Nová generace notebook Acer Aspire TimelineX

11. 5. 2011 16:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Další generace

Nová generace notebook Acer Aspire TimelineX

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Acer znovu posunula možnosti mobilních počítačů na nejzazší mez se svou řadou notebooků, které vyvolávají obdiv. Zcela nová řada Aspire TimelineX navazuje na úspěchy předcházející generace a nabízí bezkonkurenční výkon, pohodlí, připojitelnost a výdrž baterie.

Nová generace Acer Aspire TimelineX je jedinečná v mnoha ohledech a překvapí vás ultratenkým a promyšleným designem, výkonným procesorem, grafikou, progresívní zvukovou technologií i snadnou připojitelností. První, co vás upoutá, je však nový hliníkový kryt v odstínu Cobalt Blue, který ve spojení se stříbrným profilem vytváří futuristický efekt. K minimalistickému a ultrastylovému vzhledu a účinku přispívají rovněž čisté linie, geometrické tvary a hladké úhly.

Na jednotném vzhledu se podílí také vícedotykové ukazovací zařízení ve stejné barvě, jakou má víko a plocha pro opření dlaní. Ukazovací zařízení je poněkud zapuštěno, a tedy je lze snadno najít. Výrazně tvarovaný závěs tvoří nepřehlédnutelný vizuální prvek. Klávesnice typu „chiclet“ je uložena ve stříbrném panelu, který působí vkusně a přehledně a navíc usnadňuje čištění.

Notebooky Aspire TimelineX dokázaly běžně pracovat déle než osm hodin. Nová generace posouvá výdrž o další krok a prodlužuje ji o 25 % až na 10 hodin , což představuje možnost pracovat a bavit se celý den na jediné nabití. Baterie má navíc i neobyčejně dlouhou životnost.
Zatímco kapacita běžné baterie začíná klesat na 80 % již po cca 300 nabíjecích cyklech, nová baterie Acer s dlouhou životností si uchová 80% kapacitu déle než 1000 cyklů. To znamená až čtyři roky používání a méně časté výměny baterií, a tedy i nižší spotřeba energie a menší nároky na využívání zdrojů. Vestavěná baterie umožňuje také dosáhnout tenčího a čistšího designu a zabraňuje náhodnému uvolnění v průběhu používání.
Notebooky řady Aspire TimelineX jsou vybaveny LED diodou pro jednoduchou signalizaci stavu baterie, která různými barvami upozorňuje na vybitou, středně nabitou i zcela nabitou baterii, je-li notebook připojen k elektrické síti nebo je odpojen.

Notebooky řady Aspire TimelineX jsou vybaveny novými funkcemi pro úsporu energie včetně úsporného režimu optické mechaniky, který přispívá k prodloužení výdrže baterie, a tedy poskytuje více času na práci i na zábavu.

Notebooky řady Acer Aspire TimelineX jsou založeny na procesorech druhé generace Intel® Core™, které spojují vysoký výkon s nízkou spotřebou a úžasnou grafikou. Usnadňují zpracování médií, a tedy umožňují rychlejší stříhání a sdílení videí, přehrávání videí ve vysokém rozlišení se špičkovou kvalitou obrazu a zprostředkují jedinečné zážitky ze hry. Laptopy Aspire TimelineX jsou nabízeny také s vyhrazenou grafikou NVIDIA® GeForce®, která zaručuje špičkový výkon při hraní her a vynikající kvalitu obrazu s úžasnými 3D vizuálními efekty, realistickým osvětlením a dokonale živým podáním. Notebooky řady Aspire TimelineX s pevným diskem s kapacitou až 750 GB splňují nároky i multimediálních nadšenců. Zcela nové modely TimelineX mohou být alternativně vybaveny pevným diskem SSD s neobyčejně krátkou dobou zavádění operačního systému i aplikací.

Ještě intenzivnější zážitky z médií zprostředkuje port HDMI®, který umožňuje sledovat zábavu ve vysokém rozlišení na velkoplošné televizní obrazovce. Volitelný port USB 3.0 přenáší data mezi počítačem a externími zařízeními až 10x rychleji než rozhraní předcházejícího standardu. Úžasné zážitky ze zábavy ještě dále zesiluje realistický a živý zvuk technologie Dolby® Home Theater® v4, která zajišťuje nejvyšší hlasitost zvuku bez zkreslení a zřetelné dialogy v reproduktorech osobního počítače, sluchátkách i reproduktorech domácího kina.

Notebooky řady Aspire TimelineX, jíž tvoří kompaktní model 3830T s úhlopříčkou 34 cm (13.3"), neobyčejně elegantní model 4830T s displejem 35,5 cm (14.0") a model 5830T s úhlopříčkou 39,5 cm (15.6"), jsou vybaveny tenkým displejem Acer CineCrystal s podsvícením LED diodami s poměrem stran 16:9 a vysokým rozlišením 1366 x 768. Tyto displeje reprodukují dokonale ostrý obraz, a tedy umožňují i na cestách sledovat filmy ve vysokém rozlišení v kvalitě, nad níž se tají dech.

Moderní technologie pro připojení k bezdrátové a pevné síti počítačů řady Aspire TimelineX zajišťují snadný přístup k internetu: Wi-Fi CERTIFIED®, Gigabit Ethernet a volitelné rozhraní Bluetooth®. Nová webová kamera s rozlišením 1,3 MP vám umožňuje zůstat ve styku s přáteli i obchodními partnery prostřednictvím videochatování ve vysokém rozlišení. Dále nabízí i vyšší kvalitu obrazu při nedostatečném osvětlení a možnost natáčet vynikající videa v kvalitě HD 720p se zvukem, která můžete sdílet v sociálních sítích.

Počítač Aspire TimelineX umožňuje také nabíjet smartphone nebo jiná USB zařízení, aniž je nutné ho zapínat. S laptopem jako nabíjecí stanicí lze cestovat nalehko, protože si nemusíte s sebou brát různé síťové adaptéry. Je šikovnější, než byste od laptopu očekávali. Můžete dokonce připojit headset smartphonu ke combo audiojacku a poslouchat i hovořit.

Notebooky řady Aspire TimelineX předčí veškerá očekávání a dosahují nejzazších mezí v každém směru – a to vše při tloušťce pouhý jeden palec.

Tiskové zprávy

Diskuse