Panasonic vylepšil vlajkovou loď Toughbook CF-31

27. 5. 2011 20:19    Rubrika: Tiskové zprávy

SPOLEČNOST PANASONIC VYLEPŠUJE SVOJI VLAJKOVOU LOĎ TOUGHBOOK CF-31 VYŠŠÍM VÝKONEM A FLEXIBILITOU

Panasonic vylepšil vlajkovou loď Toughbook CF-31

Vyšší výkon, funkcionalita a konektivita

Společnost Panasonic představila počítač Toughbook CF-31mk2, který se stává novou vlajkovou lodí v segmentu plně odolných zařízení a přináší vyšší výkon a flexibilitu. Vzhledem k tomu, že CF-31 je navržený tak, aby bylo možné k aplikacím a datům přistupovat v nejextrémnějších prostředích, stává se plně odolným mobilním zařízením a vhodnou volbou pro zaměstnance v síťových odvětvích, záchranných službách i vojenský personál. Ať již tito zaměstnanci pracují v nepříznivých povětrnostních podmínkách, ve vlhkém prostředí, v podzemí či ve stísněných prostorách snižujících produktivitu, CF-31 umožňuje mobilním pracovníků pracovat optimálně za všech okolností. CF-31mk2, který je dostupný ve dvou modelech (Standard a Performance), nabízí vyšší výkon a řadu zdokonalených funkcí pro správu a konektivitu.

Vyšší výkon
Toughbook CF-31 byl speciálně navržený pro profesionály pracující v terénu, kteří potřebují vyšší grafický výkon či přístup k mapovým aplikacím. Díky novému výkonnostnímu modelu nabízí CF-31 dokonalou kombinaci grafického výkonu a nejlepší odolnosti. Druhá generace procesoru Intel® Core™ i5-2540M s přepínatelnou grafikou AMD Radeon™ HD 6750M v případě modelu Performance umožňuje přepínat mezi vyšším a standardním grafickým výkonem (grafika Intel® HD 3000), a šetřit tak energii na cestách. Standardní model využívá výkon procesoru Intel® Core™ i5-2520M vPro s grafikou Intel® HD 3000.

Zdokonalená správa
Součástí CF-31 je nový Toughbook Dashboard*1 navržený tak, aby bylo možné každý Toughbook snadno a pohodlně přizpůsobit konkrétním požadavkům uživatele včetně zpřístupnění uživatelsky přívětivého rozhraní a rozhraní pro rychlé spouštění. Toughbook Dashboard dále umožňuje snadnou správu zařízení, a to díky podpoře užitečných utilit a nástrojů, jako jsou například populární utility Panasonic Power Management a Panasonic PC Viewer.
Pro vojenské účely je CF-31 dodáván s tzv. skrytým režimem pro použití za kritických situací, v rámci kterého může Toughbook CF-31 přejít do „tichého režimu“, ve kterém jsou vypnuty ventilátory, podsvícení, stavové diody, reproduktory a komunikační rozhraní (3G, W-LAN, Bluetooth).

Vytvořeno za účelem stálého připojení na cestách
Aby mohli mobilní pracovníci být na svých cestách neustále připojeni, využívá Toughbook CF-31 mk2 modul Ericsson – F5521GW- HSPA+ (DL: 21 Mbps) se správcem bezdrátových připojení a volitelnou funkcí probuzení Wake On Wireless. Součástí počítače je také jednoúčelový přepínač umožňující uživatelům zapínat a vypínat připojení s cílem zvýšit provozní dobu počítače. Díky nejnovější technologii Intel® ATP může být zařízení volitelně přepnuto do režimu ochrany proti krádežím.

Provoz celý den
Standardní model CF-31 může být v provozu se systémem Windows 7 až 13,5 hodiny od výpadku napájení – terénní pracovníci mohou tedy využívat zařízení tak dlouho, jak potřebují. Kromě tohoto umožňuje standardní model CF-31mk2 připojit druhou baterii. Díky této vlastnosti mohou uživatelé vyměnit hlavní baterii za provozu a zajistit si tak provozuschopnost jednotky během celého dne opakovanou výměnnou baterií, případně prodloužením životnosti baterie až o 6,5 hodiny.

K maximalizaci energetické účinnosti je využívána technologie Panasonic Power Management Utilities, která umožňuje řízení výkonu všech relevantních zdrojů vyžadovaných procesorem, a to v závislosti na každé konkrétní činnosti nebo v závislosti na uživatelsky definovaných profilech. Kromě toho využívá CF-31 vlastní baterii s vysokokapacitními články navrženou k zajištění maximálního výkonu a spolehlivosti.

Viditelnost i na přímém slunečním světle
Pro terénní pracovníky je zásadní možnost vidět data a aplikace na displeji v jasném slunečním světle. CF-31 využívá kruhovou polarizační technologii, díky které patří 13,1“ XGA dotykový displej s parametrem 1 200 cd/m2 a velmi nízkým reflexním poměrem mezi nejlepší ve své kategorii. CF-31 také využívá plovoucího uchycení LCD, které chrání před výboji od monitoru.

Dosud nepoznaná spolehlivost a životnost
S oboustranným pláštěm ze slitiny hořčíků a s ochranou proti poškrábání zůstává CF-31mk2 aktuálně nejodolnějším počítačem Toughbook. Je testován vůči pádům dle MIL-STD a nabízí ochranu vůči vodě, prachu, vibracím a teplotním extrémům. CF-31mk2 tedy splňuje podmínky dle kategorie ochrany IP65 a MIL STD 810G.

S ochranou HDD a plně odolným pouzdrem je u CF-31 optimalizována odolnost vůči pádům a teplotním přehřátím HDD. Díky této ochraně a flexibilnímu těsnění založenému na pěnovém obalu může CF-31 působit i v těch nejtěžších podmínkách.

Model CF-31 je vybaven hybridním chladicím systémem kombinujícím pasivní a aktivní chlazení. Při pasivním chlazení je teplo potrubím distribuováno z teplotně kritických oblastí do chladicího jádra.

Flexibilní konfigurace
Pro zařízení použitelná v terénu je zásadní i schopnost přizpůsobovat se rychle se měnícím okolnostem.
CF-31 nabízí vestavěný slot konfigurovatelný v okamžiku objednávky na základě požadavků konkrétních projektů – jako druhý LAN port, firewire rozhraní či modem. Produktový balíček CF-31 doplňují rozhraní v podobě 4 USB portů, HDMI portu a volitelně čtečky čipových karet, čtečky otisku prstů, GPS a webové kamery.*2

Kompatibilita se počítá
Aby mohli stávající zákazníci i nadále používat periferní zařízení, je CF-31 kompatibilní s montážními sadami do vozidel pro modely CF-30 a CF-29 a s dalšími periferiemi předchozí generace, jako jsou ochranné fólie, dokovací stanice a baterie. Touto kompatibilitou je zajištěn dlouhodobý životní cyklus produktu.

Podpořeno vynikajícím servisem
Každý Toughbook je dodáván s tříletou zárukou pokrývající selhání hardware při dodržení účelu použití a se závazkem opravy během 96 hodin a pětiletou zárukou dostupnosti náhradních dílů.

Dostupnost a cena
CF-31 bude k dispozici od konce června, v maloobchodním prodeji bude mít model Standard cenu 3 699 EUR (bez DPH).

Poznámky:
*1 Je k dispozici ke stažení na stránkách Panasonic Toughbook