Develop - hospodářské výsledky za rok 2010

8. 6. 2011 13:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Develop má za sebou úspěšný rok – hospodářské výsledky za rok 2010 ukazují, že se společnost zařadila mezi pět nejvýznamnějších prodejců tiskových a kopírovacích strojů v České republice. Oproti minulým rokům se tak značce Develop podařilo svůj podíl na trhu navýšit.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění - OPRAVA ze dne 2011-06-08

Develop patří mezi přední domácí dodavatele nejmodernější kancelářské kopírovací techniky - od malých stolních kopírek, až po velkoobjemové tiskové a kopírovací systémy. Navzdory krizi a ekonomickým turbulencím se společnosti za loňský rok podařilo navýšit celkový podíl na trhu ze 4,2 % na 5,4 %.

Stroje Develop můžeme rozdělit celkem do čtyř segmentů: černobílé multifunkce A3, barevné multifunkce A3, černobílé produkční stroje a barevné produkční stroje. V případě všech prodaných černobílých strojů A3 si společnost drží celkovou sedmou příčku, což znamená, že si získala 4,2 % trhu a celkový počet prodaných strojů přesáhl číslo 290. V prodeji barevných zařízení A3 se Develop drží na pátém místě. V přepočtu na procenta tak pokrývá 6,8 % českého trhu, což činí přes 430 reálně prodaných zařízení ročně. Nově společnost Develop zaměřila své prodejní a podpůrné aktivity i na segment produkčních strojů, ve kterém si v porovnání s rokem předcházejícím ukousla hned o 5,8 % trhu více. Současně společnost rozšiřuje své aktivity v segmentu A4 multifunkcí - v letošním roce na český trh přichází hned se dvěma produktovými novinkami.

Celkový roční obrat společnosti v roce 2010 přesáhl 106 mil. Kč. V porovnání s rokem 2009 tak Develop zaznamenal 2% nárůst.

Tiskové zprávy

Diskuse