EA - Need for Speed The Run!

1. 5. 2011 21:20    Rubrika: Tiskové zprávy

EA PŘEDSTAVUJE NEED FOR SPEED THE RUN!

Kola se roztáčejí a trhají asfalt! Milovníci adrenalinové akce a zběsilé rychlosti se letos v listopadu ocitnou na opačné straně zákona. V nové hře Need for Speed™ The Run z produkce Electronic Arts je čeká suverénně nejtěžší závod v životě. V trháku letošního předvánočního trhu, jehož vydání je v Česku a na Slovensku plánováno na 18. listopadu, se hráči vydají na náročný závod napříč Amerikou ze San Franciska do New Yorku. Budou vtaženi do světa ilegálních závodů, kde je v sázce opravdu hodně.
Vstup do závodu je jen slabý odvar toho, co přijde pak – překonávání hranic, proplétání hustým provozem velkoměst, riskantní jízda po zledovatělých cestách horských průsmyků a průjezdy úzkými kaňony s plynem na podlaze. Need for Speed The Run s podporou špičkové technologie herního enginu Frostbite™ 2 studia DICE posouvá úroveň žánru akčních závodů do nových výšek. Prim hrají především úžasné vizuální zpracování a fyzikální model chování aut na různých vozovkách. Vše se navíc odehrává na pozadí příběhu, který chytne a nepustí. Od startovní čáry u Golden Gate Bridge až do cíle u paty Empire State Building budou vašimi věrnými průvodci žhavá auta, nervy drásající závody a úžasně napínavý příběh.
„Letos se série Need for Speed posouvá na novou úroveň,“ uvedl Jason DeLong, výkonný producent EA. „Myslíme si, že Need for Speed The Run překvapí hráče intenzivní atmosférou, napínavým příběhem a schopností vyvolat pocit, že se účastní něčeho skutečně velkého. Ale hra by samozřejmě nebyla ničím bez nablýskaných sporťáků a zběsilých honiček. Jinými slovy, šílené závody na hraně mezi životem a smrtí v rychlostech přes 300 km/h – přesně na to se mohou hráči těšit.“
S využitím technologie herního enginu Frostbite 2 se Need for Speed The Run chystá stanovit nové standardy v oblasti grafického zpracování a fyzikálního modelu vozů. Need for Speed The Run přijde i s novým atraktivním stylem prezentace příběhu, kde každý špičkový výkon vtáhne hráče hlouběji do světa bez limitů a pravidel, ale také bez spojenců. Součástí hry bude opět Autolog - revoluční online technologie série Need for Speed, tentokrát však ve vylepšené podobě. Jejím prostřednictvím lidé objeví skvělý nový způsob hraní her, možnost sledování vývoje kariéry a porovnávání statistik.
Titul Need for Speed The Run vyvíjí studio Black Box společnosti Electronic Arts. Jeho uvedení na trh v Česku a na Slovensku je plánováno na 18. listopadu 2011 ve verzích pro videoherní a zábavní systém Xbox 360®, počítačový zábavní systém PlayStation®3, PC, Wii™ a Nintendo 3DS™. Další informace o sérii Need for Speed najdete na oficiálních stránkách http://www.needforspeed.com nebo na česko-slovenské komunitní stránce na síti Facebook http://www.facebook.com/needforspeed.czsk.