HTC Sensation - mobil se dvěma jádry

13. 4. 2011 08:38    Rubrika: Tiskové zprávy

HTC představuje HTC Sensation s dvoujádrovým procesorem a vlastní službu pro streamování filmů HTC Watch

HTC Sensation - mobil se dvěma jádry

Společnost HTC dnes představila na tiskové konferenci v Londýně svou novou vlajkovou loď – hi-endový mobilní telefon HTC Sensation s operačním systémem Google Android 2.3.3. Jedná se o vůbec první zařízení od HTC s výkonným dvoujádrovým procesorem. Multimediálně zaměřený telefon se chlubí rozměrným 4,3 palcovým širokoúhlým Super LCD displejem s přirozeným podáním barev a qHD rozlišením (540x960 px). Momentky mohou uživatelé zachytit 8Mpix fotoaparátem s podporou natáčení 1080p Full HD videa či nejnovější verzí oblíbeného uživatelského prostředí HTC Sense. Pro milovníky filmů je připravena v HTC Sensation zcela nová služba HTC Watch. Ta umožňuje zakoupit nebo zapůjčit některý z nejnovějších hitů stříbrného plátna z bohatého video archivu, který v době spuštění služby nabídne více než 600 světových filmů.

„Současné tzv. chytré telefony se vyvinuly v kapesní zábavní zařízení, která lidem umožňují mít své oblíbené aplikace a multimédia stále při sobě,” říká Peter Chou, výkonný ředitel HTC Corporation. „HTC Sensation právě tento požadavek na moderní mobilní zařízení dále zdokonaluje a díky spojení nejnovější verze prostředí HTC Sense a služby HTC Watch nabízí našim zákazníkům první skutečně výkonný multimediálně zaměřený smartphone,“ dodává.

HTC Sensation navazuje na tradiční kvalitu dílenského zpracování přístrojů HTC. Pevné, elegantně zaoblené tělo telefonu je vyrobeno z jediného kusu hliníku. Displej telefonu je navíc díky speciální vrstvě chráněn proti poškrábání při běžném používání. 4,3 palcový širokoúhlý displej s rozlišením qHD (540x960 px). Novinka je vybavena 1,2 GHz dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon, jehož výkon si poradí i s těmi nejnáročnějšími mobilními aplikacemi a hrami při zachování nízké energetické spotřeby. 8Mpix fotoaparát s dvojitým přisvícením LED diodami na zadním panelu doplňuje čelní 1,2Mpix kamera určená k videohovorům. HTC Sensation umožňuje natáčet videa ve Full HD 1080p rozlišení s rychlostí 30 snímků za sekundu a stereofonním zvukem. Pro následný střih a editaci videa je určena aplikace Video Trimmer.

Nová verze prostředí HTC Sense
HTC Sensation přichází na trh s nejnovější verzí uživatelského prostředí HTC Sense. To nyní uživatelům nabízí nová vylepšení, která jim umožní s telefonem pracovat s maximální efektivitou. Nové HTC Sense tak přichází například s přepracovanou aktivní pohotovostní obrazovkou, která umožňuje uživateli přístup k nejčastějším funkcím i bez odemknutí telefonu. Mezi další vylepšení se řadí inovavaná grafika i animace spolu s novými widgety a efekty počasí.

Služba pro streamování filmů HTC Watch
HTC Sensation byl od raného vývoje koncpipován jako multimediální zařízení. Díky tomu nabídne 4.3” širokoúhlý displej, který umožňuje sledování filmů bez ořezu obrazu či zmenšení velikosti. Přehrávané video v širokoúhlém formátu tak pokryje celou plochu obrazovky a uživateli tak neunikne žádný detail.

Společnost HTC společně s novým telefonem HTC Sensation uvedla také vlastní filmovou streamovací službu, která bude plně dostupná i pro uživatele v České republice. HTC Watch nabídne filmový archiv oblíbených a nejnovějších filmů a seriálů. Každé video si uživatel může koupit nebo jen zapůjčit. Zakoupený film pak lze bezplatně sledovat až na čtveřici dalších HTC zařízení. Díky USB výstupu s podporou audiovizuálních přenosů ve vysokém rozlišení s redukcí na HDMI lze HTC Sensation používat jako multimediální centrum a stažené filmy si tak užít na moderních velkoplošných televizorech a projektorech.

Technické specifikace
• Operační systém: Google Android 2.3.3
• Procesor: Qualcomm MSM 8260 1,2 GHz dual-core
• Paměť: 768 MB RAM, 1GB ROM, slot pro MicroSD paměťové karty
• Rozměry: 126,1 x 65,4 x 11,3 mm
• Displej: 4,3 palců SLCD qHD, rozlišení: 540x960 (poměr stran 16:9), Gorilla glass
• Konektivita:
o HSPA/WDCMA
o Wi-Fi standard IEEE 802.11b/g/n
o DLNA, Micro-USB (s podporou MHL – mobile high-definition video link, redukce na HDMI)
o Bluetooth 3.0
• Baterie: 1520 mAh
• Váha: 148 g (s baterií)

Dostupnost
Předpokládaná dostupnost telefonu HTC Sensation v České republice je v 1. polovině června 2011. Uvedení služby HTC Watch pro český trh je naplánováno na začátek června 2011. Doporučená koncová cena zatím nebyla oznámena.