Nové technologie pro notebooky Lenovo ThinkPad Edge+

13. 4. 2011 08:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová linie notebooků Lenovo ThinkPad Edge+ se pochlubí prémiovým designem

Nové technologie pro notebooky Lenovo ThinkPad Edge+

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Lenovo rozšiřuje modelovou řadu ThinkPad Edge o prémiovou linii Edge+ a představuje dva nové notebooky určené zejména pro malé a střední podnikatele (SMB), které se mohou pochlubit propracovaným designem, špičkovými technologiemi a dalšími funkcemi, které výrazně rozšiřují možnosti jejich využití. Notebooky ThinkPad Edge E220s a E420s přitahují pozornost svým prémiovým outfitem. Drobné detaily dělají velké rozdíly: ohromující displej, přepracovaný design víka displeje s příjemným měkčeným povrchem a kovové prvky, a to vše v tenkém odolném těle.

Nové notebooky pro manažery vynikají všestranností. Vysoký výkon zajišťuje druhá generace procesorů Intel Core, certifikace Lenovo Windows 7 Enhanced Experience 2.0 přináší výrazné zrychlení startu systému a řada technologií ThinkVantage obstarává pohodlí a bezpečnost. Díky široké multimediální výbavě zvládnou i kvalitní přehrávání filmů nebo videokonference ve vysokém rozlišení.

„Notebooky Lenovo ThinkPad Edge+ nastavují nový trend v portfoliu notebooků pro podnikatele a živnostníky, říká Jaroslav Rakušan, Think 4P/ Distribution Manager společnosti Lenovo. „ Nové prémiové notebooky ThinkPad Edge+ dávají uživatelům technologii, která je nejen osobní, ale i velmi výkonná. Díky ní mohou dělat svůj byznys a nezapomínat při tom ani na svůj volný čas a zábavu,“ dodává.

Poutavý a fascinující design
Elegantní, moderní a čistý vzhled 12,5palcového ThinkPadu Edge E220s a 14palcového ThinkPadu Edge E420s zaujme každého. Nápadně tenký a lehký ThinkPad Edge E220s měří na výšku jen 21,9 mm a váží jen 1,59 kg, zatímco ThinkPad Edge E420s startuje na tloušťce 23,1 mm a hmotnosti 1,89 kg kilogramů. Oba modely mají kovové okraje, které rámují jejich stylově čistý vzhled.

Překvapením je displej, který se podobá spíše moderním televizím, potěší i klávesnice, která poskytne stejný komfort při psaní jako klasické notebooky ThinkPad, a ovládání zpříjemní i extra velký touchpad. Nechybí samozřejmě ani trackpoint, na který jsou uživatelé zvyklí. Klávesnice je odolná proti polití, například při náhodném převrhnutí kávy. Pro malé a střední podniky, které potřebují zařízení pro přehrávání médií, má ThinkPad Edge E420s skrytou štíhlou štěrbinovou (slot-in) DVD mechaniku.

Práce na doraz: Hardcore výkon pod kapotou
Maximální pozornost byla kromě elegantního exteriéru věnována samozřejmě také technologiím skrytým uvnitř počítače. Notebooky Lenovo ThinkPad Edge E220s a E420s s procesory Intel Core druhé generace zvládnou nejen pracovní zatížení, ale poskytnou i dostatečný výkon, který využijete ve volném čase.

Na vývoji notebooků ThinkPad Edge spolupracuje společnost Lenovo také s vývojáři společnosti Microsoft a díky tomu se tyto notebooky pyšní certifikací Lenovo Windows 7 Enhanced Experience, která potvrzuje, že jsou vyladěny pro použití se systémem Microsoft Windows 7. Mezi praktické výhody patří například velmi rychlý start systému (až o 30 % rychlejší) či aplikací nebo vypnutí notebooku během několika vteřin.

Notebooky podporují technologii Intel Wireless Display a ve vybraných konfiguracích jsou také vybaveny integrovaným 3G modemem pro mobilní připojení k internetu.

Po práci legraci: funkce pro zábavu
Pokud se jedná o volný čas, notebooky ThinkPad Edge E220s a E420s nabízí skvělé zážitky, a to především díky Dolby Home Theatre. Jasný, zřetelný zvuk audia certifikovaného společností Dolby oživí každou hudební skladbu nebo video. Notebooky jsou vybaveny technologiemi pro tele/videokonference, včetně webové kamery s vysokým rozlišením, softwarovým filtrováním hluku klávesnice a výkonnými mikrofony a reproduktory. Pro zobrazení prezentací klientům nebo pro chvíle odpočinku a sledování filmů na velkém monitoru či televizi jsou rovněž vybaveny portem HDMI.

Ceny a dostupnost
Notebooky ThinkPad Edge E220s a E420s budou k dispozici od dubna 2011. Ceny jednotlivých modelů začínají od 19 890 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse