Jjehličkové tiskárny jsou stále v kurzu

23. 5. 2011 18:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Jehličkové tiskárny stále v kurzu – nová řada OKI ML5700eco

Jjehličkové tiskárny jsou stále v kurzu

I přes výrazné rozšíření tiskáren s LED či laserovou technologií jsou jehličkové tiskárny ve firemním prostředí pořád velmi žádané. V řadě aplikací představují optimální volbu - mají nejlevnější provoz, tisknou až několik kopií najednou a jsou vysoce odolné. Oproti minulosti jsou i výrazně tišší.
Značka OKI, která má na poli jehličkových tiskáren více než 50letou zkušenost a na českém trhu zaujímá dlouhodobě 2. místo, uvedla letos nové rychlé eco modely OKI ML5720/21 a ML5790/91 s atraktivním designem a nižší spotřebou energie.

Rychlost, spolehlivost, flexibilita

Novou řadu tvoří 4 modely:
• 9jehličkové ML5720eco (formát A4) a ML5721eco (formát A3) pro prostředí kladoucí důraz na rychlost tisku, spolehlivost a flexibilitu médií
• 24jehličkové ML5791eco (formát A4) a ML5791eco (formát A3) ideální pro aplikace s požadavky na vyšší kvalitu tisku

Obě řady ML5720eco a ML5790eco nabízejí vysokou rychlost tisku - 700 znaků za sekundu (ML5720eco/5721eco) a 576 znaků za sekundu (ML5790eco/5791eco).
Modely mají oproti předchůdcům vyšší hodnotu MTBF (střední doba mezi poruchami) 25 000 hodin, na všechny navíc společnost OKI poskytuje zdarma 3letou záruku.
Díky spolehlivosti, odolnosti a dlouhé životnosti najdou uplatnění především v náročnějších provozech, jako jsou výrobní podniky, autoopravny, servisní střediska, sklady a laboratoře. Moderní vzhled a kompaktní rozměry umožní jejich použití také na recepcích, přepážkách bank a cestovních kanceláří nebo v ordinacích.
S volitelnými podavači papíru lze vytisknout celou řadu materiálů různých gramáží – od účtenek, lístků, faktur, výplatních pásek, formulářů až po rozsáhlé tabulky a grafy na „nekonečný“ papír.

Ekologie a úspora

Řada ML5700eco je šetrná k životnímu prostředí. K dispozici je vysokokapacitní spotřební materiál na 8 (ML5720/ML5790) a 13 (ML5721/ML5791) milionů znaků, tisková hlava vytiskne až 400 milionů znaků. Tiskárny spotřebují méně energie než konkurenční modely, např. v režimu spánku pouhých 1,5 W.

Přehled klíčových parametrů řady ML5700eco:

Formát papíru: A4 (ML5720eco/ML5790eco), A3 (ML5721eco/ML5791eco)
Počet jehliček: 9 (ML5720eco/ML5721eco), 24 (ML5790eco/ML5791eco)
Rychlost tisku: 700 znaků/s (ML5720eco/ML5721eco), 576 znaků/s (ML5790eco/ML5791eco)
Maximální počet kopií: 1 originál + 6 kopií
Podávání papíru: ruční vkládání, tlačný traktorový podavač, tažný traktorový podavač, držák na roli papíru (pouze ML5720eco/ML5790eco)
Střední doba mezi poruchami (MTBF): 25 000 hodin
Životnost pásky: 8 milionů znaků (ML5720eco/5790eco), 13 milionů znaků (ML5721/5791eco)
Životnost tiskové hlavy: až 400 milionů znaků

Modely jsou v prodeji u autorizovaných prodejců OKI.
Doporučená koncová cena je od 10.190 Kč bez DPH (ML5720/21eco) a od 13.990 Kč bez DPH (ML5790/91eco).