DELL představil nové notebooky se Sandy Bridge

3. 5. 2011 21:12    Rubrika: Tiskové zprávy

DELL PŘEDSTAVIL NOVOU GENERACI PRODUKTŮ ZALOŽENÝCH NA ARCHITEKTUŘE INTEL SANDY BRIDGE

DELL představil nové notebooky se Sandy Bridge

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Dell představil více než dvacet novinek produktových řad Latitude E, Precision a OptiPlex založených na druhé generaci procesorů Intel Core
Společnost Dell dnes na tiskové snídani s předními IT médii oznámila dostupnost v ČR inovované řady profesionálních notebooků a pracovních stanic postavených na druhé generaci procesorů Intel Core. Více než dvacet produktů z profesionálních řad Latitude E, OptiPlex a Precision nabídne moderní funkční design, vyšší výkon a vylepšené možnosti zabezpečení a vzdálené správy. Dell také odhalil své plány v oblasti tabletů. V průběhu letošního roku uvede na trh 10“ korporátní model s operačním systémem Windows 7 s jednoduchou integrací do stávající IT infrastruktury.
Profesionální notebooky Dell Latitude E
Řada notebooků Dell Latitude E pro profesionály prošla v nové řadě razantními inovacemi. Vedle kompletního redesignu s více než stovkou vylepšení nabídne nová řada také nejnovější bezpečností funkce a nástroje pro vzdálenou správu. Notebooky Latitude E5420 a E5520 jsou ideálními pracovními nástroji pro profesionály hledající vyvážený poměr mobility a výkonu za rozumnou cenu. Modely Latitude E6220, E6320, E6420, E6520 a E6420 ATG jsou určeny náročným uživatelům na cestách. Díky šasi ze speciální Tri-Metal™ slitiny standardizované americkou armádou a bezpečnostním funkcím při volném pádu vydrží všechny notebooky i ty nejdrsnější podmínky a nešetrné zacházení. Společnost Dell představila také nástupce hybridního notebooku – tabletu s dotykovou obrazovkou Latitude XT3.
Další vlastnosti nové produktové řady notebooků Latitude E:
• inovovaný design,
• bezpečnostní funkce Remote Data Delete s podporou vzdálené destrukce dat a senzor, který v případě pádu notebooku rychleji zaparkuje hlavy disku,
• příprava pro integrovanou podporu vzdálených ploch VMware a Citrix,
• jednotné dokovací stanice a akumulátory pro všech 26 modelů řady Latitude E,
• jediná byznysová řada notebooků s podsvícenou klávesnicí,
• druhá generace Intel Core procesorů včetně nových grafických akcelerátorů a pamětí.
Stolní počítače Dell OptiPlex
Rodina stolních počítačů Dell OptiPlex je od základů navržena pro maximální bezpečnost, flexibilitu a jednoduchou správu ve firemním IT. Nové modely OptiPlex 990, 790 a 390 nabízí:
• jednotný image disku pro všechny tři konstrukce šasi,
• širší možnosti přizpůsobení samotného šasi firemním požadavkům,
• příprava pro integrovanou podporu virtualizačních platforem,
• podporu technologie Intel vPro s vylepšeným možnostmi zabezpečení a vzdálené správy,
• nejnovější generaci grafických karet a paměťových modulů.
Pracovní stanice Dell Precision
Pracovní stanice Dell Precision jsou navrženy pro nejnáročnější pracoviště, které vyžadují maximální výkon v grafických a modelovacích aplikacích, analytických nástrojích, vědeckých pracovištích nebo při výrobě digitálních efektů. Právě pro potřeby profesionálních uživatelů představil Dell nový model pracovní stanice Precision T1600, která nabídne:
• jednopaticový design navržený pro grafické profesionály a animátory,
• ISV certifikace pro bezproblémový provoz AutoCAD, Pro/Engineer a řady dalších aplikací,
• druhou generaci Intel Core a Xeon procesorů, grafické karty Intel HD nebo dedikované profesionální karty NVIDIA a AMD,
• šasi se snadnou údržbou a bezšroubovým designem.
Podpůrné služby DELL
Dell nabízí ke svým produktům také nejrůznější podpůrné služby. Ty pomáhají administrátorům v rámci firemního IT automatizovat a spravovat nová nebo vyřazovat starší zařízení. Vybrané služby zahrnují:
• Deployment and Configuration Services je balíček podpůrných služeb zahrnující vše od konsolidace objednávky po instalaci a nasazení do firemní infrastruktury.
• Služby ProSupport zaručují koncovým zákazníkům jistotu spolehlivého chodu a okamžitého servisu v případě poruchy.
Dostupnost
Produkty jsou již skladem ve vybraných konfiguracích u distributorů 100Mega, SWS a AT Computers a u více než 600 partnerů programu Dell Partner Direct. V případě zájmu je také možné si nakonfigurovat variantu na přání. Cenová dostupnost se určuje individuálně podle vybrané konfigurace u obchodníka. Na produkty se vztahuje tříletá záruka NBD (Next Business Day), která zaručuje opravu následující pracovní den na místě přímo u zákazníka.
Produktové fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na press.amic.cz/Dell.
Více informací o společnosti Dell a jejích produktech naleznete na www.dell.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse