Nokia uvedla E6 a Nokia X7 a inovaci Symbian

12. 4. 2011 20:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia posiluje své portfolio chytrých telefonů dvěma novými přístroji a inovací systému Symbian

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia E6 rozšiřuje řadu business telefonů. Nokia X7 představuje nový přístroj pro mobilní hráče. Oba telefony využívají nejnovější update systému Symbian

Společnost Nokia dnes představila dva nové chytré telefony, Nokia E6 a Nokia X7, zaměřené na podnikatele, respektive nadšence do multimédií. Tyto dva modely jsou prvními chytrými telefony Nokia, které obsahují inovovaný systém Symbian s novými ikonami, funkcemi a vylepšeným ovládáním jako je například zdokonalené zadávání textu, rychlejší webový prohlížeč a upravené Ovi Mapy.

„Posilujeme portfolio společnosti Nokia v oblasti chytrých telefonů o dva nové přístroje. Oba jsou designově velice zdařilé a přichází s novým intuitivnějším ovládáním, které bude brzy dostupné také pro modely Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 a Nokia C6-01,“ uvedl Jo Harlow, ředitel divize Smart Devices společnosti Nokia. „Jsme si jisti, že s těmito novými telefony a i s dalšími modely s inovovaným systémem Symbian, který budeme navíc v blízké budoucnosti ještě dále vylepšovat, se nám podaří přilákat jak stávající uživatele chytrých telefonů Nokia, tak i nové zákazníky, kteří zatím využívají konkurenční zařízení.“

Nokia E6 navazuje na obrovský úspěch svých předchůdců Nokia E71 a Nokia E72. Jedná se o tenký chytrý telefon zaměřený na business zákazníky s plnohodnotnou QWERTY klávesnicí a dotykovým displejem s vysokým rozlišením. Na konstrukci telefonu byly použity prémiové materiály jako sklo a nerezová ocel. Telefon si navíc zachovává kompaktní rozměry, díky kterým je možné jej snadno ovládat jak jednou, tak oběma rukama. Nokia E6 nabízí výjimečnou výdrž baterie a širokou škálu integrovaných komunikačních řešení na platformě Microsoft, včetně přístupu k Microsoft Exchange Serveru, aplikace Microsoft Communicator Mobile a Microsoft SharePoint.

Nokia X7 je chytrý telefon zaměřený na zábavu. Se svým 4“ displejem je ideální na hraní her a díky 8 megapixelovému fotoaparátu umožňuje pořizovat skvělé fotografie či HD video. Výrazný design Nokia X7 v sobě kombinuje plynulý přechod mezi nerezovou ocelí a sklem, díky čemuž dobře padne do ruky a je dostatečně odolný. Nokia X7 bude dodávána s předinstalovanými populárními hrami ve vysokém rozlišení Galaxy on Fire HD a Asphalt 5 HD.

Nokia E6 a Nokia X7 jsou zároveň prvními chytrými telefony, které obsahují kompletní update systému Symbian. Tento update nabízí velké množství vylepšení, včetně nových ikon, zdokonaleného zadávání textu, rychlejšího webového prohlížeče a inovovaných Ovi Map s vylepšeným vyhledáváním a trasami hromadné dopravy. Aktualizovaný Symbian také nabízí celou řadu nových funkcí zaměřených zejména na business uživatele, jako jsou nové bezpečnostní funkce s hardwarově akcelerovaným šifrováním a inovovaný poštovní klient s podporou pro pozvánky na schůzky v kalendáři. V následujících měsících bude tento update nazvaný Symbian Anna k dispozici také u nově prodávaných modelů Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 a Nokia C6-01 a bude jej možné také zdarma stáhnout pro již zakoupené přístroje.

Pro více informací o modelech Nokia X7 a Nokia E6 prosím navštivte: http://events.nokia.com/discover-symbian

Tiskové zprávy

Diskuse