Aspire One pro evropské školství

16. 4. 2011 20:55    Rubrika: Tiskové zprávy

nejlepší školní kamarád

Aspire One pro evropské školství

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Netbook Acer Education je Aspire One. Tenký, lehký, elegantní a s dlouhou výdrží – to všechno jsou vlastnosti, které má mít ideální školní počítač.

Netbook, který zavedla do škol společnost Acer ve spolupráci s organizací European Schoolnet v rámci experimentální fáze evropského projektu, podle všeho zaujme místo tradičních učebnic. Dokonale splňuje veškeré požadavky na komunikaci a mobilitu a umožňuje uživatelům vytvářet a sdílet obsah s přáteli a spolužáky, a to i v reálném čase. Vybavení základními funkcemi a snadná obsluha dokazují, že je ideální pro začátečníky i pokročilé uživatele.

Společnost Acer si uvědomuje veškeré možnosti tohoto zařízení a vyvinula mnoho funkcí přímo pro potřeby studentů. Jak vyplývá z hodnotící zprávy experimentální fáze projektu Acer-EUN, netbook prokázal své přednosti jako vynikající nástroj pro výuku. Učitelé posuzují neobyčejně pozitivně jeho používání ve škole a zdůrazňují jeho příznivý vliv na učení. Jsou dále přesvědčeni, že počítače zlepší technické i osobní dovednosti studentů.

Avšak tím podíl skupiny Acer nekončí. Zanedlouho bude uveden na trh nový Aspire One, který je navržen přímo pro segment vzdělávání. Netbook pro školy v metalickém modrém provedení bude opatřen volitelným speciálním pogumovaným povrchem, který ho ochrání v případě pádu. Pogumovaný povrch si studenti budou moci přizpůsobit kresbami a sítotiskem anebo opatřit logem školy.

Stejně jako jakákoli jiná školní učebnice nebo sešit bude mít i netbook Aspire One Education speciální okénko, do něhož bude moci student zasunout štítek se svým jménem, aby zabránil záměně netbooků ve třídě.

Netbook bude rovněž dodáván s mnoha předinstalovanými programy pro školství včetně softwaru Acer Classroom Manager pro provádění nejrůznějších činností ve třídě a softwaru Fourier Systems pro simulaci fyzikální laboratoře. Software Fourier umožní i ve školách bez skutečné fyzikální laboratoře pozorovat a zkoumat jevy, jako např. vliv světla na fotosyntézu, skleníkový jev nebo kyselý déšť.

Netbook, který dosáhne až osmihodinové výdrže při provozu na baterie, zaručuje nebývalou nezávislost, protože nebude nutné ho dobíjet ve třídě s omezeným počtem zásuvek a ani nehrozí vypnutí počítače uprostřed hodiny.

Aspire s 10,1” displejem a hmotností cca 1 kg je neobyčejně lehký a jednoduše ovladatelný. Snadno se vejde do batohu a vzhledem k jeho nízké hmotnosti si studenti ani neuvědomí, že ho nosí na zádech. Přes malé rozměry je vybaven velkými klávesami, které jsou praktičtější a pohodlnější.

Aspire One není však jen funkční a lehký. Nezklame ani očekávání dnešních studentů v oblasti módy. Elegantní a trendový netbook v atraktivním a ultratenkém provedení (pouhých 24 mm) je ideální pro mladé lidi, kteří chtějí jít s módou i ve škole.

Netbook Acer přináší do škol nový způsob interakce mezi učiteli a žáky. Při novém způsobu výuky a studia se stane nejlepším školním kamarádem.

Tiskové zprávy

Diskuse