LG Optimus 2X zapsán v Guinnessově knize rekordů

10. 5. 2011 19:02    Rubrika: Tiskové zprávy

LG Optimus 2X zapsán v Guinnessově knize rekordů

LG Optimus 2X zapsán v Guinnessově knize rekordů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem v mobilních komunikacích, má zápis v Guinnessově knize rekordů. Postaral se o něj smartphone LG P990 Optimus 2X.

Usain Bolt - jako nejrychlejší člověk planety, Bajkal – jako nejhlubší jezero na světě nebo LG Optimus 2X – jako první prodávaný mobilní telefon s dvoujádrovým procesorem. Guinnessova kniha rekordů (Guinness World Records) sbírá a zaznamenává rekordy, které vytvořil člověk nebo příroda. Jedním z přírůstků je smartphone společnosti LG.

„Vždy musí být někdo, kdo ukáže směr. Kdo udělá něco nejlépe a ostatní jej následují. Někdo, kdo první vstoupí na měsíc, někdo kdo první dobije severní pól. Někdo, kdo uběhne 100 metrů za nejkratší čas. Tyto výkony jsou zaznamenávány agenturou Guiness World Records. A jsme rádi, že náš úspěšný smartphone LG P990 Optimus 2X má také svůj zápis jako první dvoujádrový mobilní telefon,” uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

LG Optimus 2X není výjimečný jen dvoujádrovým procesorem. Jedná se o technologicky unikátní smartphone, který i několik měsíců po svém vydání nemá konkurenci. Je vybaven špičkovým 4“ LCD displejem s rozlišením 480 \xD7 800 bodů a progresivním operačním systém Google Android. Optimus 2X se orientuje také na multimédia. Zvládá natáčet video v plném HD rozlišení 1 080p, součástí smartphonu je také HDMI výstup pro okamžitě připojení k televizoru.

První Guinnessova kniha rekordů vyšla v roce 1954 v nákladu tisíc kusů, zaznamenávány jsou rekordy ve všech lidských odvětvích a také rekordy z oblasti přírody.

Tiskové zprávy

Diskuse