Nové gigabitové přepínače od D-Link

13. 4. 2011 12:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové gigabitové přepínače od D-Link

Nové gigabitové přepínače od D-Link

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Modely DGS-1100-16 a DGS-1100-24 z řady „EasySmart“ s inteligentními funkcemi a podporou normy Energy Efficient Ethernet

D-Link, přední výrobce síťových a komunikačních řešení, rozšířil svoji řadu přepínačů „EasySmart“ o dva nové gigabitové modely, využívající technologii D-Link Green. Přepínače DGS-1100-16 s 16 porty a DGS-1100-24 s 24 porty splňují novou normu Energy Efficient Ethernet (EEE).

Dle této normy se spotřeba energie automaticky přizpůsobuje zátěži v síti. Přepínače tak zajišťují vysoké přenosové rychlosti při efektivním využívání energie. Tato zařízení vynikají také svým intuitivním ovládáním a rozšířenou sadou funkcí, například pro provozování virtuálních LAN.

Modely DGS-1100-16 a DGS-1100-24 jsou určeny malým a středním organizacím do 30 zaměstnanců, mezi které patří například zdravotní střediska nebo advokátní kanceláře, jež chtějí vybudovat vysoce výkonnou a zároveň energeticky úspornou síť za rozumnou cenu.

Řada „EasySmart“ DGS-1100 – přehled klíčových parametrů
• 16 nebo 24 portů 10/100/1000 Mb/s TP (RJ-45)
• Kompatibilní s IEEE 802.3az EEE (Energy Efficient Ethernet)
• Další ekologické funkce, které snižují sílu signálu při použití krátkých kabelů nebo přepínají nevyužívané porty do pohotovostního režimu
• QoS (Quality of Service) pro řízení priority přenosů podle 802.1p (se 4 frontami)
• IGMP snooping pro multicastové aplikace
• Segmentace LAN pomocí VLAN podle 802.1Q VLAN (až 32 statických skupin) a funkce Auto Surveillance VLAN
• Vyšší výkon díky sdružování portů (max. 8 skupin portů, max. 4 porty ve skupině)
• Ochrana přístupu do sítě pomocí kontroly statických MAC adres (až 128)
• Další zabezpečovací funkce, například detekce smyček a zrcadlení portů
• Tichý provoz bez ventilátoru

Úspora energie s přepínači „EasySmart“
Nové gigabitové přepínače řady „EasySmart“ DGS-1100 splňují normu Energy Efficient Ethernet (EEE), přijatou v říjnu 2010. Tato norma umožňuje přenos dat nejvyšší rychlostí za nejkratší možnou dobu, přičemž porty spotřebovávají elektřinu jen během vlastního přenosu. Pokud přenos dat neprobíhá, porty přejdou do „spánkového režimu“ s téměř nulovou spotřebou. Pomocí EEE je možné výrazně snížit energetické nároky počítačových sítí v době jejich nečinnosti. To vede ke snížení spotřeby elektřiny ve firmách a úspoře provozních nákladů.

Sada funkcí DGS-1100 – výkon a všestrannost
Přepínače „EasySmart“ od D-Linku jsou vhodné pro vybudování moderního síťového prostředí nejen kvůli svému energeticky nenáročnému provozu, ale také díky působivé sadě funkcí. Modely DGS-1100-16 a DGS-1100-24, vybavené nezbytnými konfiguračními volbami, podporují (mimo jiné) prioritní fronty 802.1p, které přednostně obsluhují aplikace citlivé na zpoždění dat a umožňují například plynulý přenos videostreamů nebo webových konferencí. Optimalizaci řízení šířky pásma napomáhá také funkce Auto Surveillance VLAN. Do sítě lze snadno integrovat i IP kamery, aniž by došlo k přetížení celého systému při přenosu videozáznamů.
Další volby nabízí funkce VLAN, která umožňuje rozdělit síť na separátní síťové segmenty, například pro ochranu citlivých účetních nebo osobních informací. Mimořádnou výhodou je, že všechna nastavení pro VLAN lze jednoduše zadat přímo během instalace.

Ekologicky šetrné síťové prostředí D-Link
Kromě gigabitových modelů DGS-1100-16 a DGS-1100-24 plánuje D-Link vybavit „zelenými komponenty“ podle normy EEE také další přepínače. Už dnes obsahují gigabitové řiditelné přepínače řady „Smart“ funkce pro úsporu energie, zajišťující například kontrolu připojení portu, přizpůsobení síly signálu délce kabelu nebo diagnostiku stavu kabelu. Většina neřiditelných a řiditelných přepínačů značky D-Link využívá i jiné účinné úsporné metody, které jsou neustále vylepšovány. Například stolní modely DGS-1005D a DSG-1008D jsou certifikovány podle mezinárodní normy ISO 14067 (emise skleníkových plynů).
Kromě samotné funkčnosti produktů bere D-Link jako součást svého komplexního ekologického přístupu v úvahu i další aspekty, například velikost a tvar produktu, použitý materiál, způsob balení a možnosti recyklace.

Dostupnost a cena
Nové gigabitové L2 přepínače „EasySmart“ budou k dostání u specializovaných prodejců. DGS-1100-16 s 16 porty se bude prodávat za doporučenou koncovou cenu 4 450 Kč bez DPH a model DGS-1100-24 s 24 porty bude k dispozici za 5 550 Kč bez DPH.

Pro více informací o společnosti D-Link, prosím, navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.

Tiskové zprávy

Diskuse