Panasonic Toughbook CF-53 - odolný notebook

17. 5. 2011 16:06    Rubrika: Tiskové zprávy

NEJPRODÁVANĚJŠÍ ŘADA POČÍTAČŮ TOUGHBOOK SE STÁVÁ ODOLNĚJŠÍ, TENČÍ A FLEXIBILNĚJŠÍ

Panasonic Toughbook CF-53 - odolný notebook

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový Toughbook CF-53 nabízí 3 modely navržené pro uživatele plnící povinnosti při lehké terénní práci, business uživatele na cestách a techniky v automobilovém průmyslu

Společnost Panasonic Toughbook, světový lídr v oblasti plně odolných a spolehlivých notebooků uvedla na trh Toughbook CF-53, nejnovější produkt v kategorii středně odolných notebooků. Nový model spojuje 16 let zkušeností společnosti v oblasti plně odolných notebooků a nejnovější technologie přenosných počítačů do cenově dostupné, středně odolné verze. Je ideální pro lehkou terénní práci i business uživatele na cestách poptávajících přenosné zařízení nabízející výkon stolního počítače, celodenní výdrž baterie a schopnost absorbovat nárazy, odolat polití, které jsou schopné klasické notebooky spolehlivě zničit.

Toughbook, všestranný pomocník pro business byl vybaven procesorem II. generace Intel® Core™ i5-2520M vPro™ s cílem nabídnout vyšší výkon a čipovou sadou Intel® Q67 Express Chipset umožňující lepší využití multimediálních vlastností. Širokoúhlý 14-palcový HD LED displej má antireflexní i antioslňující vrstvu umožňující snadnou viditelnost ve venkovním i vnitřním prostředí. Díky implementaci rozhraní USB 3.0 mohou uživatelé rychleji přenášet data na externí zařízení vyhovující tomuto nejnovějšímu USB standardu.

Počítač Toughbook CF-53 je nyní o 15 % lehčí a o 5 % tenčí s vestavěnou speciální rukojetí, přičemž zachovává všechny vlastnosti známé z třídy středně odolných notebooků a stává se tak ideálním zařízením pro uživatele ze SoHo a SME segmentů nebo pro mobilní pracovníky. Díky prvkům zvyšujícím spolehlivost a středně odolnému designu splňuje CF-53 kritéria vojenských standardů, což mj. znamená odolnost pádům z výšky 76 cm, vibracím a vlhkosti. Díky plášti ze slitiny hořčíku, přesným ocelovým pantům a flexibilní polstrované montáži klíčových komponent (displej, pevný disk, voděodolná klávesnice) Toughbook CF 53 snadno odolá nárazům i škrábancům při denním použití během lehké terénní práce i na cestách.

Aby mohli být mobilní pracovníci na svých cestách neustále připojeni, využívá Toughbook CF-53 modul Ericsson - F5521GW - HSPA+ (download až 21 Mb/s) se správcem bezdrátových připojení a volitelnou funkcí probuzení Wake On Wireless . Díky čipové sadě Intel® QM67 Express Chipset je k dispozici také ochrana proti krádeži.
S cílem zajistit větší flexibilitu a možnosti přizpůsobení nabízí Toughbook CF-53 také starší standardní porty, jako je například sériový konektor či dva sloty PC Card (u modelu pro automobilový průmysl) a druhý LAN port, díky kterému je CF-53 ideální pro automobilový průmysl a diagnostiku strojů.

Vedle standardního modelu CF-53 existují dvě další varianty.

Model s dotykovým displejem
Model Toughbook CF-53 s dotykovým displejem byl navržen pro uživatele vyžadující dotykové ovládání a pracující ve vnějším prostředí na jasném slunečním světle. Je vybaven širokoúhlým dotykovým displejem s vysokým jasem a polarizačním filtrem, díky kterému jsou minimalizovány odrazy slunečních paprsků. Vlastní technologie Panasonic CircumLumin tak zajišťuje jasnou viditelnost za všech podmínek – od vysokých úrovní jasu až po zcela tmavý displej. Zařízení také přichází s podsvícenou klávesnicí použitelnou ve tmavých pracovních prostředích.

Model pro automobilový průmysl
Tento model Toughbook CF-53 byl navržen pro použití jako univerzální zařízení pro automobilový výzkum a vývoj nebo dílenská prostředí. S optimalizovanými porty, dvojitým slotem PC Card vyhovuje toto zařízení průmyslovým standardům a splňuje požadavky techniků v mnoha různorodých rolích.

Rozšířené možnosti pro flexibilitu
S cílem zvýšit flexibilitu přichází Toughbook CF-53 s řadou vylepšení. Plně odolný USB port „Fischer“ nebo pevný disk použitelný i za teplot pod bodem mrazu umožňují využít CF-53 i v částečně nekrytých venkovních prostředích. Dále může být využita baterie „Bojovník na cestách“ s vysokou kapacitou (9 článků/92 Wh), která umožňuje zajistit používání zařízení mobilními pracovníky během celého dne bez nabíjení.

Další volitelné funkce, jako je přední webkamera, populární podsvícená klávesnice a flexibilní nastavitelný slot s novými a dodatečnými rozhraními poskytují novou úroveň komfortu přizpůsobení zařízení na projektové bázi.

Vedle bezpečnostních softwarových utilit Panasonic může být počítač rozšířen také do plně zabezpečeného režimu přidáním volitelných čipových karet, čtečky otisku prstů a podpory ochrany proti krádežím.

„Počítač Toughbook CF-53 v sobě kombinuje výkon, odolnost a cenovou dostupnost a hodí se tak pro práci v terénu či do prostředí továren a dílen napříč mnoha sektory. Díky schopnosti podporovat tolik způsobů pracovního využití při dostupné ceně pro MIL-STD certifikovaný model, očekáváme, že se stane nejprodávanějším středně odolným notebookem,“ říká Radka Karlová, marketingová manažerka pro CEE region.

Toughbook CF-53 bude k dispozici od června 2011 a standardní verze bude stát cca 1 544 EUR bez DPH, verze s dotykovým displejem pak cca 1 999 EUR bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse