BenQ - první mezi světovými značkami v projektorech DLP

5. 5. 2011 19:01    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ je první mezi světovými značkami v projektorech DLP®

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel produktů v oblasti digitálního životního stylu a globální lídr na trhu DLP® projektorů, informuje o velmi úspěšném zakončení roku 2010. V něm se společnosti podařilo získat rekordní podíl na trhu, a to 9,67 % a zároveň upevnit pozici předního světového dodavatele projektorů typu DLP. V rámci celkového celosvětového růstu trhu s projektory, který činí 7%, společnost BenQ zaznamenala nárůst 22%, tedy trojnásobek!

Za tímto úspěchem společnosti stojí především trvalé úsilí a investice do celosvětového vzdělávacího trhu. Regiony Latinské Ameriky, Asie a Tichomoří v porovnání se stejným kvartálem minulého roku dosahovaly stabilního růstu 7,6 %. Na území Číny a Hong Kongu byl oproti roku 2009 zaznamenán postupný růst o 42,5 %.

Projektory DLP překonávají LCD
V roce 2010 dokázaly projektory DLP pokořit technologii LCD v podílu na celosvětovém trhu, a to dokonce ve třech čtvrtletích po sobě. Tato skutečnosti potvrzuje stále větší zájem zákazníků o projektory typu DLP, kterými dávají před technologií LCD přednost.

Celosvětový tržní podíl technologie DLP narostl z 50,85 % ve druhém čtvrtletí r. 2010 na celkových 54,27 % zaznamenaných na konci roku. Pro BenQ je to skvělá zpráva, neboť na trhu s projektory DLP zaujímá podíl 17,81 % a mezi výrobci těchto projektorů se tak stává jedničkou.

„Můžeme s radostí prohlásit, že i v roce 2011 budeme pokračovat v pro nás úspěšné obchodní strategii, abychom naše projektory dostávali do stále širšího povědomí zákazníků ve všech koutech světa!“, řekl Haris Jusufhodzic, obchodní a marketingový ředitel společnosti BenQ

Tiskové zprávy

Diskuse