Alcatel-Lucent - nová technologie datového centra

10. 5. 2011 18:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Alcatel-Lucent představil průlomové řešení pro datová centra, firmy mohou provozovat aplikace jako službu

Alcatel-Lucent - nová technologie datového centra

Novinka snižuje náklady na provoz datových center prostřednictvím virtualizace. Potřebné aplikace lze nabízet formou služby napříč celou firmou. Nový technologický koncept firmám umožňuje lépe využít služby nabízené v rámci cloud computingu.

Společnost Alcatel-Lucent představila nové technologické řešení pro firemní datová centra. Novinka umožňuje díky využití virtualizace poskytovat funkcionality datového centra jako službu: „Datové centrum a na něm provozované aplikace lze virtualizovat a dodat tak služby datového centra jak pro různé části jednoho podniku, tak i celým firmám,“ říká Miloslav Kapeš, manažer prodejních kanálů společnosti Alcatel-Lucent.

Nová technologie datového centra snižuje firemní náklady a umožňuje maximálně využít IT zdroje. „Novinka nabízí špičkovou škálovatelnost, nízkou latenci a spotřebu energie. Firmy se tak mohou vyhnout vysokým nákladům spojeným s údržbou jednotlivých serverů. Namísto toho pouze provozují potřebné aplikace formou služby napříč celou firmou včetně poboček,“ doplňuje Miloslav Kapeš. Nový technologický koncept firmám umožňuje lépe využít služby nabízené v rámci cloud computingu.

„Síťová infrastruktura se stává složitější, protože firmy požadují stále nové aplikace náročnější na výkonnější hardware a využívají cloud computing. Potřebují proto infrastrukturu, která dokáže dodat aplikace v reálném čase s nízkou latencí a vysokým uživatelským komfortem, například i formou služby,“ vysvětluje Miloslav Kapeš.

Datová centra Alcatel-Lucent přinášejí do současné architektury datových center dvě průlomová řešení: Data centra „MESH“ a „POD“. Virtualizace v datových centrech nutí firmy k optimalizaci datového provozu mezi servery. Současně s tím se stupňuje tlak na snižování nákladů. Tyto požadavky se snaží Alcatel-Lucent pokrýt řešením „POD“, které využívá nový OmniSwitch 6900. Ten přináší šasi řešení s vysokou hustotou portů, vhodné právě pro nově budovaná datová centra.

Nová průlomová architektura datového centra společnosti Alcatel-Lucent umožňuje propojení jednotlivých datových center napříč různými lokacemi. Nabízí komplexní řešení „MESH“, které dokáže poskytnout až 14 tisíc serverových 10Gig portů řízených pouze dvěma Core přepínači, zpožděním bod-bod pod pět mikrosekund a bezkonkurenční odolností.