Samsung - aplikace Samsung MobilePrint

5. 5. 2011 19:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Bezdrátová revoluce přichází! Tiskněte z mobilu na tiskárnách Samsung prostřednictvím Wi-Fi nebo sítě

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Aplikace Samsung MobilePrint bezdrátově propojuje chytré telefony a tablety s operačním systémem Android a iOS buď prostřednictvím sítě Wi-Fi nebo síťového spojení

Přední světová společnost v oblasti spotřební elektroniky a informačních technologií Samsung Electronics Co. Ltd., představila mobilní tiskové řešení, aplikaci Samsung MobilePrint. Aplikaci lze instalovat na chytré telefony a tablety s operačním systémem Android a iOS, díky čemuž zákazníci získají možnost přímého připojení k bezdrátovým tiskárnám Samsung prostřednictvím sítě Wi-Fi nebo síťového spojení. Uživatelé pak mohou tisknout fotografie, soubory ve formátu PDF a obsah internetových stránek přímo ze svých přístrojů. Toto řešení také umožňuje velmi rychlé skenování do mobilního telefonu.

„Samsung se velice rychle po představení svých cenově dostupných a uživatelsky přívětivých výrobků pro domácí i kancelářské použití stal celosvětově uznávanou značkou v oblasti tiskových řešení,“ uvedl Seongwoo Nam, výkonný viceprezident a ředitel divize IT Solutions společnosti Samsung Electronics. „Toto řešení nabízí bezproblémové a pohodlné řešení nové generace, které vychází ze zkušeností společnosti Samsung v oblasti spotřební elektroniky a konektivity. Mobilní telefony uživatele doprovází neustále, proto jsme jejich běžné funkce posunuli do zcela nového světa."

Bezproblémové spojení
Aplikace Samsung MobilePrint pracuje s konektivitou prostřednictvím Wi-Fi nebo sítě, přičemž není nutné instalovat žádné ovladače, ani síť konfigurovat. Aplikaci je možné používat v chytrých telefonech a tabletech s operačním systémem Android a zařízeních se systémem iOS. Lze si ji stáhnout z příslušného obchodu s aplikacemi nebo z internetového tržiště. Okamžitě po jejím stažení mohou uživatelé začít využívat konektivitu a tisk ze svých zařízení. Pro větší pohodlí aplikace dokonce sama dokáže rozpoznat tiskárny Samsung v okolí přístroje.

Tisk na cestách
Aplikace Samsung MobilePrint vnáší zcela novou dimenzi do mobilního fotografování. U zařízení se systémem iOS lze fotografie tisknout přímo z alba daného zařízení nebo dokonce přímo z fotoaparátu. Uživatelé systému Android mohou z galerie svého zařízení najednou vytisknout několik obrázků.

Lidem, kteří při práci hodně cestují, umožňuje aplikace Samsung MobilePrint na poslední chvíli tisknout elektronické letenky a jízdenky nebo potvrzení o letu, díky čemuž ušetří cenný čas. Aplikace také nabízí pohodlnou správu dokumentů a nabízí pro zařízení se systémem iOS sdílení souborů. Uživatelé systému Android mohou tisknout soubory ve formátu PDF z SD karty svého přístroje.

Skenování do mobilního telefonu
Aplikace Samsung MobilePrint uživatelům umožňuje přijímat a upravovat dokumenty naskenované na tiskárnách Samsung. Stačí jen dokument na multifunkční tiskárně Samsung naskenovat a poslat ho na kompatibilní zařízení, kde si ho lze rychle a snadno prohlédnout. Řešení uživatelům nabízí možnost upravit si kvalitu naskenovaného obrázku, změnit typ souboru nebo si vybrat mezi barevným a černobílým skenem.

Tiskové zprávy

Diskuse