Samsung Apps - placená verze se otevírá

28. 4. 2011 12:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Placená verze Samsung Apps se otevírá: pro telefony s operačním systémem Bada o tisíce aplikací více

Samsung Apps - placená verze se otevírá

Lokální verze Samsung Apps, která nabízí lokální aplikace jako Jízdní řády, Bada TV, Lunchtime či Bankomaty, se počínaje dnešním dnem otevírá v češtině a rozšiřuje o tisíce nových položek ke stažení

Samsung Electronics Co., Ltd., přední výrobce mobilních telefonů, dnes spouští placenou verzi obchodu s aplikacemi Samsung Apps. Zákazníkům se tak rozšířila nabídka o tisíce nových položek zahrnující například herní hity z dílen světoznámých vývojářských firem jako je Electronic Arts nebo Gameloft. Obchod Samsung Apps provozuje Samsung již ve 120 zemích světa a Česká republika se spolu se Slovenskem, Maďarskem a několika dalšími evropskými zeměmi připojila k dosavadní skupině 36 zemí, ve kterých jsou nabízeny i placené aplikace. Dosud mohli zákazníci stahovat aplikace, hry nebo grafické motivy, které byly nabízeny výhradně zdarma. Aplikace je možné získat buď stažením přímo do telefonu nebo prostřednictvím software Kies, který je nainstalován v počítači.
V rámci spuštění placené verze došlo také ke změně designu a funkcionality webové stránky www.samsungapps.com, která nově nabízí informace v českém jazyce, možnost registrace zákazníků, jenž je nutná pro nákup aplikací a v neposlední řadě do sebe integruje vedle Bada aplikací také nabídku Java obsahu pro telefony, které nejsou „Smart“. Pro návštěvníky je připravena rozsáhlá sekce Podpora, kde naleznou podrobné rady a videonávody, jak službu Samsung Apps využívat a co dělat v případě problémů.
Rozšíření nabídky o placené aplikace není jediná výhoda, kterou zákazníkům obchod Samsung Apps přináší. Dalším benefitem jsou lokální aplikace, díky kterým se telefony s operačním systémem Bada stávají multifunkčními pomocníky. Aplikace Jízdní řády umožňuje vyhledávat spojení veřejné dopravy ve více než 100 městech České republiky a meziměstská vlaková i autobusová spojení na území České i Slovenské republiky, resp. v případě vlaků po celé Evropě. Milovníci sledování online televizního vysílání a poslechu internetových rádii ocení aplikaci Bada TV, kde posledním přírůstkem do seznamu TV stanic je populární hudební televize TV Óčko. Zajímavostí je aplikace Lunchtime, poskytující online přehled o restauracích, hospodách či barech ve vašem okolí, včetně denního menu a spousty dalších užitečných informací. Jednou z nejnovějších aplikací jsou Bankomaty, které umožňují zobrazit seznam dostupných bankomatů na mapě v okolí uživatele.