T-Mobile 3G - pokryto přes 400 sídel a 45 procent populace

28. 4. 2011 20:48    Rubrika: Tiskové zprávy

3G skóre v dubnu: celkem pokryto 114 měst

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Nyní pokryto 45 % populace
- Na mapě přibylo Vrchlabí, Trutnov, Chomutov, Jičín a mnohá další místa
- T-Mobile pokračuje ve výstavbě 3G s vylepšenou technologií HSPA+ podle plánu. Za duben si společnost připisuje další 3G body na mapě a pokořila hranici první stovky větších měst. Nyní jich je tedy celkem 114, a k tomu 292 menších obcí a vesnic. Pokrytí v České republice se zvýšilo na 45 % populace.

Aprílové počasí technikům vrásky na čele nedělá, ti se drží plánu a pokračují ve výstavbě, ať je vítr nebo déšť. Nově se tak na nejrychlejší datové připojení mohou těšit třeba obyvatelé Vrchlabí, Trutnova, Chomutova, Uherského Hradiště, Jičína na východě Čech nebo Nového Jičína na Moravě.

Celkem je nyní v éteru spuštěno 1221 základnových stanic. Žebříčku měst za duben kraluje Chomutov s 51 785 obyvateli, nejmenším 3G místem na mapě je pak obec Kuřimany u Strakonic s rovnými 28 obyvateli.

Zákazníci mají stále možnost rychlost i sílu pokrytí zdarma vyzkoušet na kterémkoli místě v republice. Stačí si pouze zajít na značkovou prodejnu, kde je oproti vratné záloze ve výši 2 000 Kč k zapůjčení datová SIM karta s balíčkem Internet na cesty včetně USB modemu Huawei E1823, který technologii HSPA+ podporuje. Zápůjční doba je sedm dní.

Tiskové zprávy

Diskuse