Fujitsu se stalo novým členem konsorcia GreenTouch

13. 4. 2011 22:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Spolupráce Fujitsu s lídry celosvětového IT trhu dramaticky zvýší energetickou účinnost nových ICT řešení

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Fujitsu, přední světový dodavatel podnikových ICT řešení, dnes oznámila své připojení ke konsorciu GreenTouch, globální iniciativě zaměřené na zvyšování efektivity v oblasti energetické spotřeby informačních a komunikačních technologií. Mezi členy konsorcia GreenTouch patří například největší dodavatelé služeb, průmyslové laboratoře či přední světové akademické instituce.

Fujitsu bude intenzivně spolupracovat s ostatními členy organizace GreenTouch, pomůže jim při výzkumu a vývoji technologií využívajících síťová řešení se sníženou spotřebou, a zároveň se zapojí do návrhů a tvorby nových energeticky efektivních síťových architektur, jejich specifikací i výrobních plánů.

Důraz na ekologické aktivity je jedním z hlavních cílů společnosti Fujitsu. Dlouhodobě se podílí na udržování, resp. zlepšování stavu životního prostředí a připojení k organizaci GreenTouch představuje další z důležitých kroků na cestě za dokonalou ekologickou přívětivostí. Díky tomu, že Fujitsu převede své zkušenosti z oblasti síťových a komunikačních technologií do další praxe, pomůže iniciativě GreenTouch zlepšit a zefektivnit datové přenosy, mobilní spojení i provoz klasických kabelových sítí.

„Společnost Fujitsu sdílí jasně definovanou vizi spolehlivě udržitelné, energeticky efektivní budoucnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií,“ řekl Hiroshi Nagatomi, corporate senior vicepresident a ředitel jednotky Network Business Group společnosti Fujitsu. „Jsme přesvědčeni, že konsorcium GreenTouch sehraje rozhodující roli při realizaci této vize. Vítáme proto možnost zúčastnit se takto ambiciózního projektu a spolupracovat s ostatními předními odborníky z celého světa.“

Fujitsu Network Business Group a její dceřiná společnost Fujitsu Network Communications (obchodní jednotka v USA) budou v aktivitách GreenTouch zainteresovány velmi významně. Nezávisle na těchto aktivitách bude Fujitsu pracovat na dalším snižování zatížení životního prostředí ve všech odvětvích ICT, v nichž působí.

„Svým připojením ke konsorciu GreenTouch dává společnost Fujitsu jasně najevo své odhodlání snížit uhlíkovou stopu a zlepšit životní prostředí,“ dodal Gee Rittenhouse, předseda konsorcia GreenTouch a vicepresident výzkumu organizace Bell Labs. „Je nám potěšením přivítat společnost Fujitsu v našich řadách. Takto významný dodavatel technologií a služeb na IT trhu výrazně podpoří aktivity našeho společenství a přispěje k rychlejšímu naplnění společné ekologické vize.“

Tiskové zprávy

Diskuse