HP nabízí bankám nové tržní příležitosti

16. 5. 2011 20:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Služby HP Prepaid Card Services rozšiřují portfolio HP Cards and Payments Services, které podporuje širokou řadu debetních, kreditních a nyní i předplacených karet

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost HP oznámila uvedení nových služeb HP Prepaid Card Services (PCS), které poskytují bankovním klientům flexibilní, bezpečné, samoobslužné a finančně efektivní řešení předplacených karet.
Mezi hlavní výhody služeb HP PCS patří:
— Jednoduchost platformy, která poskytuje jednotný pohled na bankovní portfolio, a tak přispívá k efektivitě služeb zákazníkům a standardizaci tzv. back-office operací sloužících na podporu konkrétních produktů.
— Nové tržní příležitosti pro banky, které mohou poskytovat karetní platební služby bez ohledu na kreditní způsobilost zákazníka. Předplacené karty vytvářejí nové zdroje příjmů, neboť umožňují bankám reagovat na tržní příležitosti v korporacích, u maloobchodníků, ve zdravotnických organizacích, dopravních úřadech, na univerzitách či ve státních úřadech.
— Správa inventáře umožňující klientům distribuovat karty, které před přidělením a aktivací neobsahují žádnou hodnotu. Funkce pro správu logistiky sleduje úroveň skladových zásob a podle potřeby automaticky doobjednává a distribuuje další karty.
— Ochrana před podvody, která redukuje riziko ztráty na straně klienta díky vyspělým nástrojům pro monitorování podvodných transakcí. Služby HP PCS splňují nejnovější požadavky asociací EMV na čipy a kódy PIN, a tak zamezují možnosti vytvoření padělaných karet a podvodným transakcím.
„Protože spotřebitelé i firmy čím dál více využívají debetní a předplacené karty jako peněžní nástroj, banky potřebují mít možnost poskytovat klientům finančně efektivní předplacená řešení,“ řekl Sean Kenny, senior viceprezident pro podnikové služby v divizi HP Enterprise Services. „HP nabízí klientům v odvětví finančních služeb vysoce flexibilní řešení předplacených karet s inovativními samoobslužnými funkcemi, které zvyšují spokojenost držitelů karet a zároveň snižují náklady pro telefonní centra.“
Služby HP PCS nabízejí komplexní soubor modulů, jež pokrývají celý životní cyklus předplacených produktů a nabízejí například následující webové služby:
— Systém správy inventáře, který sleduje celý životní cyklus karty a poskytuje klientům záruku, že mají inventář karet připravený k distribuci.
— Samoobslužný zákaznický portál umožňující držitelům karet snadno a bezpečně registrovat karty ve spolupráci s bankou, zobrazovat historii transakcí, dobíjet finanční prostředky, měnit PIN či hlásit ztrátu karty.
— Upravitelný portál zákaznických služeb nabízející jednoduchý a bezpečný přístup k profilům a transakcím držitelů karet pro řešení dotazů zákazníků.
Služby HP PCS jsou rozšířením portfolia HP Cards and Payments Services, které podporuje širokou řadu debetních, kreditních a nyní i předplacených karet včetně možnosti používat několik měn na jediné kartě.
Služby HP PCS díky okamžitému zpřístupnění finančních prostředků spotřebitelům pomáhají finančním institucím, podnikům v nejrůznějších odvětvích a státním úřadům realizovat Instant-On Enterprise, který ve světě nepřetržité konektivity umožňuje využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

Tiskové zprávy

Diskuse