Bezpečnost v privátních i veřejných Cloudech

8. 4. 2011 17:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Bezpečnost v privátních i veřejných Cloudech

Bezpečnost v privátních i veřejných Cloudech

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Uvažujete o vybudování vlastního privátního Cloudu? Takové řešení Vám umožňuje využít plný výkon cloudu a možnost přizpůsobit si cloudové služby dle vašich představ. Vyšší flexibilitu a hlavně také kontrolu nad cloudem získáte, ať už využijtete řešení provozované ve svém či externím datacentru. Přitom se nemusíte vzdávat výhod které nabízí veřejný cloud computing, jako jsou samoobslužné funkce, škálovatelnost a pružnost.

Například Microsoft v této oblasti nabízí dva modely cloudových služeb – IaaS (Infrastructure as a Service) a PaaS (Platform as a Service). Jak je zajištěna bezpečnost těchto řešení se dozvíte na konferenci Bezpečnost v Cloudu 28. dubna. Zástupce Microsoftu vás během svého příspěvku přesvědčí, že zabezpečení dat v jejich datových centrech je často několikanásobně vyšší, než v případě uložení dat ve firmě.
V rámci programu konference se seznámíte s celou řadou aktuálních témat. Pokryta bude mimo jiné problematika možností autentizace uživatelů a administrátorů, ochrany citlivých dat v cloudu či bezpečnostního monitoringu virtuální infrastruktury. Dozvíte se také, jak nejlépe cloud a jeho poskytovatele řídit, na co je třeba dávat pozor při jejich výběru a co je nutné s CSP důkladně projednat.

V centru pozornosti budou samozřejmě také náklady a jak je pomocí cloudových řešení efektivně snížit, a to za zachování bezpečnosti vašeho informačního systému, ochrany dat a citlivých informací.

Bezpečnost v Cloudu 2011 se uskuteční v úterý 28. dubna 2011 v pražském kongresovém centru U Hájků. Podrobný program, spolu s registračním formulářem a profily partnerů a zúčastněných projektů, naleznete na www.bezpecnostvcloudu.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse