D-Link DSN-6000 - firemní datové úložiště s přednastavenou ochranou

27. 4. 2011 16:42    Rubrika: Tiskové zprávy

D-Link zjednodušuje používání sdíleného úložiště dat pomocí pokročilých přednastavených funkcí a špičkové podpory

D-Link DSN-6000 - firemní datové úložiště s přednastavenou ochranou

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová řada D-Link DSN-6000 přináší lepší možnosti ochrany dat i organizacím, které mají minimální zkušenosti s IT

D-Link dnes oznámil uvedení nové řady produktů pro ukládání dat DSN-6000, která má pomoci rozvíjejícím se firmám chránit, ukládat a zálohovat jejich rychle narůstající objem dat. Tato nová rodina plně redundantních iSCSI ukládacích řešení je zacílena na firmy hledající flexibilní, vysoce výkonné a plně redundantní úložiště dat. Jeho flexibilní architektura z něj dělá ideální prostředek pro životně důležité aplikace a pro rychlé obnovení dat po havárii jak ve fyzickém, tak i virtuálním prostředí. Rostoucí poptávka po tomto typu úložišť vyplývá i ze zprávy IDC , která odhaluje, že trh iSCSI SAN vykazuje i ve třetím čtvrtletí 2010 silný růst, při kterém došlo ve srovnání s předchozím čtvrtletím ke zvýšení příjmů o 41,4 %.

Řada D-Link DSN-6000 je určena pro podporu nepřetržitých služeb ukládání dat a pro aplikace vyžadující vysokou datovou propustnost. Zařízení je vestavěno do skříně s výškou 2U a má 12 diskových slotů, což umožňuje dosáhnout celkové ukládací kapacity až 36 TB v jednom zařízení s možností dalšího rozšiřování až na 60 disků při propojení celkově 5 zařízení. Toto zařízení je dodáváno také jako kompletní balíček spolu s funkcemi Snapshot (záznam aktuálního stavu) a Remote Replication (vzdálená replikace dat), a to bez jakýchkoliv dodatečných poplatků, což činí z DSN 6000 cenově bezkonkurenční úložné řešení pro firmy. Integrované a intuitivní grafické rozhraní pro správu zařízení zajišťuje možnost okamžité instalace systému a jeho provoz i s minimálními zkušenostmi s IT.

Plná redundance a možnost výměny dílů za provozu zaručují, že při závadě jedné součásti nedojde k výpadku a že je možné nahradit všechny části, například RAID řadiče, napájecí zdroje, ventilátory, zálohovací baterie a disky, bez ztráty funkčnosti. Integrovaná funkce pro vzdálenou replikaci umožňuje nepřetržitou ochranu dat a zaručuje jejich bezpečí i v případě katastrofického selhání systému v sídle firmy nebo v datovém centru. Z jednoho zdroje je také možné posílat data do více cílů, takže administrátoři systému mohou replikovat data na různých místech, jedná se například o možnost ukládání dat z ústředí firmy na jejích pobočkách.

Aleš Pícl, Country Sales Manager lokální pobočky D-Link, říká: „Data jsou pro firmy jedním z nejcennějších aktiv, takže zajištění jejich neustálé dostupnosti a bezpečí je v dnešním firemním prostředí naprosto nezbytné. Spolu se změnou požadavků firem na ukládání dat a přechodem k virtuálním úložným prostředím však mohou nastat vážné problémy s cenou a obtížností správy těchto architektur. Jsme proto rádi, že můžeme nabídnout firemní úložiště dat, které se snadno integruje a nabízí vše „k okamžitému použití“ včetně disků, pokročilých funkcí Remote Replication a Snapshot a prvotřídní podpůrné služby D-Link Assist.“

Všechna zařízení řady DSN-6000 podporují všechny režimy RAID včetně RAID 6 a 60. Pro rychlou obnovu zálohovaných dat se využívá vytváření snapshotů s podporou Microsoft Windows VSS (visual source safe). Pokročilé funkce replikace, obsažené ve všech produktech řady DSN-6000, umožňují firmám snadno duplikovat kompletní sadu dat na jiném místě, aby bylo zaručeno, že nikdy nedojde ke ztrátě životně důležitých údajů, například kvůli závadě systému, průniku do sítě, krádeži nebo požáru.

Firmy mají zájem o flexibilní správu datových svazků v rámci různých aplikací a prostředí a řada D-Link DSN-6000 je proto kompatibilní se všemi hlavními virtualizačními platformami, mezi něž patří VMWare, Microsoft Hyper-V a Citrix. Tato řada se ideálně hodí také pro cloudová úložiště, SQL databáze, ISP úložiště, emailové servery a zálohovací aplikace. S růstem obliby IP dohledu se z DSN-6000 stává také perfektní úložiště videozáznamů, sloužící jako protějšek pro řadu profesionálních IP kamer D-Link a software pro řízení IP dohledu.

Aleš Pícl dále říká: „D-Link má 25 let zkušeností s navrhováním, vývojem a výrobou end-to-end firemních síťových řešení, tudíž si zákazníci mohou být jisti, že řada DSN-6000 bude vyhovovat jejich potřebám a bude schopna spolupracovat s existujícími firemními sítěmi. Navíc připravovaná 24x7 služba D-Link Assist pro podporu, údržbu a záruční servis bude zajišťovat, že si zákazníci nikdy nebudou muset dělat starosti se svým technickým vybavením.”

Všechny napájecí moduly u řady D-Link DSN-6000 mají energetickou účinnost v kategorii 80 PLUS a funkce pro automatické vypínání disků zaručuje, že disky poběží, jen když budou používány. Vylepšený chladicí systém automaticky sleduje teplotu prostředí a spouští ventilátory, jen když je to nezbytně nutné.

Parametry produktové řady DSN-6000:

DSN-6110 a DSN-6410
• Řešení s jedním řadičem
• Hostitelská konektivita
o 4 x 1GbE port (DSN-6110)
o 2 x 10GbE port (DSN-6410)
• Disková konektivita
o 12 slotů pro SAS a SATA II disky s podporou výměny za provozu
• Výkon:
o DSN-6110: 500 MB/s a 120.000 IOPS
o DSN-6410: 650 MB/s a 130.000 IOPS
• Cache paměť
o Standardně 4 GB
o Zálohování z baterie – 72 hodin
• Dvojice redundantních 500 W napájecích zdrojů vyměnitelných za provozu
• Pokročilé funkce pro ochranu dat
o Plánovaná vzdálená replikace
o Snapshoty s podporou VSS

DSN-6120 & DSN-6420
• Řešení s dvojicí redundantních řadičů
• Hostitelská konektivita
o 8 x 1GbE port (DSN-6120)
o 4 x 10GbE port (DSN-6420)
• Disková konektivita
o 12 slotů pro SAS a SATA II disky s podporou výměny za provozu
• Výkon:
o DSN-6120: 900 MB/s a 200.000 IOPS
o DSN-6420: 1300 MB/s a 220.000 IOPS
• Cache paměť
o Standardně 4 GB
o Zálohování z baterie – 72 hodin
• Dvojice redundantních 500 W napájecích zdrojů vyměnitelných za provozu
• Pokročilé funkce pro ochranu dat
o Plánovaná vzdálená replikace
o Snapshoty s podporou VSS

Tiskové zprávy

Diskuse