T-Systems ČR rozšiřuje nabídku služeb založených na cloud computingu

23. 5. 2011 18:10    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems Czech Republic rozšiřuje nabídku služeb založených na cloud computingu

- Nové obchodní modely
- Velkoobchodní prodej cloud služeb
- T-Systems poskytuje cloud computing pro Software602
- Konfigurační webový portál pro zákazníky

Společnost T-Systems Czech Republic, evropský lídr v poskytování služeb na bázi cloud computingu, pokračuje v rozšiřování své nabídky. K dispozici jsou nyní dva obchodní modely, které jsou vhodné pro širokou skupinu zákazníků. Alokační model umožňuje konzervativním zákazníkům rezervaci předem stanoveného počtu jednotek výkonu, které se skládají z procesoru, paměti, úložiště a dalších služeb, tzv. building-block. Dle aktuálních potřeb pak zákazník jednotlivé bloky zapíná a vypíná. Od spotřebovaných bloků se pak odvíjí fakturace. Druhý model, který společnost
T-Systems nabízí, je založen na absolutní flexibilitě; zákazník může navyšovat a snižovat jednotlivé parametry, jako je procesorový výkon, paměť a další prvky, po menších částech a tyto změny jsou pak zpoplatněny na hodinové bázi. Tento model je vhodný především pro zákazníky, pro které je ICT dynamickou součástí jejich podnikání a potřebují se pružně přizpůsobit ve velmi krátkém čase.

Společnost T-Systems také rozvíjí nabídku cloud computingových služeb v oblasti velkoobchodního prodeje. Firmy tak mají možnost využít platformu společnosti
T-Systems pro umístění vlastních produktů, řešení a služeb. Firma Software602 například vybudovala ucelené prostředí pro snadnou práci s důvěryhodnými elektronickými dokumenty (vytváření, ověřování pravosti, připojování časových razítek atd.) na adrese www.secustamp.com. „Jsme jedničkou v oblasti elektronických dokumentů s právním účinkem a víme, jak obsloužit zákazníky, aby to pro ně bylo opravdu velmi jednoduché. Péči o technickou infrastrukturu přenecháváme jiným. Řešení cloud computing od společnosti T-Systems nám perfektně vyhovuje spolehlivostí, přijatelnými náklady i flexibilitou potřebnou pro postupné rozšiřování služeb,“ uvedl ředitel divize online služeb ve společnosti Software602 Pavel Durdil.

Od května letošního roku také společnost T-Systems spouští již dříve avizovaný konfigurační webový portál pro uživatele cloud computingových řešení a služeb. Zásadním přínosem bude on-line konfigurace služeb a zákazník tak bude mít možnost změny požadovaného výkonu, dle aktuálních potřeb. „Konfigurační portál znamená významný krok k pohodlnému ovládání ICT zdrojů a infrastruktury. Díky robustnímu řešení, intuitivnímu ovládání portálu a pružným obchodním modelům se nyní stává cloud computing od T-Systems skutečně reálnou a dostupnou službou pro široké spektrum firemních zákazníků,“ řekl Aleš Vocásek, vedoucí oddělení Presales ve společnosti T-Systems Czech Republic.