Velkoformátové tiskárny Canon pro produkční tisk

20. 4. 2011 09:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon představuje dvě velkoformátové tiskárny pro produkční tisk fotografií, plakátů, digitální nátisk a POS grafiku

Velkoformátové tiskárny Canon pro produkční tisk

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Canon představuje velkoformátové tiskárny imagePROGRAF iPF6300S (šíře 24“ – 610 mm) a imagePROGRAF iPF8300S(šíře 44“ – 1117 mm)
• Široká kompatibilita se zavedenými workflow a pokročilé tiskové plug-in moduly pro Adobe Photoshop a Digital Photo Professional
• Novinky přináší široký barevný gamut, vynikající kvalitu obrazu, vysokou přesnost a rychlý tisk

Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představil dvě nové produkční velkoformátové tiskárny - imagePROGRAF iPF6300S (A1 - 24“) a imagePROGRAF iPF8300S (B0 – 44“). Novinky využívají 8 mi barevný pigmentový inkoust LUCIA EX, který zaručuje vynikající kvalitu obrazu. Oba nové modely poskytují vynikající poměr mezi kvalitou, výkonem a celkovými náklady, což z nich dělá ideální stroje pro produkční tisk fotografií, plakátů a POS grafiky.

imagePROGRAF iPF6300S, nástupce modelu iPF6000S, a imagePROGRAF iPF8300S rozšiřují portfolio velkoformátových tiskáren Canon a doplňují řadu grafických tiskáren imagePROGRAF iPF6300, iPF6350, iPF8300 a iPF8000S. Podobně jako u oceňovaných strojů iPF6300, iPF6350 a iPF8300 i oba nové modely vynikají reprodukcí černé, širokým barevným gamutem a vysokou odolností výtisků proti poškrábání, dále přináší vyšší rychlost tisku, širokou kompatibilitu s používanými workflow a nižší celkové náklady na vlastnictví. Širší barevný gamut umožňuje použití nových modelů v aplikacích vyžadujících větší přesnost. Používání ICC barevných profilů usnadňuje tisk plakátů s živými barvami a grafiky, která zaujme na první pohled.

Ještě vyšší produktivitu přináší nové zrcadlové rozmístění barev na tiskových hlavách, tiskový režim „Fast“ pak umožňuje až dvojnásobnou rychlost tisku při zachování špičkové kvality standardního tiskového režimu. Rychlost je tak hlavní výhodou při výrobě plakátů a POS materiálů, na které je obvykle kriticky málo času.

Ovladače tiskárny jsou vybaveny režimy „Proof“, „Grafika“ a „Ekonomický režim“, takže je na rozhodnutí uživatele, jakou úroveň kvality obrazu při tisku vyžaduje. V režimu „Proof“' jsou zostřeny texty a čáry, takže je kvalita ideální pro vysoce přesné nátisky. Režim „Grafika“ umožňuje tisk textu a linek bez snížení rychlosti, což je dobrá volba pro uživatele, pro které je rychlost důležitější než přesnost. „Ekonomický režim“ snižuje spotřebu inkoustu o téměř 50 %, což je výhodné pro tisk interních dokumentů nebo pro zkušební tisky.

Nové tiskárny jsou kompatibilní se všemi hlavními RIP systémy1, což usnadňuje integraci nových modelů do již existujících workflow. Obě tiskárny jsou vybaveny 160GB vestavěným pevným diskem, takže lze i velké tiskové úlohy snadno ukládat a dále s nimi pracovat prostřednictvím LCD displeje. Kompatibilita s gigabitovým Ethernetem usnadňuje rychlý přenos velkých souborů a nebo velkého množství tiskových úloh.

Používání tiskáren je intuitivní, takže práci s nimi zvládne kdokoli i bez odborného školení a velkoformátový tisk tak již není výsadou jen specializovaných tiskáren. Ovladač lze přizpůsobit potřebám uživatelů a samotnou tiskárnu ovládat pomocí velkého přehledného LCD displeje. S tiskárnami je dodáván i tiskový plug-in pro Microsoft Office, takže i nezkušení uživatelé mohou vytvořit profesionální plakáty, POS materiály, grafy a další velkoformátové dokumenty. Tiskový plug-in Canon pro Adobe Photoshop ocení zejména designéři a fotografové, kteří mohou snímky upravovat v programu Adobe Photoshop a dosáhnout maximální přesnosti reprodukce barev.

Nástroj pro kontrolu provozních nákladů umožňuje uživatelům sledovat náklady na tisk a současně pomáhá lépe řídit spotřebu papíru. Nově jsou využívána různá provozní upozornění pro dosažení nepřerušovaného provozu. iPF8300S dává zvukové znamení, že je potřeba vyměnit vysokokapacitní zásobníky inkoustu. Oba nové modely využívají technologii Hot Swap pro výměnu zásobníků inkoustu, takže je možná jejich výměna za provozu a tisk bez přestávky. Navíc je možné nastavit v případě ukončení tisku, poruše nebo nutnosti výměny spotřebního materiálu i zasílání e mailového upozornění na počítač nebo mobilní telefon, takže jsou minimalizovány prostoje.

„imagePROGRAF iPF6300S a iPF8300S představují komplexní řešení pro rychlý a kvalitní tisk, nátisk, tvorbu fotografií, plakátů a POS materiálů,“ říká Martin Lucký, manažer velkoformátového tisku Canon CZ. „Obě novinky rozšiřují řadu našich velkoformátových tiskáren a umožňují vstup do nových oblastí podnikání i společnostem, které by jinak podobný typ zakázek nemohly realizovat.“

imagePROGRAF iPF6300S a iPF8300S jsou již k dispozici po celé Evropě.

Tiskové zprávy

Diskuse