Nové notebooky HP ProBook a EliteBook

11. 5. 2011 21:04    Rubrika: Tiskové zprávy

HP posiluje bezpečnost a přenosnost u rozšířené řady business notebooků

Nové notebooky HP ProBook a EliteBook

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP rozšířila svoji řadu business notebooků o nové modely ProBook a EliteBook, které kladou vysoký důraz na bezpečnost a výkon, nikoli však na úkor jejich mimořádné praktičnosti a elegantního stylu. Nové modely jsou určeny zejména pro uživatele, kteří často cestují.
Všechny nové business notebooky jsou vybaveny sadou nástrojů HP ProtectTools, která firmám umožňuje lépe ochránit jejich data. Nástroje HP ProtectTools navíc umožňují organizacím všech velikostí centrálně řídit bezpečnost svých klientských PC bez ohledu na to, zda jsou od HP či ne. U těchto notebooků se také vůbec poprvé v segmentu firemních notebooků objevuje technologie HP Beats™ Audio.
Nové produkty představují další krok ve vývoji designové platformy notebooků, která byla pod názvem FORGE použita u modelových řad HP ProBook m-series a EliteBook p-series. Do industriálního stylu laděný design propůjčuje business notebookům HP nadčasový styl, mechanicky dokonalé zpracování, vysokou odolnost a vyšší spolehlivost. Notebooky navíc splňují vysoké ekologické standardy a jsou recyklovatelné.
Mezi nové produkty patří:
— HP ProBook 5330m s tloušťkou pod 2,52 cm (1 palec) je velmi bezpečný business notebook v dvoutónovém barevném provedení, se šasi z matného hliníku a podsvícenou klávesnicí; jedná se o první business notebook s technologií Beats™ Audio od HP a Dr. Dre, která umožňuje poslech hudby ve studiové kvalitě.
— HP EliteBook 2560p, vážící pouhých 1,67 kg,(1) je nejmenší a nejlehčí model řady EliteBook; notebook disponuje sadou nástrojů HP Protect Tools pro vyšší bezpečnost, HD displejem o úhlopříčce 38 cm (12,5 palce),(2) vysoce výkonným procesorem a optickou mechaniku.

HP ProBook 5330m – tenký, stylový a dostupný
Notebook vhodný pro profesionály, kteří očekávají nejvyšší standard bezpečnosti, výkonu, cenové dostupnosti a stylu. Nový přírůstek do rodiny HP ProBook je poháněn nejmodernějším procesorem Intel® Core™ i5 druhé generace nebo dvoujádrovým procesorem i3 pracujícím na standardním napětí;(3) notebook je dále vybaven čtečkou otisků prstů HP Fingerprint Sensor a funkcí TPM pro vyšší hardwarovou bezpečnost dat. Technologie Intel vPro technology,(4) která je nabízena v doplňkové výbavě, přináší úspory, lepší bezpečnost a ovládací funkce na dálku. Notebook HP ProBook 5330m, s tloušťkou méně než 2,52 cm (1 palec) a váhou méně než 1,8 kg,(1) je vybaven HD displejem o úhlopříčce 34cm (13,3 palce),(2) což z něho činí výjimečně přenosný notebook, který je navíc vybaven podsvícenou klávesnicí pro snadnější psaní při ztížených světelných podmínkách.

HP EliteBook 2560p a 2760p – lehké, výkonné a ideální na cesty
Ultrapřenosný notebook HP EliteBook 2560p a tablet EliteBook 2760p se zabudovanými výkonnými bezpečnostními nástroji HP ProtectTools v sobě kombinují moderní design a mechanicky dokonalé zpracování.
Tenký HP EliteBook 2560p ve stylové platinové barvě, s lehkou LED podsvícenou HD obrazovkou o úhlopříčce 37,5 cm (12,5 palce),(2) a optickou mechanikou zajišťuje větší pohodlí při práci mimo kancelář. HP EliteBook 2760p nabízí stejnou funkčnost jako tradiční business notebooky v kombinaci s flexibilitou tabletu. Dotykový displej lze ovládat perem či prsty.
Oba nové modely EliteBook jsou osazeny dvoujádrovými procesory Intel Core i7 nebo i5,(3) Intel Turbo Boost Technology 2.0(5) a technologií vPro.(4) Obsahují také plnohodnotnou harddiskovou jednotku o 7 200 RPM(6) a paměťovou jednotku SSD pro delší výdrž baterie; notebooky mají také delší životnost, tišší chod a při práci se méně zahřívají.
Dokovací stanice pro personalizovaný pracovní prostor
Nová dokovací stanice HP 2560p dává profesionálním uživatelům možnost větší konektivity a pohodlí při práci. Dokovací stanice je vybavena čtyřmi USB porty a porty eSATA, DisplayPort a VGA pro snadnější propojení s periferními zařízeními a širokou škálou videotechniky.
Ceny a dostupnost

— HP ProBook 5330m bude na českém trhu v prodeji od konce května za cenu od 16 990 Kč včetně DPH.
— HP EliteBook 2560p bude na českém trhu v prodeji od poloviny června za cenu od 22 790 Kč včetně DPH.
— HP EliteBook 2760p bude na českém trhu v prodeji od konce května za cenu od 29 990 Kč včetně DPH.
— Více informací o produktech, jejich specifikacích a fotografie naleznete na www.hp.com/personal.

(1) Skutečná váha závisí na konfiguraci.
(2) Pro zobrazení v HD kvalitě je nutný záznam v HD kvalitě.
(3) U 64bitové architektury Intel je nutné, aby počítačový systém, jeho procesor, chipset, BIOS, operační systém, ovladače a aplikace podporovaly 64bitovou architekturu. Bez BIOS podporujícího 64bitovou architekturu nebude fungovat procesor (ani v režimu 32 bitů). Výkon závisí na konfiguraci hardware a software na vašem počítači. Více informací naleznete na www.intel.com/info/em64t. Technologie Quad Core (čtyřjádrový procesor) zlepšuje výkon aplikací, které pracují v optimalizovaném režimu s více procesory (multithreaded). Tato technologie nemusí být prakticky využitelná pro všechny zákazníky či programy. Produktová čísla procesorů Intel nemusí vyjadřovat jejich výkonový poměr.
(4) Některé z funkcí technologie Intel vPro, například Intel Active Management Technology a Intel Virtualization Technology, vyžadují ke svému fungování software třetích stran. Dostupnost budoucích aplikací „virtuálních přístrojů“ pro technologie vPro závisí na externích dodavatelích. Kompatibilitu s budoucími „virtuálními přístroji“, operačními systémy Microsoft Windows Vista® a Windows 7 nelze ještě v této fázi určit.
(5) Technologie Intel Turbo Boost 2.0 vyžaduje PC s procesorem kompatibilním s Intel Turbo Boost 2.0. Výkon Intel Turbo Boost 2.0 závisí na hardware, software a celkové konfiguraci systému. Více informací naleznete na www.intel.com/technology/turboboost.
(6) Pro hard drive mechaniky, 1 GB = 1 miliarda bytů. Až 10 GB (u OS Vista) či 15 GB (u OS Windows 7) z kapacity systémového disku je vyhrazeno pro software obnovy systému.

Tiskové zprávy

Diskuse