T-Systems je dle studie IDC lídrem v cloud computingu

27. 4. 2011 21:04    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems je dle studie IDC lídrem v cloud computingu

- Vedoucí postavení v oblasti privátních cloudů
- Rozvoj cloud computingu v souvislosti s outsourcingovými zakázkami
- Pokrytí všech oblastí ICT
- Vysoce hodnocená bezpečnost poskytovaných služeb

Dle nejnovější studie IDC (březen 2011), která se zaměřila na služby cloud computingu, byla společnost T-Systems vyhodnocena jako lídr na evropském trhu cloud computingu. Analytici společnosti IDC potvrdili, že T-Systems poskytuje spolehlivé a bezpečné služby a zaujímá první příčku na evropském trhu cloud computingu, a to především díky privátním cloudům. Privátní cloud computing je volbou evropských korporací a velkých firemních zákazníků. Společnost T-Systems, díky svému aktivnímu přístupu, reaguje na současné potřeby trhu a plní požadavky zákazníků. Příkladem je řada implementací SAP systémů a jejich hosting pro zákazníky v privátním cloudu.

Experti IDC hodnotí současný trh v oblasti cloud computingu a služeb IaaS (Infrastructure as a Service) jako velmi dynamický s důrazem na bezpečnost. Společnost T-Systems tak těží z tohoto trendu a zaujímá vedoucí pozici na evropském trhu.

Pozici společnosti T-Systems také potvrzují četné reference v oblasti dynamických služeb (T-Systems Dynamic Services), které jsou celosvětově poskytovány od roku 2004 a úzce souvisí s nynějším pojetím cloud computingu. Dynamické služby, a tedy i privátní cloud computing, využívají od společnosti T-Systems například zákazníci Shell, MAN, Philips a mnoho dalších významných firem.

Společnost T-Systems také uvádí zajímavé projekty pod názvem „Inteligentní sítě“, které lze zahrnout do kategorie „business procesy jako služba“ (BPaaS). Patří sem především řešení pro oblast zdravotnictví a telemedicíny, inovace v automobilovém průmyslu a v neposlední řadě také řešení pro energetiku v podobě chytrých odečtů a inteligentních energetických sítí.

Společnost T-Systems se tzv. cloud computingu věnuje již dlouhou dobu, už od doby, kdy se výraz „cloud computing“ vůbec nepoužíval. Díky tomu má dnes obrovský náskok před konkurencí a nabízení cloudových služeb je pro ni samozřejmostí. Cloudových služeb společnosti T-Systems využívají nadnárodní korporace, malé firmy i státní správa.

Společnost T-Systems poskytuje platformu cloud computingu i pro zákazníky na českém trhu. Díky lokálním bezpečným datovým centrům a vlastní infrastruktuře mohou zákazníci využívat celou škálu cloud služeb podle svých potřeb. Součástí řešení je i zákaznický portál pro dynamické ovládání cloud computingu.