Iomega StorCenter PX - nová série NAS

10. 5. 2011 19:12    Rubrika: Tiskové zprávy

VÝKONNÁ A ŠKÁLOVATELNÁ ZAŘÍZENÍ NAS

Iomega StorCenter PX - nová série NAS

Společnost Iomega, člen skupiny EMC a světová špička v ochraně dat, dnes oznámila celosvětové uvedení nové řady Iomega® StorCenter™ PX produktů síťových úložišť, která představuje nejpokročilejších řadu zařízení NAS společnosti Iomega zahrnující stolní modely i modely určené pro instalaci do racků. Tyto produkty jsou speciálně navrženy tak, aby poskytovaly vysoký výkon při použití v malých a středních firmách a v podnicích působících ve velkém množství lokalit.

Řada StorCenter PX je založena na špičkových technologiích úložišť společnosti EMC® a zahrnuje stolní modely se čtyřmi nebo šesti pozicemi a model se čtyřmi pozicemi určený pro instalaci do racků. Všechny tyto modely jsou k dispozici ve škálovatelných konfiguracích a za příznivé ceny. Malé a střední podniky, vzdálené pobočky a distribuované podnikové týmy budou moci těžit z volitelného použití jednotek SSD umožňujících další zvýšení výkonu a také z pokročilých funkcí na ochranu dat, mezi které patří více úrovní polí RAID s možností výměny jednotek za provozu, podpora nepřerušitelných zdrojů napájení (UPS), kvóty uživatelů, replikace mezi zařízeními a certifikace pro většinu virtualizovaných prostředí.

Síťová úložná zařízení nové řady StorCenter PX společnosti Iomega umožňují snadnou instalaci a jednoduchou správu, vyznačují se nízkými náklady na vlastnictví a zahrnují celou škálu modelů, které mohou být dodávány bez disků nebo s disky o úložné kapacitě až 18 TB*. Řada PX také zahrnuje oceňovanou technologii Iomega Personal Cloud, která uživatelům umožňuje ochránit a sdílet data prakticky z libovolného místa bez dodatečných nákladů.

„Produkty nové řady Iomega StorCenter PX jsou výkonná zařízení NAS podnikové třídy, která splňují a překračují potřeby dnešních malých a středně velkých firem,“ říká Jonathan Huberman, prezident společnosti Iomega. „Řada PX obsahuje stejný snadno použitelný operační systém a hardware LifeLine navržený a otestovaný stejným týmem, který vytváří síťová úložiště podnikové třídy společnosti EMC. Výsledkem jsou snadno použitelná, vysoce výkonná stolní síťová úložná zařízení a zařízení určená pro instalaci do racků, která mají svůj původ v zařízeních serverové třídy a nabízejí pokročilé funkce na ochranu dat, flexibilní konfiguraci úložiště, technologii Iomega Personal Cloud a řadu dalších funkcí. Díky uvedení řady StorCenter PX má nyní společnost Iomega ucelenou nabídku řešení síťových úložišť pro všechny typy zákazníků, od spotřebitelů a domácích kanceláří se základními požadavky přes malé a střední firmy až po distribuované lokality největších světových společností.“

Pokročilé podnikové funkce nové řady Iomega StorCenter PX
Mezi celou řadu podnikových funkcí a pokročilých možností nové řady StorCenter PX stolních modelů a modelů určených pro instalaci do racků patří:

• Vysoký výkon, který poskytují volitelné jednotky SSD, dvoujádrový procesor společnosti Intel, 2 GB paměti a duální síťová rozhraní Gigabit Ethernet
• Více úrovní polí RAID – 0, 1, 10, 5, 5+1 (záložní disk) nebo 6, vždy s automatickým obnovením pole RAID a možností výměny disků za provozu
• Škálovatelné konfigurace zahrnující plně nebo částečně osazené modely a modely dodávané bez disků. Jednotky pevných disků SATA se 7200 otáčkami a jednotky SSD jsou k dispozici od společnosti Iomega nebo je možné je zakoupit od schválených dodavatelů.
• Podpora služby Active Directory a vzdálený přístup zajišťující dostupnost kdykoli a kdekoli
• Certifikace pro produkty VMware® vSphere 4.0, Citrix® XenServer™ a Windows Server 2003/2008/2008 R2
• Sdílení souborů s podporou více platforem a počítačů s operačními systémy Windows®, Mac® nebo Linux a souběžný blokový přístup k datům přes rozhraní iSCSI umožňující efektivní využití úložiště
• Podpora všech hlavních síťových souborových protokolů
• Technologie Iomega Personal Cloud, převratná webová výpočetní architektura, která propojuje zařízení síťových úložišť společnosti Iomega s dalšími osobami nebo zařízeními prostřednictvím Internetu
• Podpora důvěryhodných domén služby Windows Active Directory, služby MSCS a migrace za provozu pomocí technologie Hyper-V
• Úlohy replikace dat a kopírování mezi zařízeními zajišťující zálohování a zabezpečení dat
• Díky integrovanému systému AXIS® Video Hosting System (AVHS) produktová řada PX podporuje až 12 IP bezpečnostních kamer AXIS a poskytuje cenově dostupné řešení pro ukládání videa z bezpečnostních kamer, které předčí tradiční instalace bezpečnostních systémů založených na zařízeních DVR.
• Výkon síťového úložiště byl otestován vysoce uznávanou laboratoří E-Lab společnosti EMC.

