Lenovo ThinkPad X1 přichází na trh

20. 5. 2011 09:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejtenčí ThinkPad se špičkovým výkonem

Lenovo ThinkPad X1 přichází na trh

Společnost Lenovo představuje notebook ThinkPad X1, který kombinuje špičkový tenký a lehký design, dlouhou výdrž baterie a rychlé nabíjení s nejmodernějšími technologiemi pro vysoký výkon. ThinkPad X1 je určený pro mobilní pracovníky, kteří chtějí všechny výhody mobilního řešení, aniž by museli obětovat funkčnost.
„Nejnovější přírůstek v řadě ThinkPad je jedním z nejtenčích business notebooků. Přináší kombinaci mobilních inovací, nejnovějších technologií a multimediálních nástrojů pro náročné business uživatele,“ říká Jaroslav Rakušan, Think 4P/Distribution Manager společnosti Lenovo.
Jednoduchý a elegantní styl pro business
Ultratenký černý notebook ThinkPad X1 přitáhne pozornost na první pohled – s tloušťkou jen 16 - 21 mm patří mezi nejtenčí notebooky v řadě ThinkPad. Při hmotnosti od 1,71 kg je notebook lehký, přesto je s ohledem na jeho vnitřní rám robustní. Zkosené hrany a skryté konektory na bocích přináší hladký a čistý vzhled.
Při otevření notebooku se ukáže jasný 13,3palcový displej vyrobený ze skla Corning® Gorilla® Glass pro zvýšenou pevnost a trvanlivost. Corning® Gorilla® Glass je tenké alkalické hlinitokřemičité sklo, odolné proti poškrábání a dalším nehodám, které mohou poškodit displej.
Společnost Lenovo modernizovala vzhled klávesnice, přičemž zůstala zachována funkčnost, pohodlí a pocit klasické ThinkPad klávesnice. Nový jednodušší design eliminuje některé zbytečné klávesy jako SysRq, ale zachovává bohatou funkcionalitu včetně kláves a tlačítek pro ovládání multimédií a internetového volání. Pro práci potmě a za šera mohou uživatelé poprvé využít podsvícení klávesnice. Stejně jako u ostatních notebooků ThinkPad je klávesnice voděodolná.
Dobijte jej rychleji, odpojte a provozujte bezdrátově ještě déle
Notebook ThinkPad X1 přináší do oblasti technologií napájení mobilních počítačů nové inovace. Díky funkci Rapid Charge lze po připojení adaptéru nabít baterii na 80 procent plné kapacity za pouhých 30 minut. To je více než 2,5krát rychleji oproti běžné baterii v zařízeních ThinkPad a přináší tak více svobody a mobility pro uživatele. Pokud je notebook vybaven externí baterií, je možné dosáhnout výdrže na baterie až 10 hodin.
Rychlý start, vysoký výkon a plný zvuk
Díky Lenovo Enhanced Experience 2.0 pro Windows 7 dosahuje notebook až o 20 sekund kratšího času při startu systému než běžné notebooky.
Tenké a lehké notebooky používají obvykle méně výkonné nízkonapěťové procesory. Notebooky ThinkPad X1 jsou vybaveny procesory Intel Core druhé generace se standardním napětím, přináší tedy výkon jako 14“ a 15“ notebooky. Notebook je vybaven pamětí s kapacitou až 8 GB DDR3 SDRAM, až 160 GB SSD, grafikou Intel HD pro plynulé přehrávání videa. Další zařízení lze připojit přes USB porty (včetně jednoho USB 3.0), eSATA a mini Display Port.
Pracovní notebooky obvykle neoplývají audiovizuálními funkcemi, ale to ThinkPad X1 mění se svým bohatým a plným zvukem (díky Dolby Home Theatre v4), 720p kameře a mikrofonům s vysokou citlivostí.
Notebook také představuje stabilní platformu, pokud jde o životnost a zabezpečení. Displej se sklem Corning® Gorilla® Glass, vnitřní ochranný rám a systém Active Protection pomohly splnit osm vojenských zkoušek odolnosti. Zabezpečení je dále řešeno snímačem otisků prstů, šifrováním pevného disku a funkcí Hardware Password Manager.
Cena a dostupnost
Notebook ThinkPad X1 bude k dispozici v České republice v průběhu léta. Jeho cena zatím není stanovena.
Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ.