USB disk se zabezpečením na úrovni požadavků americké vlády

20. 4. 2011 09:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Digital představuje USB disk s řízeným zabezpečením na úrovni požadavků americké vlády a cenou dostupnou pro firmy

USB disk se zabezpečením na úrovni požadavků americké vlády

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Ideální USB disk pro ochranu velmi citlivých firemních dat

• Špičkové řešení za dostupnou cenu

• Řízení zabezpečení na světové úrovni od společnosti BlockMaster

Kingston Digital Europe Ltd, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení USB flash disku DataTraveler® 4000 - Managed (DT4000-M), plně řízené verze modelu DataTraveler 4000. USB disk DT4000-M je speciálně vyvinut pro použití ve velkých společnostech, čemuž odpovídá i jeho atraktivní cena, má certifikaci podle normy FIPS 140-2 (Federal Information Processing Standard – Federální normy pro zpracování informací) a využívá software pro servery SafeConsole for Kingston® od společnosti BlockMaster®, jenž v dané kategorii umožňuje zaručit nejlepší možnou ochranu dat na USB disku, všestrannost použití a centralizovanou správu řízení za dostupnou cenu.
Minulý měsíc zveřejnil Ponemon Institute údaje zdůrazňující, že náklady spojené s únikem dat stoupají raketovým tempem. Jak konkrétně uvádí hodnoticí zpráva, finanční ztráta spojená s používáním mobilních zařízení v dotazovaných organizacích ve Spojených státech meziročně vzrostla o 15 procent na částku 258 USD za každou jednotlivou uniklou informaci. Údaje podle zdrojů z jiných odvětví za rok 2010 ukazují nárůst ztracených USB disků o 400 procent, přičemž 1 z 10 zaměstnanců ztratí USB disk, který obsahuje interní informace dané společnosti. Nedávná studie společnosti BlockMaster navíc zjistila, že 76 procent pracovníků připojuje neznámé USB disky do pracovních notebooků a exponenciálně se tak zvyšuje riziko zavlečení počítačových virů a škodlivého software (malware) do podnikových sítí.
Šifrování sice dokáže data ochránit před neoprávněným přístupem, ale v některých případech vytváří komplikace, jež vedou zaměstnance k obcházení USB disků schválených danou společností a ti raději kvůli snadnějšímu používání dávají přednost spotřebitelským USB diskům. Tento scénář přístupu byl odhalen v případě okresní rady hrabství Cambridge z února 2011.
USB flash disk DT4000-M splňuje obchodní a technologické požadavky i nároky na dynamické uživatelské pohodlí a je jediným modelem na trhu, který je zaměřen na podnikové použití a odpovídá požadavkům zainteresovaných účastníků, kdy mezi tyto požadavky patří:
• Správná míra bezpečnosti obchodních dat za správnou cenu: Silné hardwarové šifrování; certifikace podle FIPS 140-2 na 2. úrovni na kompletní kryptografický modul za nižší cenu než konkurenční řešení.
• Jemně odstupňované a uživatelsky přizpůsobitelné ovládání pro vysokou míru zabezpečení s nízkými provozními náklady: Úplné řízení stavu disku pro zajištění důsledného dodržování firemních bezpečnostních zásad a uzamčení odcizených nebo ztracených disků – bez možnosti obejít bezpečnostní prvky; přizpůsobení umožňující snadnou identifikaci konkrétního disku; možnost provést kompletní audit a zálohu/obnovu pro účely forenzní analýzy a splnění předpisů – včetně předpisů pro nakládání s uloženými daty.
• Snadné používání a vstřícnost ke koncovému uživateli: Uživatelsky příjemná platforma nabízí funkce, jako například reset hesla na dálku a možnosti přizpůsobení.

