Vlajková loď Wi-Fi routerů NETGEAR - WNDR4000

31. 5. 2011 21:08    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR představuje špičkový Wi-Fi router WNDR4000, který se stává novou vlajkovou lodí pro letošní rok

Vlajková loď Wi-Fi routerů NETGEAR - WNDR4000

Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení pro domácí uživatele, firemní sítě a poskytovatele služeb, dnes oznámila dostupnost bezdrátového gigabitového dvoupásmového routeru WNDR4000. Tento router je prvním zařízením společnosti NETGEAR, které je založeno na standardu Wireless-N750. Bezdrátová přenosová rychlost standardu N750 bez problémů zvládne pokrýt datové potřeby nejnáročnějších síťových aplikací v čele se streamováním HD videa, hraním her pro více hráčů po síti či přenosem velkých souborů. Špičkového výkonu je dosaženo díky kombinované přenosové rychlosti Wi-Fi až 750 Mb/s, přičemž jsou využita dvě frekvenční pásma – 5GHz pásmo poskytuje rychlost až 450 Mb/s a 2,4GHz pásmo nabízí přenos dat rychlostí až 300 Mb/s.

U špičkových přenosových rychlostí ovšem výčet předností routeru WNDR4000 zdaleka nekončí. Toto zařízení poskytuje komplexní spektrum špičkových funkcí, mezi nimiž nechybí například plně konfigurovatelná pokročilá rodičovská kontrola, sledování objemu přenesených dat či DLNA certifikace zajišťující 100% kompatibilitu s dalšími certifikovanými přístroji různých výrobců pro bezproblémové streamování videa, hudby nebo fotek v rámci domácí sítě.

Technologie Wireless-N750 vnáší čerstvý vítr do stávajícího „ovzduší“ standardu Wireless-N; v 5GHz frekvenčním pásmu poskytuje rychlost až 450Mb/s, a přitom navíc dochází k menšímu rušení, než v rozšířenějším 2,4GHz pásmu. Vyšší 5GHz frekvence dokáže rovněž garantovat plynulejší přenos dat a spolehlivější streamování video souborů pro novější přenosné počítače, herní konzole a další duální Wireless-N zařízení. K této rychlosti navíc router – v rámci standardu Wireless-N750 – nabízí další až 300Mb/s rychlost v pásmu 2,4 GHz; samozřejmostí je nejen podpora nejnovějšího standardu 802.11n, ale také staršího standardu 802.11g. S novým routerem NETGEAR WNDR4000 tedy jeho uživatel získává maximální pokrytí a vyšší přenosovou kapacitu při možnosti použití většího počtu zařízení ve frekvenčních pásmech 2,4 GHz a 5 GHz, a dochází také k minimalizaci prodlev během činnosti náročných síťových aplikací.

Router NETGEAR WNDR4000 nabízí pokročilé funkce rodičovské ochrany. Nejedná se však o tradiční omezené možnosti filtrování dostupné z administračního rozhraní běžných routerů – služba NETGEAR Live Parental Controls je založena na špičkové technologii OpenDNS a nabízí inteligentní filtrování obsahu či nežádoucích stránek díky synchronizaci s online databází. Router tak představuje pouze „bránu“ celého systémů filtrování škodlivého či nevhodného obsahu, ale samotný proces probíhá prostřednictvím nepřetržitě aktualizované webové databáze.

Služba NETGEAR Live Parental Controls poskytuje centralizovanou, flexibilní a spolehlivou rodičovskou kontrolu pro všechna zařízení, která jsou právě připojena k síti. Chráněny přitom jsou nejen počítače s operačními systémy Windows nebo Mac, ale rovněž chytré telefony, tablety a další přístroje. Děti tak budou mít zajištěno mnohem bezpečnější prostředí pro pohyb na internetu, a rodiče zase jistě potěší, že služba NETGEAR Live Parental Controls je pro uživatele routeru WNDR4000 zcela zdarma!

Díky možnosti sledování objemu přenesených dat mohou být uživatelé routeru automaticky upozorněni na blížící se atakování měsíční povolené hranice přenesených dat, čímž se vyhnou dalším platbám, které by za překročení datového objemu mohly být účtovány poskytovatelem připojení k internetu.

Mezi další novinky a špičkové technologie routeru WNDR4000 patří například:

• Guest přístup pro nové počítače nebo další bezdrátová zařízení v domácí síti, který jim umožní prohlížet webové stránky bez nutnosti vložení přístupového hesla, přitom ale zamezí využití sdílených tiskáren, síťových úložišť či dalších „privátních“ zařízení.
• NETGEAR ReadyShare technologie pro připojení standardního USB pevného disku k routeru a sdílení na něm uložených dat napříč celou domácí sítí.
• DLNA Media Server nabízející jednoduché a spolehlivé streamování multimédií do DLNA certifikovaných HD televizorů, Blu-ray přehrávačů či herních konzol.
• Čtyři vysokorychlostní gigabitové ethernetové porty pro nejrychlejší kabelové připojení.
• Podpora IPv6 zajišťující kompatibilitu s novými zařízeními i v budoucnu.
• Pokročilá konfigurace díky nástroji NETGEAR Genie a administrační rozhraní v češtině.
• Technologie NETGEAR Green pro maximální úsporu energie – samostatná tlačítka pro vypínání Wi-Fi sítě i celého routeru.

„Domácí sítě již zdaleka nepracují pouze se službami, které mají nižší nároky na rychlost připojení, jako jsou typicky práce s e-maily nebo vyhledávání statických webových stránek. V současnosti se domácí sítě stávají hlavními branami ke stahování a sledování filmů, televizního vysílání, poslechu hudby, hraní online her, video chatu a podobným multimediálním službám náročných na šířku datového pásma,“ řekl Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Standard Wireless-N750 představuje naprostou technologickou špičku, díky níž domácí sítě pokryjí potřeby všech kritických aplikací a zajistí jejich bezproblémový provoz i při nejnáročnějších požadavcích.

Více informací o bezdrátovém duálním gigabitovém routeru NETGEAR WNDR3700 můžete najít na webu www.netgear.cz/cs/produkty/pro-domaci-uzivatele/smerovace-a-adsl-modemy/wndr4000.html či www.netgear.com/MaxWiFi.

Cena a dostupnost
Bezdrátový duální gigabitový router NETGEAR WNDR4000 bude dostupný běhen nejbližších týdnů prostřednictvím autorizovaných distributorů, resellerů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR za předpokládanou doporučenou koncovou cenu 3 200 Kč včetně DPH.