Fujitsu se stalo novým členem konsorcia GreenTouch

13. 4. 2011 22:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Spolupráce Fujitsu s lídry celosvětového IT trhu dramaticky zvýší energetickou účinnost nových ICT řešení

Společnost Fujitsu, přední světový dodavatel podnikových ICT řešení, dnes oznámila své připojení ke konsorciu GreenTouch, globální iniciativě zaměřené na zvyšování efektivity v oblasti energetické spotřeby informačních a komunikačních technologií. Mezi členy konsorcia GreenTouch patří například největší dodavatelé služeb, průmyslové laboratoře či přední světové akademické instituce.

Fujitsu bude intenzivně spolupracovat s ostatními členy organizace GreenTouch, pomůže jim při výzkumu a vývoji technologií využívajících síťová řešení se sníženou spotřebou, a zároveň se zapojí do návrhů a tvorby nových energeticky efektivních síťových architektur, jejich specifikací i výrobních plánů.

Důraz na ekologické aktivity je jedním z hlavních cílů společnosti Fujitsu. Dlouhodobě se podílí na udržování, resp. zlepšování stavu životního prostředí a připojení k organizaci GreenTouch představuje další z důležitých kroků na cestě za dokonalou ekologickou přívětivostí. Díky tomu, že Fujitsu převede své zkušenosti z oblasti síťových a komunikačních technologií do další praxe, pomůže iniciativě GreenTouch zlepšit a zefektivnit datové přenosy, mobilní spojení i provoz klasických kabelových sítí.

„Společnost Fujitsu sdílí jasně definovanou vizi spolehlivě udržitelné, energeticky efektivní budoucnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií,“ řekl Hiroshi Nagatomi, corporate senior vicepresident a ředitel jednotky Network Business Group společnosti Fujitsu. „Jsme přesvědčeni, že konsorcium GreenTouch sehraje rozhodující roli při realizaci této vize. Vítáme proto možnost zúčastnit se takto ambiciózního projektu a spolupracovat s ostatními předními odborníky z celého světa.“

Fujitsu Network Business Group a její dceřiná společnost Fujitsu Network Communications (obchodní jednotka v USA) budou v aktivitách GreenTouch zainteresovány velmi významně. Nezávisle na těchto aktivitách bude Fujitsu pracovat na dalším snižování zatížení životního prostředí ve všech odvětvích ICT, v nichž působí.

„Svým připojením ke konsorciu GreenTouch dává společnost Fujitsu jasně najevo své odhodlání snížit uhlíkovou stopu a zlepšit životní prostředí,“ dodal Gee Rittenhouse, předseda konsorcia GreenTouch a vicepresident výzkumu organizace Bell Labs. „Je nám potěšením přivítat společnost Fujitsu v našich řadách. Takto významný dodavatel technologií a služeb na IT trhu výrazně podpoří aktivity našeho společenství a přispěje k rychlejšímu naplnění společné ekologické vize.“