„Nedávné statistiky a události týkající se úniků dat podtrhují naprosto zásadní potřebu velkých firem: mít nejen bezpečné USB disky, ale především používat v rámci celé společnosti bezpečné strategie pro jejich využívání,“ řekl Marcin Gaczor, tiskový mluvčí společnosti Kingston pro Českou republiku. „Disk DT4000-M poskytuje tu pravou míru zabezpečení a současně dobrou úroveň nákladů, všestrannosti a snadnosti použití.“
Model DT4000-M doplňuje nabídku společnosti Kingston a přidává se k nedávno uvedenému USB flash disku DataTraveler Vault Privacy - Managed, jenž využívá předností světově špičkového serverového softwaru SafeConsole® for Kingston firmy BlockMaster, která je přední společností v oblasti nabídky řešení širokého a nejvyspělejšího centrálního řízení na současném trhu. Kingston a BlockMaster budou společně vystavovat na konferenci Infosecurity Europe na stáncích F60 a D91.
„Úniky dat způsobené nezabezpečenými nebo neřízenými USB disky postihují organizace již dost dlouhou dobu,“ řekl Anders Kjellander, vedoucí pro zabezpečení ve společnosti BlockMaster. „Disk DT4000-M je skutečně ohromující. Představuje první řízený USB disk zabezpečený podle FIPS, který je k dispozici pro podnikové využití v cenové hladině, jež je stanovena tak, aby ze strany firem podpořila široké a rychlé přijetí. Stoprocentně bezpečný a stoprocentně řízený disk DT4000-M je zařízení označované jako SafeConsoleReady®, čili připravené ke spolupráci se softwarem SafeConsole®, a jednoznačně o něj bude velký zájem.“
Model DT4000-M jako nová silná platforma obohacuje řadu USB disků DataTraveler, jež zahrnuje jedinou nabídku bezpečných USB disků v daném oboru – od modelů pro všestranné obecné obchodní využití přes nabídky řízených podnikových řešení až po nejlépe zabezpečené platformy splňující přísné normy americké vlády. Kingston DT4000-M se začne dodávat na trh v prvním týdnu května 2011. Podrobnější informace jsou k dispozici na adrese http://www.kingston.com/ukroot/flash/secure.asp.
Požádejte si zdarma o zkušební disk společnosti Kingston Technology na microsite Think-kingston: http://www.think-kingston.com/campaigns/q1-2011/uk/index.jsp
KTE_SIGNATURE_BEGINS

Vlastnosti a technické údaje USB disku Kingston DataTraveler 4000-M:

• Certifikace podle FIPS 140-2 na 2. úrovni
• Splňuje požadavky TAA
• Bezpečnost: disk se uzamkne po 10 pokusech o prolomení hesla a šifrovací klíč se zničí
- Umožňuje konfigurovat složité zásady pro používání hesel – založené na individuálně přizpůsobitelných potřebách, včetně délky hesla a typu znaků (číslice, velká a malá písmena a zvláštní znaky)
- Dokáže pracovat s deaktivovanou funkcí AutoRun
- Vyžaduje soubory AutoRun s ochranou proti zápisu
• Úplné šifrování: 100 procent uložených dat je chráněno pomocí hardwarového šifrování 256 bitovou šifrou AES (Advanced Encryption Standard) v režimu CBC
• Možnost přizpůsobení1: délka hesla, předinstalovaný obsah
• Konstrukce, na níž jsou patrné případné pokusy o nepovolaný zásah: pevný kryt s těsněním zajišťuje fyzické zabezpečení
• Záruka: pětiletá záruka a nepřetržitá technická podpora
• Odolná konstrukce: vodovzdorný a titanem potažený kryt z nerezové oceli
• Snadné použití: nejsou potřebná administrátorská práva ani instalace aplikací
• K dispozici je možnost umístění firemního loga
• Sestaveno v USA
• Rozměry: 77,9 mm x 22 mm x 12,05 mm (3,06" x 0,9" x 0,47")
• Rychlost2: až 18MB/s čtení, 10MB/s zápis
• Kapacity3: 2GB, 4GB, 8GB, 16GB
• Kompatibilita: splňuje specifikace pro rozhraní USB 2.0
• Provozní teploty: 0 °C až 60 °C (32 °F až 140 °F)
• Teploty pro skladování: -20 °C až 85 °C (-4 °F až 185 °F)
• Minimální požadavky na systém:
- Splňuje specifikace pro rozhraní USB 2.0 a je kompatibilní s USB 1.1
- Musí mít nainstalovaný systém pro řízení „SafeConsole® for Kingston®“ společnosti BlockMaster s platnou licencí

1 Požaduje se minimální počet údajů. Nastavuje se při výrobě.
2 Rychlost se může měnit v závislosti na hostitelském hardware, software a použití.
3 Část z uvedených kapacit na paměťových zařízeních typu flash je využita pro formátování a další funkce, a není proto k dispozici pro ukládání dat. V důsledku toho je skutečná kapacita dostupná pro ukládání dat nižší, než je uvedeno na produktech. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese: kingston.com/flash_memory_guide.

USB flash disk Kingston DataTraveler 4000-Managed
Označení modelu - Kapacity a vlastnosti - Výrobcem doporučená maloobchodní cena
DT4000M/2GB - Zabezpečený USB disk DataTraveler 4000-Managed 2GB - 1106 Kč
DT4000M/4GB - Zabezpečený USB disk DataTraveler 4000-Managed 4GB - 1422 Kč
DT4000M/8GB - Zabezpečený USB disk DataTraveler 4000-Managed 8GB - 2037 Kč
DT4000M/16GB - Zabezpečený USB disk DataTraveler 4000-Managed 16GB - 3765 Kč

Tiskové zprávy

Diskuse