TechEd-DevCon 2011 bude ve znamení Cloud computingu

15. 4. 2011 12:12    Rubrika: Tiskové zprávy

TechEd-DevCon 2011 bude ve znamení Cloud computingu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Devátý ročník odborného setkání IT specialistů TechEd-DevCon 2011 přinese návštěvníkům v první řadě spoustu zajímavých témat z dynamicky se rozvíjející oblasti Cloud computingu. Společnosti Gopas, Daquas a Microsoft zde od 2. do 5. května představí aktuální novinky a témata, která hýbou nejen tímto odvětvím IT. „Cloud computing se dnes stává jedním ze základních nástrojů sloužících v praktickém využití IT v byznysu,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy Gopas. „A my na konferenci TechEd-DevCon 2011 komplexně ukážeme, kam jeho vývoj směřuje a jaké řeší problémy,“ dodává.
Microsoft se vývojem Cloud computingu zabývá již téměř 15 let a nabízí stále více svých produktů právě v tomto prostředí. Z přednášek stojí za pozornost například na téma „Data v oblacích, nohy na zemi: Windows Azure Storage“ Michala Altair Valáška, které představí Windows Azure jako bezpečné, finančně zajímavé a bezpečné úložiště dat. „Business Intelligence ve světě Microsoft“ Erika Cahy přehledně shrne všechny současné technologie sloužící jako platforma pro Busines Intelligence řešení. „Microsoft Virtualization – možnosti, achitektura a plánování“ Martina Zeleného ukáže novinky a výhledy na poli virtualizace nebo „Exchange 2010 – vysoká dostupnost“ Martina Pavlise a Miroslava Knotka. Za zmínku jistě stojí i vysoce specializované přednášky v „geek roomu“.
Letošní ročník nabízí více než 60 prezentačních bloků a stejně jako ten loňský se koná v prostorách multikina CineStar (dříve Village Cinemas) Černý Most. Na konferenci bude k dispozici nezbytný přístup k WI-FI bezdrátovému internetu i dobíjecím místům pro laptopy a po přednáškách lze přímo na místě konání zdarma relaxovat ve fitness zóně či bazénu. Pro účastníky, kteří dorazí autem, je samozřejmě zajištěn dostatek parkovacích míst. Nezbytné uvolnění po třídenním vstřebávání nových poznatků pak nabídne závěrečná středeční TechEd-DevCon párty.
Více informací a kompletní program naleznete na www.teched.cz

Tiskové zprávy

Diskuse