HTC Flyer v prodeji od pátku 20. května

18. 5. 2011 21:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Sedmipalcový tablet HTC Flyer v prodeji již 20. května

HTC Flyer v prodeji od pátku 20. května

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HTC dnes potvrdila dostupnost tabletu HTC Flyer v České republice. První zájemci se nového zařízení dočkají ve speciální promoakci na značkové pražské prodejně HTC již 20. května. Ve volném prodeji bude od 23. května za doporučenou maloobchodní cenu 16 999 Kč. Sedmipalcový tablet doplní bohatou nabídku chytrých telefonů s operačním systémem Android i Windows Phone 7.

„Od únorového představení tabletu na barcelonském Mobile World Congressu jsme dostali mnoho pozitivních reakcí a konečně můžeme nabídnout HTC Flyer všem nedočkavým fanouškům v celé Evropě,“ říká Florian Seiche, prezident HTC EMEA. „HTC Flyer se svým zpracováním i technologiemi odlišuje od všech ostatních tabletů na trhu. Ať už uživatel hledá zábavu nebo potřebuje pracovat, Flyer vyhoví všem aktuálním potřebám,“ dodává.

Tělo tabletu je vyrobeno z robustního a zároveň lehkého hliníkového pouzdra, ve kterém se ukrývá výkonný procesor Qualcomm Snapdragon s frekvencí 1,5GHz. HTC Flyer bude v prodeji ve dvou variantách. Základní model s 16GB interní pamětí a Wi-Fi připojením bude k dispozici za doporučenou cenu 13 999 Kč. Lépe vybavený model s 32GB vnitřní pamětí a podporou Wi-Fi i 3G připojení bude v nabídce za doporučenou cenu 16 999 Kč. Obě varianty jsou vybaveny digitálním perem HTC Scribe.

Nová verze prostředí HTC Sense pro tablety
Pro tablet HTC Flyer vyvinula společnost HTC i zcela přepracovanou verzi svého uživatelského prostředí HTC Sense. Sedmipalcovému displeji dominuje hlavní obrazovka s intuitivním 3D menu složeným z jednotlivých pracovních ploch. V nové verzi lze také přímo z pohotovostní obrazovky po zapnutí displeje spustit nejpoužívanější aplikace, jako je například internetový prohlížeč, e-mail nebo výpis novinek ze sociálních sítí. Majitelé tabletu ocení také plnohodnotné prohlížení webových stránek díky podpoře nejnovější specifikace HTML 5 a Adobe Flash 10.

Digitální pero HTC Scribe
HTC Flyer je navržen pro pohodlné dotykové ovládání, tablet však nabízí i přirozené psaní rukou díky unikátní technologii digitálního pera HTC Scribe přiloženého v balení. Uživatelé si budou moci snadno zapsat poznámky, podepsat nejrůznější dokumenty, nakreslit obrázky nebo dokonce přidávat popisky přímo na webové stránky či fotografie. Tablet HTC Flyer také obsahuje zcela novou funkci Timemark, která umožňuje synchronizovat čas audio nahrávky ze schůzky nebo přednášky s poznámkami uživatele. Klepnutí na slovo dané poznámky pak přenese uživatele do odpovídajícího času audio záznamu. Poznámky jsou rovněž propojeny s kalendářem – pokud tablet rozpozná začátek události v kalendáři, nabídne uživateli možnost začít psát k tématu nový blok poznámek. V případě opakujících se událostí pak pokračovat v poznámkách ze schůzky minulé. HTC Flyer je navíc prvním zařízením, které má vestavěnou podporu synchronizace dokumentů s oblíbenou plánovací službou Evernote.

Dříve oznámené online služby HTC Watch a OnLive nebudou v době zahájení prodeje v České republice oficiálně podporovány. O jejich dostupnosti bude společnost HTC informovat.

Produktové fotografie naleznete na press.amic.cz. Kompletní specifikace tabletu HTC Flyer jsou k dispozici na www.htc.com.

Tiskové zprávy

Diskuse