Alcatel-Lucent - nová technologie datového centra

10. 5. 2011 18:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Alcatel-Lucent představil průlomové řešení pro datová centra, firmy mohou provozovat aplikace jako službu

Alcatel-Lucent - nová technologie datového centra

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Novinka snižuje náklady na provoz datových center prostřednictvím virtualizace. Potřebné aplikace lze nabízet formou služby napříč celou firmou. Nový technologický koncept firmám umožňuje lépe využít služby nabízené v rámci cloud computingu.

Společnost Alcatel-Lucent představila nové technologické řešení pro firemní datová centra. Novinka umožňuje díky využití virtualizace poskytovat funkcionality datového centra jako službu: „Datové centrum a na něm provozované aplikace lze virtualizovat a dodat tak služby datového centra jak pro různé části jednoho podniku, tak i celým firmám,“ říká Miloslav Kapeš, manažer prodejních kanálů společnosti Alcatel-Lucent.

Nová technologie datového centra snižuje firemní náklady a umožňuje maximálně využít IT zdroje. „Novinka nabízí špičkovou škálovatelnost, nízkou latenci a spotřebu energie. Firmy se tak mohou vyhnout vysokým nákladům spojeným s údržbou jednotlivých serverů. Namísto toho pouze provozují potřebné aplikace formou služby napříč celou firmou včetně poboček,“ doplňuje Miloslav Kapeš. Nový technologický koncept firmám umožňuje lépe využít služby nabízené v rámci cloud computingu.

„Síťová infrastruktura se stává složitější, protože firmy požadují stále nové aplikace náročnější na výkonnější hardware a využívají cloud computing. Potřebují proto infrastrukturu, která dokáže dodat aplikace v reálném čase s nízkou latencí a vysokým uživatelským komfortem, například i formou služby,“ vysvětluje Miloslav Kapeš.

Datová centra Alcatel-Lucent přinášejí do současné architektury datových center dvě průlomová řešení: Data centra „MESH“ a „POD“. Virtualizace v datových centrech nutí firmy k optimalizaci datového provozu mezi servery. Současně s tím se stupňuje tlak na snižování nákladů. Tyto požadavky se snaží Alcatel-Lucent pokrýt řešením „POD“, které využívá nový OmniSwitch 6900. Ten přináší šasi řešení s vysokou hustotou portů, vhodné právě pro nově budovaná datová centra.

Nová průlomová architektura datového centra společnosti Alcatel-Lucent umožňuje propojení jednotlivých datových center napříč různými lokacemi. Nabízí komplexní řešení „MESH“, které dokáže poskytnout až 14 tisíc serverových 10Gig portů řízených pouze dvěma Core přepínači, zpožděním bod-bod pod pět mikrosekund a bezkonkurenční odolností.

Tiskové zprávy

Diskuse