Velikonoční zajíček přináší nadílku malwaru

21. 4. 2011 13:24    Rubrika: Tiskové zprávy

s textem „Easter Greetings from...“, přičemž útočníci do nich doplňují běžná křestní jména. Předpokládají, že uživatel někoho s tímto jménem zná, a e-mail proto minimálně otevře. (Podobná metoda byla již zaznamenána na Vánoce i Den sv. Valentýna.)

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění






Obranou před těmito podvody je neklikat bezhlavě na obrázky nebo odkazy v e-mailech tohoto typu (a ve všech e-mailech od neznámých adresátů) a neotevírat soubory v jejich příloze. Pokud obdržíte e-mail v podobě elektronické pohlednice, podívejte se na adresu odesilatele, zda se opravdu jedná o legitimní web nabízející tyto služby.

Zkontrolujte, že máte v počítači nainstalován komplexní bezpečnostní software, jako je např. McAfee Total Protection™, a ověřte, že je aktualizovaný. Nastavte si automatické aktualizace a pravidelné skenování počítače. Pokud máte obavu, že váš počítač může být infikován škodlivým softwarem, spusťte zdarma dostupnou kontrolu McAfee ® Security Scan Plus. V případě podezření na kompromitaci hesel je okamžitě změňte a kontaktujte provozovatele svého on-line bankingu a dalších kritických aplikací.

Tiskové zprávy

Diskuse