Gartner - ESET lídrem v růstu na poli bezpečnostních řešení

19. 5. 2011 19:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Respektovaná analytická společnost Gartner označila slovenskou firmu ESET jako dodavatele s největším růstem na trhu bezpečnostních řešení pro koncové zákazníky za rok 2010. Dle zprávy „Market Share: Security Software, Worldwide, 2010“ rostl ESET o 51,1 %.

„Výsledky trhu s bezpečnostními řešeními potvrdily očekávání. Celkový objem tohoto trhu dosáhl hodnoty 16,6 miliardy dolarů (přibližně 286,5 miliardy Kč) s meziročním růstem o 13 %,“ uvádí Gartner ve zprávě. ESET pak zaznamenal výrazný růst s oceňovanými produkty pro domácnosti – ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security a ESET Cybersecurity pro Mac.

„Ceníme si toho, že naše nepřetržité úsilí v oblasti zákaznických řešení potvrdila tak respektovaná organizace jako je Gartner. Trh s bezpečnostními řešeními neustále roste a vyvíjí se v reakci na hrozby, jimž jsou vystaveni počítačoví uživatelé po celém světě. ESET bude pokračovat v inovacích i v růstu tak, aby mohl poskytnout nejspolehlivější řešení na trhu ještě více zákazníkům,“ řekl CEO společnosti ESET, Richard Marko.

ESET nyní získal i významné ocenění respektovaného nezávislého časopisu dTest. Produkt ESET Smart Security 4 Home Edition, jenž se umístil na druhém místě v testu 19 bezpečnostních balíčků, může používat značku kvality dTEST.

Produkty ESET jsou i nejpoužívanějším komerčním antivirovým řešením pro uživatele registrované na Steamu, jedné z nejpoužívanějších hráčských platforem na světě. Dle dubnového průzkumu „Steam Hardware & Software Survey“ je ESET druhým nejpoužívanějším bezpečnostním řešením s podílem 8,81 % mezi veškerým softwarem používaným hráči Steamu. Mezi placeným bezpečnostním softwarem je pak na prvním místě.

Vlajkové produkty ESETu, ESET Smart Security 5 a ESET NOD32 Antivirus 5, kromě známých výhod pro hráče v podobě minimálního zpomalení systému navíc přinesou i novou funkci herního režimu. BETA verze produktů jsou nyní k dispozici ve veřejném testování. Více informací naleznete na stránkách ESET Smart Security 5 BETA, respektive ESET NOD32 Antivirus 5 BETA.

Pro více informací ze zprávy společnosti Gartner navštivte: http://www.gartner.com/DisplayDocument?id=1611815
Pro více informací o výzkumu společnosti Steam navštivte: http://store.steampowered.com/hwsurvey/