LG M50 - LED monitor s televizním tunerem

4. 5. 2011 20:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový multimediální LED monitor s televizním tunerem je na trhu

LG M50 - LED monitor s televizním tunerem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem a inovátorem v klimatizacích, ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích, představila novou řadu LED monitorů M50. Ty kromě jedinečného designu nabízí špičkovou kvalitu obrazu a bohatou nabídku multimediálních funkcí.

Nové monitory z řady M50 jsou určené pro náročné zákazníky, kteří chtějí více, než jen obyčejný monitor. Modely M50 jsou vybavené televizním tunerem, takže poslouží i jako televizor. Ve výbavě nechybí dvojice HDMI vstupů, takže přímo k monitoru připojíte přehrávač, mobil nebo kameru. K USB portu je možné připojit USB disk a bez počítače a okamžitě předvést prezentaci fotografií. A to vše při fantastickém obraze, který nabízí LED technologie LG.

„Nová řada monitoru M50 je prostě úžasná. Kombinuje v sobě nekompromisní monitor s televizorem. Je tak ideální do pracovny, ale i do dětského pokoje, kde zastane funkci monitoru od počítače, zábavního centra i televizoru. Kvalita obrazu je díky LED podsvícení zcela jedinečná,” uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Monitory jsou dostupné celkem ve třech velikostech. Model M2250D má úhlopříčku 21,5“, model M2350D 23“ a vrcholem nabídky je model M2550D s úhlopříčkou 25“. Všechny modely mají Full HD rozlišení 1920 \xD7 1080 bodů. Přijímají pozemní digitální vysílání DVB-T a disponují i DVB-C tunerem, takže je možné k nim přímo připojit kabelovou televizi bez potřeby set-top boxu. Příjem jak z DVB-T, tak z DVB-C je možný i ve Full HD rozlišení, tedy ve zcela špičkové kvalitě. Přímo k monitoru připojíte USB (flash) disk a okamžitě můžete přehrávat multimédia.

Za perfektní kvalitou obrazu stojí LED podsvícení, se kterým má LG velké zkušenosti. Vždyť právě LED monitory značky LG jsou nejprodávanější na světě. Díky LED podsvícení dosahuje kontrast fantastické hodnoty 5M : 1. Monitor dokáže zobrazit více barev, než monitory s konvenčním podsvícením a má také mnohem nižší spotřebu. Ta se pohybuje od 35 W u nejmenšího modelu až po 50 W u modelu s 25“ úhlopříčkou. Běžné LCD monitory spotřebovávají až dvakrát více elektrické energie. Jako všechny produkty LG má i řada M50 jedinečný design. Futuristický podstavec poskytuje monitoru dokonalou stabilitu. Díky ultratenkému designu je monitor jako stvořený pro instalaci na zeď, kde pak slouží i jako stylový doplněk domova.

Tiskové zprávy

Diskuse