Externí 3D Blu-ray vypalovačka ASUS

13. 5. 2011 21:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Externí 3D Blu-ray vypalovačka ASUS

Externí 3D Blu-ray vypalovačka ASUS

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

ASUS představil stylovou externí vypalovačku pro 3D Blu-ray s označením BW-12D1S-U. Novinka umožňuje snadný převod z DVD a rychlé vypalování Blu-ray disků. Uživatele na první pohled zaujme nevšedním designem inspirovaným diamantem. Dojem však rozhodně nepokazí ani technické parametry. Rozhraní USB 3.0 a technologie Optimal Tuning Strategy (OTS) zajišťují rychlost zápisu až 12\xD7 a obstarávají zápis a přehrávání 3D obsahu ve vysokém rozlišení. K estetické i praktické stránce přispívá také modrá kontrolka napájení a stojánek, jenž umožňuje vypalovačku umístit v horizontální i vertikální poloze. Novinka se prodává za 3890 Kč s DPH.

Veškerá Blu-ray zařízení od ASUSu nyní podporují přehrávání ve 3D. Umožňují konverzi 2D videa na 3D a přehrávání v rozlišení Full HD 1080p. Za účelem snazšího a rychlejšího převodu DVD na Blu-ray využil výrobce funkci pro rozšíření obsahu v nižším rozlišení než HD DVD do standardu HD. To ocení zejména uživatelé, kteří za uplynulých 10 let nashromáždili rozsáhlé DVD sbírky.
Zařízení podporuje zvukové technologie Dolby EX a 5.1kanálové DTS-HD. Díky dekódování zvuku nedochází ke zhoršení kvality oproti původnímu zdroji a uživatelé si mohou při jakémkoli použití vychutnat vždy věrnou reprodukci a ostrý zvuk.

Vyšší výkon při zápisu na Blu-ray
Současná řada Blu-ray vypalovaček ASUS dokáže vypalovat až rychlostí 12\xD7. Technologie OTS navíc zajišťuje optimalizaci procesu vypalování. Mechaniky ASUS se však neomezují jen na vysokou rychlost – kromě toho, že proces vypalování zabere méně času, je také velmi spolehlivý.

Design
Optické jednotky ASUS již získaly mnohá ocenění – mimo jiné i cenu za design International Forum (iF) pro rok 2010 a 2011; nový model BW-12D1S-U obdržel ocenění Taiwan Excellence Award 2011.

Tiskové zprávy

Diskuse