TomTom Active Driver Feedback - bezpečnější řízení

11. 4. 2011 20:50    Rubrika: Tiskové zprávy

TomTom dnes představil Active Driver Feedback a WEBFLEET OptiDrive™; dvě nové funkce zajistí vyšší bezpečnost na silnicích a vyšší efektivitu správy automobilů.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Active Driver Feedback u navigací z řady TomTom PRO zvyšuje bezpečnost tím, že informuje řidiče o dění na silnici a upozorňuje jej na nesprávný způsob jízdy. WEBFLEET OptiDrive™ dává managementu jednoduchý nástroj, s jehož pomocí může své řidiče naučit jezdit bezpečněji a ekologičtěji.

„Věříme, že řidič je klíčovým faktorem ve zvyšování bezpečnosti jízdy“, říká Thomas Schmidt, generální ředitel společnosti TomTom Business Solutions. „V první řadě nám jde o pozornost řidiče, který dokáže ovlivnit bezpečnost na silnici i efektivitu provozu vozidla,“ dodává Schmidt.

Funkce pro efektivitu ježdění se soustředí na spotřebu pohonných hmot, jízdní styl, čekání s běžícím motorem a úroveň zrychlování.

Active Driver Feedback obsahuje funkce:
• Ukazování spotřeby paliva ve stavovém řádku
• Upozorňování na překročení rychlosti, prudké zatáčení a brždění, čekání „na volnoběh“
• Menu EcoStatistics nabízí přehled o poslední cestě, aktuálním dnu nebo celkový přehled

WEEBFLEET OptiDrive™ je jednoduchý grafický výstup určený pro správce vozových parků. Pomocí indikátoru OptiDrive je možné okamžitě sledovat parametry, jako je rychlost, spotřeba paliva, prostoje nebo řidičovy úkoly. OptiDrive Indicator může být vytvořen podle potřeb každé firmy, jednoduše lze měnit váhy jednotlivých proměnných.

POZNÁMKA PRO REDAKTORY
Nové služby Active Driver Feedback a WEBFLEET OptiDrive™ budou dostupné v Q2 2011. Jsou součástí fleet management řešení WORKsmart™. Pro získání funkcí je nutné být přihlášený ke službě TomTom WEBFLEET. Dostupnost funkcí závisí na zvoleném hardwaru:
• Active Driver Feedback požaduje navigaci z řady TomTom PRO
• Pro sledování volnoběhu, řízení a brždění je třeba mít v automobilu TomTom LINK 300/310
• Pro hlídání spotřeby paliva je třeba mít v automobilu TomTom ecoPLUS™
• Oznamování o překročení rychlosti vychází z map určených pro zařízení řady PRO

Tiskové zprávy

Diskuse