15. Délka zkušební doby závisí na příslušné oblasti a specifikaci. 365denní zkušební doba pro Čínu, Tchaj-wan, Hongkong a Singapur (v modelech s OS v tradiční a zjednodušené čínštině), 60denní zkušební doba pro ostatní oblasti.

Tiskové zprávy

Diskuse