Finanz Informatik - biometrické prokazování identity T-Systems

21. 4. 2011 19:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Finanz Informatik nabízí zákazníkům biometrické prokazování identity od T-Systems

- Přihlášení k desktopu pomocí otisku prstu a hesla
- Přibližně 10 000 zaměstnanců skupiny Sparkasse bude používat nové přihlašování během roku 2011

Přihlašování otiskem prstu: Společnost Finanz Informatik, která poskytuje IT služby německé finanční spořitelní skupině Sparkasse, nyní do svého portfolia pro zákazníky začlenila postup biometrického prokazování identity od společnosti
T-Systems.

Řešení firmám umožňuje kontrolovat přístupová oprávnění zaměstnanců, kteří se přihlašují do svých IT aplikací a obchodních dat. Proces bezpečného a osobního prokazování identity má být zaveden především v bankách skupiny Sparkasse, které dosud používají jednoduché přihlašování.

Banky skupiny Sparkasse podle současných odhadů chtějí do prosince 2011 vybavit dotekovými skenery a příslušným softwarem 10 000 z jejich zhruba 254 000 počítačových pracovních stanic. Znamená to, že se zaměstnanci budou přihlašovat heslem a potvrzovat identitu otiskem prstu, což vyloučí potřebu čipových karet, které se často ztrácejí nebo jsou ukradeny.

Biometrické řešení provozované společností T-Systems je do stávajícího prostředí Sparkasse začleňováno společně s firmou Finanz Informatik a za podpory společnosti MTRIX. Dotykový skener USB a software od firmy digitalPersona lze provozovat, aniž by bylo zapotřebí rozšiřovat stávající technologickou infrastrukturu. Jakékoli problémy se skenerovým softwarem lze řešit jednoduchou výměnou součásti.

Firmy se při ochraně přístupu do jejich IT prostředí stále více uchylují
k biometrickému prokazování identity. Studie provedená Ministerstvem pro hospodářství a techniku v Německu předpovídá, že objem trhu těchto řešení do roku 2015 vzroste o více než 30 procent a dosáhne zhruba 10,5 miliard eur.