Proact IT Group - hospodářské výsledky potvrdily úspěšnou sérii akvizic

26. 5. 2011 20:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Hospodářské výsledky potvrdily úspěšnou sérii akvizic

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Obrat Proact IT Group vzrostl o 25 % a dosáhl v přepočtu 1,1 miliardy Kč

Po třech významných akvizicích dokázala skupina Proact IT Group upevnit své vedoucí postavení na evropských trzích. Jasným ukazatelem úspěchu je 25procentní nárůst čistého obratu, který během prvního čtvrtletí letošního roku činí v přepočtu 1,1 miliardy Kč. Proact během posledních osmi měsíců koupil vedle české společnosti Storyflex a nizozemské Databasement také britskou společnost B2net.

Finanční výsledky mezinárodní skupiny Proact IT Group potvrzují úspěšnost série akvizic v oblasti ukládání, zálohování a archivace dat. V prvním čtvrtletí vykázala skupina ve srovnání s loňským rokem 25procentní nárůst čistého obratu na sumu v přepočtu 1,1 miliardy Kč. Skupina Proact IT Group od loňského října do svých struktur integrovala tři nové společnosti, kterými jsou česká firma Storyflex, nizozemská Databasement a britská společnost B2net.

Po odečtení hodnoty majetku získaného akvizicemi výrazně stoupla také ziskovost firmy: „Zisk před zdaněním vzrostl o 21 % na přibližně 31,6 milionu Kč. Zisk po zdanění vzrostl o 25 % na 23,7 milionu Kč. Návratnost vlastního kapitálu za posledních 12 měsíců činila 26,4 %,“ říká René Valvoda, výkonný ředitel společnosti Proact Czech Republic. Díky aktuálním akvizicím se tak podařilo skupině Proact IT Group uhájit vedoucí postavení na trhu v oblasti ukládání, zálohování a archivace dat v Evropě.

Skupina Proact IT Group patří mezi přední evropské storage integrátory. Specializuje se na komplexní řešení a služby v oblasti ukládání, zálohování, archivace a správy velkého objemu dat a informací včetně souvisejících analýz a konzultací datových řešení. Skupina Proact je kotována na švédské burze Nasdaq OMX Stockholm pod symbolem PACT. Centrála společnosti sídlí ve Stockholmu. V České republice společnost Proact zaměstnává 32 odborníků a má pobočky v Praze, Brně a Ostravě. Další informace o Proact jsou k dispozici na www.proact.eu.

Tiskové zprávy

Diskuse