Nové notebooky řady Fujitsu LIFEBOOK P771 v prodeji

17. 5. 2011 17:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Fujitsu dnes oznámila zahájení prodeje nové řady notebooků LIFEBOOK P771, které nabízejí vynikající výdrž – na jedno nabití dokážou pracovat celý den, resp. dokonce dva běžné pracovní úvazky po sobě. Díky svým kompaktním rozměrům, hmotnosti pouhých 1,3 kg a rekordní výdrži při provozu na baterii uspokojí nejnáročnější zákazníky, kteří požadují špičkové řešení pro celodenní využívání mobilní kanceláře.

Nové notebooky řady Fujitsu  LIFEBOOK P771 v prodeji

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Notebooky Fujitsu LIFEBOOK P771 zvládají celodenní provoz na baterii v délce až 18 hodin. Takto vysoké hodnoty dosahují díky použití čipové sady společnosti Intel nejnovější generace, ULV (Ultra Low Voltage) procesorů s nízkou spotřebou, volitelných SSD disků a možnosti rozšíření o záložní akumulátor.

Produktová řada LIFEBOOK P771 navíc umožňuje pracovat také s volitelným napájecím 0-Watt AC adaptérem, jenž zaručuje skutečně nulovou spotřebu v případě vypnutí. Nulovou spotřebu zajišťuje adaptér díky přerušení odběru elektrické energie ihned po vypnutí notebooku – díky tomu dochází nejen k šetření energie, ale zároveň i k ochraně baterie před nadměrným nabíjením, které snižuje její životnost.

Při návrhu notebooků LIFEBOOK P771 byl kladen vysoký důraz na jejich univerzální použití. Uživatelé mají na výběr mezi kompaktní odlehčenou verzí, díky níž se celodenní nošení notebooku stane mnohem snesitelnějším, nebo rozšířenou sestavou realizovanou prostřednictvím modulárního stojanu, jenž může poskytnout prostor pro odnímatelnou DVD mechaniku nebo třeba záložní baterii. Notebook lze tedy při práci během dne používat maximálně efektivně, ale přitom uživatelům nic nebrání např. v možnosti sledování DVD filmů ve volném čase.

Kvalitní high-end notebooky jsou pochopitelně velkým lákadlem pro zloděje, proto společnost Fujitsu klade velký důraz na oblast zabezpečení. Nabízí např. možnost využití funkce Advanced Theft Protection (ATP), volitelného rychlého a bezpečného přihlášení pomocí snímání otisků prstu nebo rozšiřující podporu modulů Trusted Platform Module (TPM).

Velkým potenciálním nebezpečím, které hrozí majitelům notebooků doslova v každém okamžiku, jsou nárazy, pády a nepříliš šetrné zacházení; při práci na cestách tomu samozřejmě ani nemůže být jinak. Nová produktová řada LIFEBOOK P771 ovšem případným problémům a poškození komponent předchází využitím šasi z hořčíkové slitiny, který zajišťuje spolehlivou ochranu a přitom nezvyšuje celkovou hmotnost. Navíc jsou speciálně chráněny i pevné disky – technologie ShockSensor při detekování nebezpečí pádu automaticky odpojuje diskové hlavy. Spoustu starostí způsobených omylem převrženými hrnky s kávou či jinými nápoji dokáže ušetřit i klávesnice odolná proti polití.

Aby se notebooky LIFEBOOK P771 dokázaly stát skutečným centrem mobilní kanceláře, patří mezi jejich volitelné příslušenství také zabudovaný 3G/UMTS modul, který uživatelům poskytuje neustálou možnost připojení k internetu prostřednictvím sítí mobilních operátorů; samozřejmostí je rovněž podpora bezdrátových standardů Wi-Fi a Bluetooth. V kanceláři lze notebooky LIFEBOOK P771 snadno připojit i k replikátoru portů, což uživatelům šetří čas a nabízí možnosti ergonomické práce s klasickou počítačovou klávesnicí a displejem.

„Notebook LIFEBOOK P771 je jedním z našich špičkových modelů, které uspokojí požadavky nejnáročnějších uživatelů – zejména z řad vytížených manažerů,“ shrnuje Jan Šplíchal, produktový manažer společnosti Fujitsu Technology Solutions ČR. „Přestože jsou tyto notebooky primárně určeny pro business sféru, není jim cizí ani podpora multimédií, což z nich činí spolehlivého společníka pro pracovní i mimopracovní nasazení.“

Další informace a zajímavosti o novém notebooku Fujitsu LIFEBOOK P771 lze najít na webových stránkách cz.fujitsu.com/products/mobile/notebooks/lifebook_p.html. Fotografie notebooku Fujitsu LIFEBOOK P771 jsou k dispozici na webu mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/search.php?search=p771&resetrestypes=1.

Tiskové zprávy

Diskuse