Stolní zařízení StorCenter px4-300d a px6-300d
Nová řada StorCenter PX zahrnuje dva stolní modely, které jsou k dispozici ve flexibilních konfiguracích.

Zařízení Iomega® StorCenter™ px4-300d sestává ze čtyř pozic pro pevné disky s úložnou kapacitou až 12 TB a zařízení Iomega® StorCenter™ px6-300d je vybaveno šesti pozicemi pro pevné disky a může nabídnout kapacitu až 18 TB. V obou modelech jsou v prázdných pozicích instalovány nosiče disků, do kterých je možné umístit 2,5palcové nebo 3,5palcové pevné disky a také jednotky SSD pro aplikace náročné na výkon.

Síťové úložné pole StorCenter px4-300r pro instalaci do racku
Síťové úložné pole Iomega® StorCenter™ px4-300r nabízí kapacitu až 12 TB a je vybaveno čtyřmi pozicemi, do kterých je možné umístit pevné disky nebo jednotky SSD. Zařízení px4\xAD300r je jednozásuvkové (1U), místo šetřící řešení, které může být dodáváno bez disků nebo plně osazené pevnými disky či jednotkami SSD. Zařízení px4-300r navíc nabízí všechny funkce pro zajištění vysoké dostupnosti, kterými disponuje síťové diskové pole StorCenter™ ix12-300r, vlajkový produkt společnosti Iomega pro instalaci do racku, včetně redundantních zdrojů napájení.

Citace analytika
„Nová řada StorCenter PX společnosti Iomega představuje řešení síťového úložiště pro malé a střední firmy, které se přirozeně řadí mezi předchozí špičková zařízení StorCenter společnosti Iomega a nejnovější nabídku základních modelů společnosti EMC,“ říká Liz Connerová ze společnosti IDC, ve které zastává pozici Senior Research Analyst pro úložné systémy a osobní úložiště. „Řada PX je zaměřena na menší organizace a nabízí funkce pro úložiště a zabezpečení na podnikové úrovni, snadno použitelné rozhraní, příznivé ceny a nové funkce, jako je například technologie Iomega Personal Cloud, disky vyměnitelné za provozu, možnost použití jednotek SSD a výběr z modelů plně či částečně osazených disky nebo dodávaných bez disků.“

Dostupnost a záruka
Nová řada síťových úložných zařízení Iomega PX je nyní celosvětově k dispozici.

Základní cena stolních síťových úložných zařízení Iomega® StorCenter™ px4-300d je 799 eur pro model dodávaný bez disků. Částečně osazený model s kapacitou 4 TB je nabízen za cenu 1049 eur, plně osazený model s kapacitou 8 TB (4 pevné disky o kapacitě 2 TB) je dodáván za cenu 1299 eur a plně osazený model s kapacitou 12 TB (4 pevné disky o kapacitě 3 TB) za cenu 1999 eur.

Základní cena stolních síťových úložných zařízení Iomega® StorCenter™ px6-300d je 899 eur pro model dodávaný bez disků. Částečně osazený model s kapacitou 6 TB je nabízen za cenu 1249 eur, plně osazený model s kapacitou 12 TB (6 pevných disků o kapacitě 2 TB) je dodáván za cenu 1749 eur a plně osazený model s kapacitou 18 TB (6 pevných disků o kapacitě 3 TB) za cenu 2649 eur.

Základní cena síťových úložných polí Iomega® StorCenter™ px4-300r určených pro instalaci do racků je 1599 eur pro model dodávaný bez disků. Plně osazený model s kapacitou 8 TB (4 pevné disky o kapacitě 2 TB) je nabízen za cenu 2149 eur a plně osazený model o kapacitě 12 TB (4 pevné disky o kapacitě 3 TB) je dodávána za cenu 2849 eur. V případě zařízení px4\xAD300r určených pro instalaci do racků nejsou nabízeny částečně osazené modely.

Všechny uvedené ceny jsou doporučené maloobchodní ceny pro Evropu a nezahrnují DPH ani žádné místní daně. Řada Iomega StorCenter PX zahrnuje standardní tříletou omezenou záruku s telefonickou podporou 13 hodin denně, pět dnů v týdnu. Mezi volitelné servisní plány patří rozšířený servisní plán společnosti Iomega. Se všemi funkcemi nové řady síťových úložných zařízení Iomega StorCenter PX se můžete seznámit na webu www.iomega.com.