CA Technologies dodává zálohování pro Windows Azure

1. 6. 2011 21:36    Rubrika: Tiskové zprávy

CA Technologies a Microsoft uzavřely dohodu, díky níž se populární platforma Windows Azure dočká rozšíření o aplikace CA pro zálohování a obnovu dat.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost CA Technologies (NASDAQ: CA) oznámila uzavření dohody se společností Microsoft, na základě které nabídne zákazníkům řešení pro ochranu dat CA ARCserve, a to ve formě software-as-a-service (SaaS) za použití cloudové platformy Microsoft Windows Azure.

„Díky tomuto spojení předních dodavatelů služeb SaaS se zákazníkům otevírá nová nákladově efektivní alternativa hybridní ochrany dat v podobě kombinace lokální a vzdálené úschovy dat se zajištěním vysoké dostupnosti. Věříme že, kombinace technologií z rodiny produktů CA ARCserve s cloud platformou Microsoft Windows Azure, díky své vysoké škálovatelnosti a flexibilitě použití, výrazně přiblíží »backup to Cloud« službu zákazníkům v České republice a na Slovensku, zejména pak společnostem ze sektoru SMB, kteří mohou z této nabídky těžit nejvíce,“ uvedl Milan Mottl, Channel Account Manager CA Technologies CEE.

Tato nová cloudová nabídka se na trhu objeví ve druhé polovině roku a je součástí strategie CA Technologies pro poskytování rychle nasaditelných a snadno udržovatelných aplikačních řešení. Takové řešení od CA Technologies je vhodné zejména tam, kde interně vyvíjené systémy pro zálohování a obnovu dat nejsou vhodné, ať již pro svou finanční či technickou náročnost. Typickým příkladem takových zákazníků jsou malé a střední firmy, které nemají potřebné technické vybavení či vyškolené a zkušené IT zaměstnance.

Nové řešení také bude navrženo pro potřeby obchodních partnerů obou společností, zejména těch, kteří integrují jeho funkcionalitu pro ochranu dat do svých rozsáhlejších cloudových IT nabídek.

Využití Windows Azure platformy dále rozšiřuje spolupráci mezi společnostmi CA Technologies a Microsoft, která trvá již více než 20 let. Díky ní se zákazníkům dostává hi-tech integrovaných řešení a zahrnuje například podporu pro Microsoft Hyper-V a Microsoft System Center.

Tiskové zprávy

Diskuse