Alcatel-Lucent VitalQIP Appliance Manager 1200 pro management IP adres

24. 5. 2011 19:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Alcatel-Lucent efektivně řeší management IP adres

Alcatel-Lucent VitalQIP Appliance Manager 1200 pro management IP adres

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová platforma VitalQIP Appliance Manager 1200 je určena pro větší firmy, úřady státní správy, poskytovatele služeb a firmy, které se musejí vypořádávat se značnými nároky na správu počítačových sítí a současně s nedostatkem IP adres.
Řešení VitalQIP 1200 dokáže za jednu sekundu vyřídit až 100 000 DNS požadavků a dynamicky přidělit 12 000 IP adres.

Společnost Alcatel-Lucent představila novou platformu VitalQIP Appliance Manager 1200 pro správu IP adres včetně funkcionalit DHCP a DNS služeb. Novinka pomáhá k vyšší efektivitě a tím k úspoře nákladů při správě a administraci počítačových sítí. Je třeba řešit stále rostoucí požadavky zaměstnanců na připojení chytrých mobilních telefonů do firemních sítí. Tím rostou i požadavky na administrátory spojené s přidělováním IP adres pro tato dočasná zařízení.

„V únoru tohoto roku byl rozdělen poslední blok ze 4,3 miliardy IP adres verze 4 a další již nejsou k dispozici. Vyčerpání IP adres a velký nárůst dalších zařízení, které je nutné do sítě zapojit, zvyšuje význam managementu IP adres (IPAM). VitalQIP Appliance Manager 1200 představuje řešení, které umí firemní počítačovou síť centralizovat, zautomatizovat a zjednodušit její správu,“ řekl Miloslav Kapeš, manažer prodejních kanálů společnosti Alcatel-Lucent.

Nová platforma VitalQIP Appliance Manager 1200 v současnosti nabízí nejvyšší možný výkon pro správu IP počítačové sítě. Za jednu sekundu dokáže vyřídit až 100 000 DNS požadavků a dynamicky přidělit 12 000 IP adres. Je vybavena dvojím napájením pro vyšší spolehlivost, integrovaným nástrojem pro vzdálenou správu v případě výpadku a standardní tříletou zárukou s garantovanou podporou u zákazníka. Nízké pořizovací náklady a vyšší efektivita na straně administrace sítě dělají z VitalQIP Appliance Manager 1200 významného hráče, který dokáže výrazně ovlivnit celý trh s DDI (DNS, DHCP, IP) zařízeními.

Tiskové zprávy

Diskuse