Alcatel-Lucent představuje My IC Phone

19. 4. 2011 20:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový telefon Alcatel-Lucent OmniTouch 8082 My IC Phone s dotykovým displejem je stolní alternativou k chytrým mobilním telefonům. Kromě multimediální komunikace umožňuje také spouštění různých aplikací a přístup k řadě nových služeb. Telefon je navržen pro využití v podnikové sféře a k dispozici jsou i specializované varianty, například pro oblast hotelnictví.

Alcatel-Lucent představuje My IC Phone

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnost Alcatel-Lucent představuje revoluční stolní telefon Alcatel-Lucent OmniTouch 8082 My IC Phone, který vedle telefonování umožňuje i multimediální komunikaci a přístup k široké škále aplikací. Novinka je součástí řešení „smart deskphone“ (chytrý stolní telefon) a nabízí okamžitý přístup k informacím a aplikacím přímo prostřednictvím dotykového displeje telefonu. Novinka bude dostupná pro komunikační platformy Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise. Pro platformu Alcatel-Lucent OmniPCX Office bude telefon dostupný ve třetím čtvrtletí.

Řešení „smart deskphone“ poskytuje firemním zaměstnancům výkonnější nástroj ke správě komunikace a aplikací přímo od pracovního stolu. Uživatelé mají bezprostřední přístup k informacím, které mohou významně urychlit rozhodovací procesy, a také možnost integrace s dalšími aplikacemi. Výhodou „smart deskphone“ je kombinace spolehlivosti a bezpečnosti společně s vysoce kvalitním audiopřenosem.

„Dnes jsou uživatelé zvyklí na pohodlné ovládání chytrých mobilních telefonů, které jim nabízejí zdánlivě neomezené množství aplikací. Když sáhnou po stolním telefonu, jako by se vraceli někam do minulosti,“ říká Miloslav Kapeš, manažer prodejních kanálů společnosti Alcatel-Lucent. „Náš nový My IC Phone se dostává za hranice obyčejné hlasové komunikace. Nabízí uživatelům snazší přístup k dalším službám, lidem i informacím.“

Chytré stolní telefony míří do hotelů
Hotelnictví vytváří ideální příležitosti pro využití chytrých stolních telefonů. Alcatel-Lucent My IC Phone je proto k dostání rovnou ve dvou verzích určených pro využití v hotelových pokojích. „První z nich poskytuje plně variabilní úvodní stránku uživatelského rozhraní, které nabízí klientské služby, jako je odhlášení z hotelu nebo buzení telefonem. Druhý, takzvaný rozšířený balíček pak nabízí další vyspělé funkce, jako je třeba ovládání klimatizace, osvětlení nebo mediální služby, například objednání filmu či volba hudby,“ popisuje Miloslav Kapeš. „Rozšířený“ balíček také umožňuje hotelům zobrazovat na displeji telefonu na míru šitá reklamní sdělení reagující na uživatele.

Otevřený přístup ve vývoji zvyšuje počet aplikací
Společnost Alcatel-Lucent efektivně využívá otevřeného přístupu pro optimalizaci vývoje aplikací a nabízí sadu vývojových nástrojů API a SDK. Ty jsou veřejně dostupné na portálu společnosti: http://developer-enterprise.alcatel-lucent.com. „Globální komunita vývojářů má možnost dodat své aplikace pro My IC Phone. K projektu My IC Phone se přihlásilo už přes tisíc vývojářů. Očekáváme, že po uvedení telefonu na trh tento počet ještě vzroste,“ uzavírá Miloslav Kapeš, manažer prodejních kanálů společnosti Alcatel-Lucent.

Tiskové zprávy

Diskuse