Lenovo a WinMagic - šifrování disků

27. 4. 2011 17:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo a WinMagic uvádějí na trh nové řešení šifrování disků

Lenovo a WinMagic - šifrování disků

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnosti Lenovo a WinMagic, která se zaměřuje na inovace v oblasti šifrování kompletních disků (full-disk encryption, FDE), uvedly řešení šifrování celého disku SecureDoc pro Lenovo. Toto řešení se postará o centrální správu nových pevných disků s vestavěným šifrováním, které splňují normu Opal společnosti Trusted Computing Group. Notebooky Lenovo ThinkPad a stolní počítače Lenovo ThinkCentre budou mezi prvními PC, které nabídnou standardní Opal FDE disky a tak i vyšší úroveň zabezpečení a správy pro IT administrátory. SecureDoc také poskytuje plně spravovatelné softwarové šifrování pro PC bez pevných disků s vestavěným šifrováním, které poskytuje flexibilitu a migrační cestu pro velké organizace se zvláštními bezpečnostními požadavky, jaké mají například ve zdravotnictví, bankovnictví, vzdělávání, pojišťovnictví a státní správě.
„Ve WinMagic věříme, že způsob práce se šifrovaným zařízením by se neměl lišit od způsobu práce se zařízením nezašifrovaným. Společně s Lenovem jsme pracovali na tom, abychom našim zákazníkům poskytli nejen počítače s transparentním vestavěným šifrováním celého disku a více způsoby autentizace, ale abychom také zajistili spolupráci šifrování s nástrojem Lenovo Rescue and Recovery,“ řekl Garry McCracken, viceprezident divize Technology Partnerships společnosti WinMagic Inc. „Díky transparentnímu šifrování celého disku nemusí uživatelé pro ochranu svých dat podnikat žádné zvláštní úkony, což zajišťuje dodržování protokolů firemního zabezpečení dat.“
ThinkPad a ThinkCentre přidávají další vrstvu zabezpečení
SecureDoc je k dispozici na vybraných modelech notebooků ThinkPad a na stolních počítačích ThinkCentre, které využívají nové Opal disky s vestavěným šifrováním od Hitachi a Seagate Technology, ale i disky nešifrované. SecureDoc poskytuje i transparentní podporu pro čtečky otisků prstů ještě před zavedením operačního systému. Tato integrace FDE s více způsoby autentizace umožňuje organizacím posílit bezpečnost dat, aniž by to mělo negativní vliv na produktivitu.
Kromě toho SecureDoc umožňuje uživatelům počítačů Lenovo jednoduše přidat šifrování celého disku a správu šifrování do mechanismu Intel Anti-Theft Technology (Intel AT), který chrání notebook před krádeží a umožňuje deaktivovat ukradený notebook bez ohledu na to, zda je či není připojen k internetu. Tím je zajištěno, že citlivá data nemohou být zobrazena ani v době, kdy ještě notebook není deaktivován, a to ani při vyjmutí pevného disku nebo jeho instalaci do jiného PC.
Podpora pro ThinkVantage technologie
SecureDoc pro Lenovo podporuje Lenovo ThinkVantage technologie (TVT), které pomáhají s vytvářením/správou obrazů a s migrací/nasazováním počítačů, nebo technologie Lenovo Rescue and Recovery TVT, které umožňují uživatelům a správcům IT obnovit zálohy, přistupovat k souborům a diagnostikovat problémy. Rescue and Recovery instaluje důležité aktualizace pro počítače, které jsou poškozeny nebo odpojeny od sítě a aplikuje záplaty během procesu obnovování.
„Naši zákazníci potřebují to nejsilnější zabezpečení dat, jaké je dnes k dispozici. My jsme jim díky spolupráci s WinMagic schopni dodat SecureDoc pro Lenovo, další přidanou vrstvu pro ochranu citlivých firemních dat,“ řekl Peter Schrady, viceprezident a generální manažer divize Software and Peripherals společnosti Lenovo. „Díky integraci tohoto řešení s našimi stávajícími nástroji, jako je Rescue and Recovery, a díky autentizaci pomocí biometrických otisků prstů je ochrana dat snadná nejen pro administrátory, ale i pro běžné uživatele.“
Jednoduché použití SecureDoc
Kromě centrální správy disků s vestavěným šifrováním umožňuje SecureDoc nasazení jakékoli kombinace sektorově založeného šifrování celých disků, šifrování souborů a složek, šifrování kontejnerů a samorozbalovacího šifrování, a eliminuje tak potřebu organizací investovat čas a peníze do změny jejich stávající infrastruktury a bezpečnostní politiky z důvodu implementace nové šifrovací vrstvy. V případě zapomenutého hesla nebo v případě nedostupnosti koncového uživatele využívá SecureDoc centrální úschovnu a správu šifrovacích klíčů, díky které lze i v takovém případě zachovat přístup k důležitým datům a snížit tím náklady případného volání na centrum podpory uživatelů.

Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ.

Tiskové zprávy

Diskuse